Sluttspillstid i Sverige: Semi-finaler i dag!

Superserien logo

Superserien sitt grunnspill er over, og søta bror har startet veien mot det svenske mesterskapet. Av 9 lag i toppdivisjonen er 4 (duh…) kvalifisert for semi-finalene, som spilles i dag!

Semi-finalistene, og semi-finalene, er som vi tippet før sesongstart:

 • Tyresö Royal Crowns vs. Örebro Black Knights
 • Carlstad Crusaders vs. Uppsala 86ers

Forskjellen kontra forhåndstipset vårt, er at det er TRC som er #1, ÖBK er #4, Carlstad er #2 og Uppsala #3. Slik endte det i Superserien før sluttspill i år:

 1. Tyresö Royal Crowns
 2. Carlstad Crusaders
 3. Uppsala 86ers
 4. Örebro Black Knights
 5. STU Northside Bulls
 6. Kristianstad Predators
 7. Limhamn Griffins
 8. Västerås Roedeers
 9. Stockholm Mean Machines

Du kan sammenligne dette med vårt forhåndstips, som tilsa følgende tabell:

 1. Carlstad Crusaders
 2. Tyresö Royal Crowns
 3. Örebro Black Knights
 4. Uppsala 86ers
 5. Kristianstad Predators
 6. STU Northside Bulls
 7. Limhamn Griffins
 8. Västerås Roedeers
 9. Stockholm Mean Machines

Rimelig treffsikkert altså, men ikke innertier. Nå er det 4 lag som står igjen og skal kjempe om tittelen. Regjerende mestere Carlstad Crusaders, faktisk har de vunnet 5 svenske mesterskap på rad, er nok de flestes favoritt selv om de snublet litt i hjemmekampen mot Royal Crowns i kjølvannet av IFAF Champions League-seieren. De fikk en del skader i forbindelse med det sistnevnte arrangementet som har brakt dem ned på et nivå hvor de virker sårbare. Allikevel; de er fortsatt et knallbra lag, og når sluttspillet er i gang spørs det om ikke gamle sirkushester lukter sagmugg og gir jernet.

Crusaders tribune - foto Carlstad Crusaders
Det blir liv her i dag. Foto: Carlstad Crusaders

I sin semi-finale møter Crusaders et Uppsala 86ers som spiller solid konservativ fotball, men som samtidig har enkeltspillere som kan gjøre det helt store. Det er nok ikke mange som tror at Uppsala sjokkerer med en seier her, men samtidig er det nok ikke så mange som tror 86ers blir blåst av banen. Crusaders har rukket å erstatte sin skadede importspiller Jack Moro (DB) med Cliff Stokes. Sistnevnte så eksepsjonelt frisk ut i siste kamp mot Västerås Roedeers, og det skyldtes ikke bare motstanderen. Det spørs om ikke han er akkurat det friske pustet Carlstad trengte nå.

TIFO Royal Crowns - foto Tyreso Royal Crowns
Tyresö har fans. Og fargerikt papir. Foto: Tyresö Royal Crowns

Tyresö har gått ubeseiret gjennom serien og har en eksepsjonelt god QB i Colby Kirkegaard. Han har dessuten svært solide receivere med seg, samt et svensk-finsk forsvar av høy kvalitet. Her møter de et sterkt import-preget Örebro Black Knights som begynte svakt, men som siden har vokst og -først og fremst- gått til å bli et mer samspilt lag. Det er kanskje ikke så rart at det sistnevnte har tatt tid, når vi snakker om et lag med tosifret antall importer. Trener Randy Beverly Jr. fikk en stor jobb i fanget når han kom inn like før sesongstart, men det kan virke som om det arbeidet bærer frukter akkurat når det gjelder som mest.

I angrepsspillet er ÖBK ganske likt som Uppsala i forstand av å være løpsorientert og konservativt. Finske Veikka Lehtonen er en svært god runningback som pløyer opp solid med yards hver kamp – kan han klare det også mot TRC?

Black Knights intensitet - foto Orebro Black Knights
De kan intensitet i Örebro. Foto: Örebro Black Knights

Det er imidlertid forsvaret som er Black Knights styrke. Mot STU Northside Bulls for ikke så lenge siden viste de hva de kan gjøre med aggressivt spill, bra blitzer og stunts. Riktignok fikk de god hjelp av at særlig DT Max Gunnarsson hadde en eksepsjonelt enkel matchup mot en spiller som ikke holdt nivået, men allikevel; de kan sette press og forhindre oppbyggingen motstanderens angrepsspill prøver å få til.

Royal Crowns er nok allikevel favoritter når de tar i mot Black Knights. Vi tror ikke at dette er noe de får gratis, og vi tror at Black Knights har større mulighet til å overraske enn 86ers har i den andre semi-finalen. Samtidig liker vi TRC sine muligheter basert på at de to lagenes styrker og svakheter passer TRC bedre enn de gjør ÖBK. Vi har med andre ord ikke tenkt å endre på forhåndstipset som vi ga før sesongstart i mai, og da ser vi for oss Crusaders og Royal Crowns i finalen!

Begge semi-finalene livestreames, men såvidt vi kan bedømme via betalingsløsninger. Om du allikevel er interessert, så finner du linkene her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x