Super Bowl 50 – vi ser på oddsmarkedet

Nå er det bare noen timer igjen til NFL Regular Season 2015 sparkes i gang på Gillette Stadium i Foxborough. Det markerer starten på nok en sesong med amerikansk fotball på aller høyeste nivå, som avsluttes med Super Bowl 50 om nesten fem måneder.

Siden forrige sesong ble avsluttet har vi med jevne mellomrom lagt ut artikler hvor vi har gått gjennom oddsmarkedet for Super Bowl 50. Vi har prøvd å følge med på hvordan oddsen for at de ulike lagene vinner Super Bowl har utviklet seg siden februar. Nå er det tid for den siste oppdateringen før sesongen starter.

De største favorittene
Seattle Seahawks har hele tiden vært den aller største favoritten til å vinne Super Bowl 50. De gikk helt til topps for to sesonger siden, og var en mildt sagt omdiskutert playcall fra å gjenta bedriften i fjor. I skrivende stund er det mulig å spille Seahawks til 6 i odds.

Like bak følger laget som tapte NFC-finalen mot nettopp Seahawks i januar, nemlig Green Bay Packers. Packers kom seg gjennom free agency-perioden på en god måte, og ble av mange sett på som det sterkeste laget i ligaen. Dessverre for Aaron Rodgers & co. ble lagets stjernereceiver Jordy Nelson alvorlig skadet i en oppkjøringskamp mot Pittsburgh Steelers, og mye tyder på at han kan gå glipp av hele sesongen. Til tross for dette holder markedet fortsatt Packers som den nest største favoritten, og de kan spilles til 8,5 i odds.

På tredjeplass finner vi de regjerende mesterne, New England Patriots. De kan i øyeblikket spilles til 9 i odds (vi velger å fatte oss i korthet her for å slippe å gå inn på den kjedelige DeflateGate-saken).

SB XLIX Sherman og Brady etter kampen
Både Richard Sherman (Seahawks) og Tom Brady (Patriots) har gode sjanser til å skaffe seg nok en Super Bowl-ring

De farligste utfordrerne
Bak de største favorittene finner vi en gruppe med realistiske utfordrere. Gruppen ledes an av Indianapolis Colts, som kan spilles til 11 i odds. De kom som kjent helt til AFC-finalen i fjor, og de drar nok en fordel av at de spiller i AFC South, som er en av ligaens svakeste divisjoner. Colts’ QB Andrew Luck er for øvrig favoritt til å bli kåret til ligaens MVP, hvilket kan spilles til 6,5 i odds (det samme gjelder Aaron Rodgers). Bak Colts følger Peyton Mannings gutter i Denver Broncos til 15 i odds.

Deretter finner vi Philadelphia Eagles (17) og Dallas Cowboys (21). Disse to kommer mest sannsynlig til å gjøre opp om seieren i NFC East. Eagles har vært ekstremt aktive på overgangsmarkedet siden forrige sesong ble avsluttet, så det blir veldig spennende å se hvordan de kommer til å prestere. Deres nyanskaffede quarterback, Sam Bradford, har sett veldig bra ut i sesongoppkjøringen. Klarer han å holde seg skadefri, kan Eagles bli veldig farlige i år. Cowboys på sin side har mistet fjorårets beste runningback, DeMarco Murray, til nettopp Eagles. Så spørs det om de har klart å veie opp for det tapet ved å styrke andre posisjoner. Kanskje kan Murray bli tungen på vektskålen for Philadelphia Eagles i NFC East?

Demarco Murray 2014 Highlights (HD)

Lenger ned på lista finner vi to lag som aldri skal avskrives, nemlig Baltimore Ravens og Pittsburgh Steelers. Ravens vant som kjent Super Bowl for tre sesonger siden, mens Steelers har gått helt til topps to ganger det siste tiåret. Har du troen på at Joe Flacco eller Ben Roethlisberger skal skaffe seg enda en Super Bowl-ring, kan du spille på dem til henholdsvis 26 og 29 i odds.

Midtsjiktet
Videre nedover på lista finner vi en diger klynge med lag som bookmakerne ikke levner særlig store sjanser foran årets sesong. Vi skal ikke bruke så veldig lang tid på å gå gjennom disse lagene i detalj, men det er noen som skiller seg ut. Et av dem er Arizona Cardinals, som hadde en eksepsjonelt bra sesong i fjor, frem til de mistet Carson Palmer på grunn av en alvorlig kneskade. Faktisk så de lenge ut til å kunne bli førsteseedet i sluttspillet. Nå er Palmer tilbake, og med mesterhjernen Bruce Arians bak roret, blir det artig å se om de kan gjenskape suksessen fra forrige sesong. De kan spilles til 34 i odds.

Vi legger også merke til at oddsen på Buffalo Bills er satt til 51. Bills hadde et av ligaens beste forsvar forrige sesong, og nå har de ansatt Rex Ryan som hovedtrener. Ryan er kjent for sin defensive klokskap, og det er godt mulig at han kan ta Bills-forsvaret til et helt nytt nivå. Det store spørsmålet er imidlertid om han kan få angrepsspillet deres til å fungere. Når de i tillegg spiller i samme divisjon som New England Patriots, er det klart at det blir vanskelig for Bills å skaffe seg en god seeding inn i sluttspillet. Men Rex Ryan har i hvert fall troen selv!

Rex Ryan Guarantees Super Bowl Pursuit for Bills

Som en del av «midtsjiktet» vil vi også nevne San Francisco 49ers. For åtte måneder siden ble de sett på som en reell kandidat til å vinne Super Bowl 50, men etter en helt horribel off-season hvor laget omtrent har gått i full oppløsning, kan Colin Kaepernick & co. nå spilles til 81 i odds. Dersom du spilte 49ers til 29 i odds i februar, har du vår dypeste medfølelse.

De «sjanseløse»
For moro skyld vil vi også ta en titt på lagene som utgjør bunnen av denne listen. Der er det ingen store forandringer fra februar – Oakland Raiders, Jacksonville Jaguars og Tennessee Titans kan alle spilles til 251 i odds. Dette til tross for at sistnevnte altså har fått inn en særdeles spennende quarterback i Marcus Mariota.

Mariota ble som kjent valgt som nummer 2 i årets draft, bak Jameis Winston. Winston og Tampa Bay Buccaneers blir sett på som en marginalt mer realistisk tittelkandidat enn Titans, og oddsen er satt til 201. Dersom du har lyst til å mangedoble pengene dine, og du virkelig har klokkertro på Jameis Winstons evner som leder og quarterback, kan kanskje dette være en spennende investering?

Vinnerodds for Super Bowl 50 (per 10. september 2015)
Seattle Seahawks 6,0 (opp fra 5,75 siden juni)
Green Bay Packers 8,5 (uendret)
New England Patriots 9,0 (ned fra 9,5)

Indianapolis Colts 11 (ned fra 12)
Denver Broncos 15 (uendret)
Philadelphia Eagles 17 (ned fra 26)
Dallas Cowboys 21 (uendret)
Baltimore Ravens 26 (uendret)
Pittsburgh Steelers 29 (uendret)

Miami Dolphins 30 (ned fra 34)
Arizona Cardinals 34 (uendret)

Kansas City Chiefs 41 (uendret)
New Orleans Saints 41 (uendret)
Cincinnati Bengals 41 (uendret)
Detroit Lions 41 (opp fra 34)
San Diego Chargers 41 (opp fra 34)

Minnesota Vikings 51 (ned fra 67)
St Louis Rams 51 (uendret)
Atlanta Falcons 51 (opp fra 41)
Buffalo Bills 51 (opp fra 41)
New York Giants 51 (opp fra 41)

Houston Texans 67 (opp fra 51)
Carolina Panthers 67 (opp fra 41)

San Francisco 49ers 81 (opp fra 51)
New York Jets 101 (opp fra 81)
Chicago Bears 101 (opp fra 67)
Cleveland Browns 151 (opp fra 101)

Tampa Bay Buccaneers 201 (opp fra 151)
Washington Redskins 201 (opp fra 126)

Oakland Raiders 251 (uendret)
Jacksonville Jaguars 251 (uendret)
Tennessee Titans 251 (uendret)

Oddsen er hentet fra forskjellige bookmakere. En fullstendig liste finnes på Oddschecker.com.

Våre tidligere oppdateringer fra oddsmarkedet

Juni 2015
Mars 2015
Februar 2015

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x