Preview: Olavs Menn vs. Kristiansand Gladiators

Utover i sesongen vil vi publisere artikler både i forkant og i etterkant av alle Kristiansand Gladiators kamper. Disse er skrevet av Hovedtrener for Gladiators, Leo Billgren, og publiseres av oss i et samarbeid med han. Vi inviterer samtidig andre klubber som ønsker å gjøre noe tilsvarende å ta kontakt med oss!  Dette er en fin måte å promotere egen klubb. 

Foto: Nicholas Nordeng

Olavs Menn (0 – 5) vs. Kristiansand Gladiators (2 – 2)

v/ Leo Billgren

Årets sista bortamatch, för regular season, väntar på lördag då Gladiators reser österut för att ta sig an Sarpsborg Olavs Menn. En match som har ganska små effekter på en sannolik sluttabell, men som ändå kommer bli både intensiv och sevärd. Gladiators ska göra allt för att ta årets första seger på bortaplan!

Förra Matchen

Vi vann till slut tämligen komfortabelt matchen mot Vålerenga, men fram till halvtid var det en jämn kamp mot ett hårt kämpande Trolls som för dagen var decimerade och inte orkade hela vägen till målsnöret. Vi lyckades med mycket av det vi hade satt upp som mål inför matchen; defensivt fick vi till en bättre pass-rush än tidigare och offensivt kunde vi ta tunga yards med vårt running-game för första gången i år. Givetvis finns det fortsatt saker att förbättra i vårt spel och det har vi jobbat med under bye-week och denna vecka.

Motståndet

Sarpsborg är förvisso utan seger hittills i Elitserien, men det betyder inte att de är en ofarlig motståndare. Med tanke på tighta och lite oturliga, förluster mot både Eidsvoll och Vålerenga så är vi förvarnade att de kommer bjuda upp till tufft motstånd. Av tradition är dessutom Sarpsborg starka på hemmaplan, inte minst bevisat av en klar seger i förra årets match hos Olavs Menn då Gladiators fick resa hem med en solklar förlust i bagaget.

Spelmässigt har Sarpsborg sina styrkor i det fysiska spelet och i sin offensiva execution. De har ett offense olikt alla andra i Elitserien och det sätter vårt försvar på prov både fysiskt och mentalt. Det gäller att alla elva på defense spelar sitt ansvar och litar på sina lagkamrater. Vi måste se upp lite extra med deras QB Tor Kampe som spelat på mycket hög nivå sedan han tog över positionen.

För vårt offense blir det en utmaning att hantera de många blitzar och stunts Sarpsborg gillar att skicka från sin 33-look. I första matchen mot dem hade vi en bra dag offensivt men var inte helt nöjda och tror vi kan eliminera en del misstag och vara bättre förberedda nu när vi har film på dem. Å andra sidan kommer såklart Sarpsborg komma ut med en smart och genomarbetad gameplan defensivt, som lär ge oss nya utmaningar.

Matchen

Vi kommer till Sarpsborg med en frisk och spelsugen trupp som kommer ge 100% för att ta årets första bortaseger. Sarpsborg kommer kriga stenhårt för att ta sin första seger för året – det är upplagt för en fin match mellan två talangfulla lag som vill etablera sig i Elitserien och skapa medvind inför slutspelet. Allt talar för en jämn match med två väldigt olika spelstil.

Våra fokusområden inför matchen::

  • Behålla balans och oförutsägbarhet i vår playselection offensivt,
  • Spela assignment-football mot Sarpsborgs alla misdirections och fakes.
  • Fortsätta den uppåtgående trenden på special-teams.

Spelarsituationen

Vi är friska och utvilade efter en vältajmad bye-week. Vi kommer tack vare några tillskott ha årets största roster med oss till match! Truppens enda skada är på vår startande RB som tyvärr är ute för säsongen sedan tidigare.

Til slutt kan vi presentere Gladiators starting Offense og Defense for kampen:

Offense:Defense:
QB: Dennis IsbergDL: Olav Ødegaard
RB: Lasse AabergDL: Alexander Inzunza
WR: Jesber JohnsenDL: Kasper Skjelbred-Knudsen
WR: Max StephensDL: Kristian Kampen
Slot: Simen LeikangerLB: Kay Tobiassen
Slot: Erlend LienLB: Mathias Bue
OL: Jermund VigemyrDB: Sondre Eliassen
OL: Tom VestbyDB: Andreas Nordby
OL: Leif MirandaDB: Lars Erik Thorsen
OL: Sindre GjelstenDB: Lennart Rigadis
OL: Anders HamDB: Vetle Fosser
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x