Preview: Eidsvoll 1814’s vs. Oslo Vikings

Denne saken er skrevet av Johan Schage fra Oslo Vikings og publiseres av oss i et samarbeid med han. Vi inviterer samtidig andre klubber som ønsker å gjøre noe tilsvarende å ta kontakt med oss!  Dette er en fin måte å promotere egen klubb. 

Foto: Caroline Wendelborg

Eliteserien: Eidsvoll 1814’s (3-0) vs. Oslo Vikings (4-0)

v/ Johan Schage

Vikingene møter ubeseirede 1814’s på deres hjemmebane Bøn Stadion. Det blir ikke mindre spennende av det faktum at Vikings også er ubeseirede så langt i serien. Det er med andre ord snakk om et storoppmøte denne søndagen. Etter «kampen om Oslo», som Vikings vant 36-13 mot Vålerenga Trolls og sist helg mot Sarpsborg Olavs Menn som endte i 56-6 er naturligvis stemningen god i garderoben på Frogner om dagen. Men det betyr på ingen måte at vi vil ta lett på denne kampen, og er i full gang med både mentale og fysiske forberedelser før vi møter opp på gresset på Bøn.

Vinneren av denne kampen vil også regnes som årets seriemestere i norsk Eliteserie.

Det er her snakk om to av Norges beste amerikanske fotballag gjennom tidene, med lang historie. Som erkerivaler er det ikke bare plassering på tabellen som gjelder i denne kampen med andre ord. 1814’s er som nevnt ubeseirede hittil med 3 seire og 0 tap eller uavgjort (3-0). Vikings tenker å gjøre noe med den statistikken. HC Derek Mann deler sine tanker om den kommende kampen:

Eidsvoll has proven to be a tough match up for the teams they have faced so far. They are 3-0 and we have to go play them in their park. It is a battle for first place in the series and should be a highly spirited game. They have had an extra week to prepare for us so I am sure they will be ready to go. We are looking forward to the competition.

Derek Mann / Head Coach Oslo Vikings

Vikingene tar ingenting for gitt, da det har latt seg svi tidligere. Vi har en mentalitet som gjør at vi går inn i hver kamp med et fokus på å gjøre alt riktig, og ikke la oss selv være vår største fiende ute på banen – eller på sidelinjen for den saks skyld.

Lagbilde etter kampen mot Trolls. Foto: Caroline Wendelborg

På den andre siden av gressbanen på Bøn, som for øvrig blir Oslo Vikings første kamp på naturlig gress i år, møter vi en rekke farlige elementer. Blant dem finner vi importspilleren Michael Hall, som så langt har stilt opp på begge sider av line of scrimmage (der ballen plasseres, red.) som både quarterback og linebacker. På deres defensive linje har vi pekt ut Joakim Eliassen som en mulig trussel mot vårt angrep. Sist men ikke minst, #11 Arne August Søgaard er ingen ukjent figur i norsk amerikansk fotball. Han har drevet med idretten siden han var liten gutt, og har vært med å representere den norske grenen av amerikansk fotball som landslagsspiller.

Foreløpige startere for Oslo Vikings i oppgjøret er:

Offense:Defense:
LT Alasdair HoweDE Petter Langdalen
LG Stian KlyveDE Vidar Gjermstad
C Trygve LangballeDT/NT Magnus Kinne
RG Magnus KinneDT/NT Craig Stevens
RT Elias KjellingLB Kim Schaanning
QB Mehmet SezerLB Markus Helgheim
RB: Vegard TysseDB Andreas Skeie
RB: Jesper JørgensenDB Per Gaarden
WR Petter ThorpSS Johannes Høydal
WR Andre WangDB Sergio Vizzuett
WR Franz ÅsheimDB Wilhelm Domaas

Facebook-event for kampen finner dere her.

Oslo Vikings opprinnelige artikkel finner dere her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x