Arena Bowl XXVIII finner sted i kveld!

Arena Bowl 2015 - foto Brian Kreps
Klart for Arena Bowl i kveld! Foto: Brian Kreps

Arena League lever fortsatt i beste velgående, om enn litt mer skjult for oss nordmenn enn de seneste årene ettersom Eurosport 2 sine sendinger av ligaen forsvant ut døra med 2014.

Årets finale i Arena League er som vanlig titulert Arena Bowl. Dette er den 28de i rekken, og i kveld er det Jacksonville Sharks (12-8 i grunnserien) som møter San Jose SaberCats (19-1). San Jose er favoritter i kampen, som går i Stockton i California, ikke så fryktelig langt unna San Jose.

Spillerne i Arena League holder et solid nivå, og består gjerne av solide college-spillere som snuste på NFL, men ikke fikk muligheten til noe permanent der. Ligaen spilles på en mye mindre bane enn man gjør i «vanlig» amerikansk fotball, og det er generelt sett mye mer poeng som scores i Arena-fotball enn det man ser i f.eks. NFL eller den jevne NCAA-kamp.

Derrick Ross - foto Jacksonville Sharks
Derrick Ross i aksjon.

Vi kan ellers røpe at en av stjernene hos Jacksonville Sharks, Derrick Ross med bakgrunn fra blant annet Kansas City Chiefs, faktisk snuste på muligheten til å spille i Norge for noen år siden. Han ville utvilsomt vært en stjerne her i vår liga; vi snakker tross alt om Arena League sin ledende runningback gjennom tidene, med 175 touchdowns, 764 løp og 2.868 yards. Som du skjønner av det siste tallet er banen langt kortere enn i eksempelvis NFL, og det er samtidig en klart pasningsorientert liga – selv om Jacksonville er ansett som et løpsorientert lag, nettopp på grunn av at de satser en god del på Derrick Ross. Han har da også 33 touchdowns så langt i år.

Philadelphia Soul's Derrick Ross Bowling Ball Touchdown

Ross sluttet forøvrig å snuse på den norske muligheten straks han forstod forskjellen på norske kroner og amerikanske dollar, og hva lønnsnivået her da er for importspillere… 😉

Finalen er tilgjengelig via ESPN, uten at vi foreløpig har avklart mer detaljer om hvor du kan se den via internett. Vi oppdaterer saken hvis akkurat det endrer seg!

Du finner mer om Arena Bowl XXVIII her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x