I dag snakker vi om…Lillestrøm Starfighters

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken tar vi for oss Lillestrøm Starfighters; en klubb som startet sin virksomhet på juniornivå, og som etterhvert har utvidet repertoaret til å dekke de fleste aldersklasser – også senior.

Logo LAFK

Webside: LAFK.no
Facebook-side: Lillestrøm Starfighters på Facebook
Hjemmebane: Vigernesjordet

 

Starfighters sidelinje

Kort historie

Starfighters ble stiftet i 2010 av Jon Henie -med erfaring fra nærliggende Eidsvoll 1814s- og Jørgen Jakobsen. Mens mange andre klubber begynner sitt liv med et seniorlag som fokus den første tiden, valgte Lillestrøm Starfighters å fokusere på yngre alderstrinn, og det er først i 2013 at de deltok i seriespill på seniornivå. Resultatmessig har det vært begrenset suksess. Det er på U15- og U17-nivå at man har oppnådd mest i form av seire, og under ledelse av blant annet superveteranen Espen Stovnmo på sidelinjen, greide U17-laget i 2011 mesterstykket å komme seg til NM-finale. Der ble det riktignok bråstopp mot et solid Vålerenga Trolls, men velfortjente sølvmedaljer ble det!

Utenfor kampbanen har Starfighters gjort mye forskjellig. Verdt å merke seg er at de har opprettet en egen butikk med utsalg av amerikansk fotball-utstyr og effekter, samt at de har innlemmet Jan Stenerud som æresmedlem i klubben og sågar hatt ham på visitt på trening.

Juniorvirksomhet

Som allerede nevnt er nok sølvmedaljene på U17 (da U16) i 2011 den fremste sportslige prestasjonen Lillestrøm Starfighters har stått for så langt. Både i 2012 og 2013 endte Lillestrøm opp med 3.plass i seriespillet på U17. De har deltatt med U19-lag i serien de siste tre årene, men har der endt sist eller nest sist i samtlige forsøk. På U15 deltok Starfighters for første gang i seriespill i 2013, og det var en umiddelbar suksess som kanskje bør nevnes i samme slengen som man nevner sølvmedaljene på U17. 6 seire og 2 tap, og dermed 2.plass i serien; det er en god start for de yngste seriedeltakerne hos Lillestrøm!

Starfighters lagbilde

Status nå

Det ser alltid ut til å være mange jern i ilden hos Starfighters, og det er tilsynelatende også tilfellet nå før 2014-sesongen tar til. I september annonserte klubben at de vil «relansere» seniorlaget, med et mål om å stille et godt seniorlag i fortsettelsen. Det skal bli spennende å se hvorvidt det målet gjenspeiles på banen, for produktet som var på banen under klubbens første seniorsesong i 2013 var ikke spesielt sterkt, selv om det både ble noen touchdowns og fremvist talent fra enkeltspilleres side.

På U17 tilsier historikken at det nok er mer realistisk å hevde seg i seriespillet, så om vi skal sette penger på hvilket av Starfighters’ sine lag som ender høyest på tabellen våren 2014, så satser vi nok på U17-laget.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x