NFC Championship Game: Green Bay Packers @ Seattle Seahawks 22-28 OT

Når Packers safety Morgan Burnett plukket ballen til en turnover mot slutten av kampen og la seg ned uten å løpe, så det ut som Green Bay Packers skulle ta turen til Super Bowl 49 som NFC Champions. Men feiringen kom for tidlig, og Packers ble ukonsentrerte.

NFC Championship Football

«We can’t blame anybody but ourselves»

Selv om Seahawks vant kampen, sitter man igjen med en følelse av at dette var en kamp Packers skulle vunnet. Forsvaret og special teams gjorde store spill for å sette Rodgers og resten av angrepet til Packers i gode muligheter, men flere ganger måtte de ta til takke med tre poeng. Om man kombinerer disse mulighetene med situasjoner som Jordy Nelson’s dropped pass i end zone, onside kick’et Bostick ikke klarte å motta, samt two point forsøket til Seahawks, sitter man igjen med de samme ordene som Aaron Rodgers ytret etter kampen – «We can’t blame anybody but ourselves».

Aaron Rodgers mente at Packers tapte for seg selv, og sier at dette tapet vil gjøre vondt i en god stund.
Aaron Rodgers mente at Packers tapte for seg selv, og sier at dette vil gjøre vondt i en god stund.

Første omgang

Seattle Seahawks valgte å gi ballen til Green Bay Packers i starten av kampen, og etter en god drive av Rodgers, klarte Richard Sherman å intercepte ballen i egen endzone for en touchback. Aaron Rodgers fikk mye pepper for ikke å ha satt Sherman på prøve i week 1 når lagene møttes, men måtte se ballen i hendene hans etter kun 4 spilte minutter.

Packers forsvaret ville ikke være noe dårligere, og etter en Wilson pasning ble slått opp i været, kunne safety Ha Ha Clinton-Dix ta ballen og løpe mot Seahawks sin endzone. Etter at han ble tvunget ut av banen før han nådde endzone, skulle Rodgers og resten av angrepet komme inn å sikre poengene, men etter to forsøk fra one yard-linja, måtte de ta til takke med tre poeng. Dette var den første av flere muligheter Packers ikke utnyttet.

Packers special teams ville heller ikke være dårligere enn forsvaret, og skapte en turnover på det påfølgende kicket til å starte kampen igjen. Burnett var mannen som kastet seg over ballen, etter den hadde blitt slått ut av hendene på Doug Baldwin, men igjen klarte ikke Packers angrepet å konvertere sjansen til en touchdown. Jordy Nelson mistet en pasning i endzone, og dermed måtte kicker Mason Crosby komme ut og sørge for en 6-0 ledelse til Green Bay.

Etter at Packers-forsvaret hadde stoppet Russell Wilson og Marshawn Lynch, skulle endelig Aaron Rodgers kaste sin første touchdown-pasning. Fra rundt 20 yards fant Rodgers sin WR Cobb i endzone, og Packers gikk opp til en 13-0 ledelse.

Med denne pasningen til Cobb, tok Rodgers laget sitt opp til en 13-0 ledelse over Seahawks.
Med denne pasningen til Cobb, tok Rodgers laget sitt opp til en 13-0 ledelse over Seahawks.

Etter nok en fieldgoal av Mason Crosby, og en 16-0 ledelse til Packers, skulle forsvaret deres vise seg fram nok en gang. Og igjen var det Clinton-Dix. Russell Wilson kastet ballen dypt, men måtte se ballen havne i gale hender nok en gang. Etter en god return av Clinton-Dix, fikk Packers en penalty på seg, og måtte 15 yards lengre bak. Dette førte til at Rodgers kastet sin andre interception for dagen, etter dårlig kommunikasjon med Cobb og Adams. Dermed fikk Russell Wilson ballen nok en gang, og hva gjør han med den? Jo, han kaster enda en interception. Denne gangen var det Sam Shields som plukket ballen, og sørget for at Seahawks hadde null poeng etter den første omgangen. 16-0 til Packers.

 

Andre omgang

Mot slutten av det tredje kvarteret skulle endelig Seahawks få sine første poeng. Men det var ikke Russell Wilson som skulle kaste pasningen til den. Jon Ryan, som egentlig er en punter, tok ballen med seg når alle trodde at Seahawks skulle gå for tre poeng, og kastet ballen til rookie tackle Gilliam som hadde blitt erklært som en mulig reciever på det aktuelle spillet. Dermed stod det 16-7 til Packers.

Over i det fjerde kvarteret skulle ting virkelig skje. Først gikk Packers opp til en 19-7 ledelse ved Mason Crosby, før Morgan Burnett sørget for enda en interception når det gjenstod fem minutter. Men istedenfor å løpe mot mål med ballen, la han seg ned og begynte å feire som om Packers hadde vunnet kampen. Hadde han derimot fortsatt å løpe, ville han fått Rodgers og resten av angrepet i field goal-range, noe som kunne gjort utfallet av kampen helt annerledes.

Etter at Packers måtte punte, fikk Seahawks ballen igjen og satte sammen en svært god drive som endte med at Russell Wilson løp inn til en touchdown. Dermed stod det 19-14 med kun to minutter igjen, og nå skulle alt gå rett vest for Packers.

Først mistet Brandon Bostick, TE for Packers, ballen under onside kick’et til Seahawks, og ga nok en mulighet til hjemmelaget. Denne driven var også svært bra, og endte med en touchdown av Marshawn Lynch, og et two point forsøk som var vellykket. Dermed ledet Seahawks 22-19.

TE Bostick klarte ikke sikre ballen under onside kick'et, og Seahawks scoret enda en touchdown.
TE Bostick klarte ikke sikre ballen under onside kick’et, og Seahawks scoret enda en touchdown under den påfølgende driven.

Crosby måtte ut i aksjon nok en gang etter at Rodgers ikke klarte å ta angrepet helt opp til redzone-området til Seahawks, men viste at han har en god fot når han sikret tre poeng og overtime. 22-22 etter ordinær spilletid.

Over i overtidsperioden vant Seahawks cointoss’et, og valgte å motta ballen. Russell Wilson og angrepet til Seahawks hadde flyten, og etter en svært god pasning fra Wilson til Jermaine Kearse, kunne Seahawks kalle seg NFC Champions for andre året på rad.

 

Nøkkelsituasjoner

Det var flere situasjoner som sørget for at Seahawks tok seg til Super Bowl 49. De første to var når Packers ikke klarte å konvertere redzone-mulighetene til touchdowns. To forsøk kun en yard fra mål, burde vanligvis være nok til en touchdown, men Seahawks forsvaret viste hvor gode de er.

Deretter kom situasjonen med fake field goal-forsøket til Seahawks, hvor AJ Hawk valgte å rushe Jon Ryan, istedenfor å følge Gilliam som mottok ballen for en touchdown.

Den tredje situasjonen kom når Morgan Burnett la seg ned etter en interception, istedenfor å løpe mot mål. Hadde han løpt, kunne han i det minste fått laget i field goal-range, samt dratt av mer tid fra klokken.

Den neste situasjonen kom når Brandon Bostick ikke klarte å sikre ballen etter et onside kick, noe som da førte til en touchdown, og de to ekstrapoengene til Seahawks. Et forsøk Packers burde klart å forhindre.

Den siste situasjonen som ble skjebnesvanger for Green Bay Packers, var cointoss’et. Angrepet til Seahawks hadde flyten, og scoret en touchdown for å vinne hele kampen.

Tom Brady får en hard nøtt å knekke, når han skal opp mot Richard Sherman og resten av Seahawks forsvaret i Super Bowl 49.
Tom Brady får en hard nøtt å knekke, når han skal opp mot Richard Sherman og resten av Seahawks forsvaret i Super Bowl 49.

Super Bowl

I Super Bowl 49 venter New England Patriots. Patriots slo Colts 45-7, og blir en hard nøtt å knekke for de regjerende mesterne. Brady og Belichick har vært i slike situasjoner før, og vet hva som må til. Det bli helt sikkert en svært interessant kamp, og det skal svært mye til for at Seahawks skal få en lettere kamp enn hva de gjorde mot Broncos for ett år siden. En ting er i det minste sikkert; Seattle Seahawks er NFC Champions nok en gang, og skal forsvare Super Bowl-tittelen den første februar!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x