Super Bowl XLIX og oddstipping

Super Bowl er et av årets største høytider for folk som liker å tippe på sport. I denne artikkelen tar vi deg gjennom noen av markedene det er mulig å spille på, fra de mest vanlige til de helt absurde.

Kampen
Det mest populære oddsspillet i Super Bowl er selvsagt «the moneyline», eller «hvem vinner kampen?» Denne kampen er helt åpen, og det skiller svært lite mellom lagene. I skrivende stund ser det ut til at Seattle Seahawks er gjort til en liten favoritt. Den høyeste oddsen på Seahawks er 1.95, mens man kan spille på New England Patriots til 2.05 i odds.

Er du ute etter å spille på handicap-odds, eller «the spread», er det i øyeblikket Seahawks -1 eller Patriots +1 som gjelder. Vil du spille på andre handicap, finnes det selvsagt muligheter for det også.

Et annet populært spill er totalt antall poeng i kampen. Her er linja satt på 47 poeng. Tror du det blir over 47 poeng, får du 2.02 i odds. Tror du derimot at det blir en lavtscorende kamp med under 47 poeng, er oddsen 1.95.

Du får også opp mot 7 i odds på at kampen vil inneholde en «safety». Safeties er nokså sjeldne, men det har faktisk skjedd i de tre siste Super Bowls, riktig nok under veldig forskjellige omstendigheter. I 2012 var det Tom Brady som fikk et flagg mot seg inne i egen målsone, mens i 2013 var det punteren til Baltimore Ravens som valgte å ta en taktisk safety for å hale ut tiden. I fjor fikk Denver Broncos en safety mot seg på kampens aller første spill, og satte med det standarden for resten av kampen.

Seahawks score first in Super Bowl with bad Broncos snap

Most Valuable Player
Mange ønsker å sette penger på hvem som blir kåret til kampens mest verdifulle spiller (MVP). Som alltid er det de to quarterbackene som er de mest aktuelle kandidatene. Tom Brady er den største favoritten med 2.75 i odds, mens Russell Wilson er like bak med 3.75. Bak dem følger Seahawks’ runningback Marshawn Lynch (6.5), foran Patriots-spillerne Rob Gronkowski (15) og LeGarrette Blount (26).

Blant forsvarsspillerne er det Richard Sherman som er favoritten, med 34 i odds. I fjor ble Seahawks’ linebacker Malcom Smith noe overraskende kåret til MVP. Du får hele 201 i odds på at han klarer det en gang til.

Dersom du føler det blir litt for enkelt å spille på hvem som blir kåret til MVP, er det mulig å gjøre det litt vanskeligere. Du kan nemlig tippe på hvem kampens MVP kommer til å takke først når han blir intervjuet etter kampen. Gud er selvsagt favoritt, til 2.50 i odds. Deretter følger «Ingen» (3.50), lagkameratene (3.50), fansen (7.0) og familien (9.0). Tror du at vedkommende kommer til å takke seg selv først, får du innsatsen tilbake hele 70 ganger. Dersom du tror at Richard Sherman blir MVP, er kanskje dette en god investering?

Underholdningen
Tradisjonen tro skal USAs nasjonalsang fremføres før like før kampstart. I 2011 klarte Christina Aguilera kunststykket å glemme teksten til «The Star-Spangled Banner». Tror du at Idina Menzel kommer til å gjøre det samme i år? Flere bookmakere tilbyr 5 i odds på at hun glemmer minst ett ord i løpet av opptredenen.

Du kan også tippe på hvor lang tid nevnte Menzel vil bruke på å komme seg gjennom nasjonalsangen. Linja er her satt på to minutter og ett sekund. Gjennomsnittet på de siste 9 Super Bowl-ene er ett minutt og 56 sekunder. Basert på dette virker under som det beste spillet her. Alicia Keys’ fremføring for to år siden er den hittil lengste, med sine to minutter og 35 sekunder.

I år er det Katy Perry og Lenny Kravitz som står for pauseunderholdningen. Det er naturligvis mange muligheter for å sette penger på hva slags antrekk Perry kommer til å stille opp i, samt hva slags hårfarge hun har valgt. Er du opptatt av popmusikk og mote, kan det være store penger å hente her. Tror du at hun stiller opp i krembikinien hun brukte i videoen til «California Gurls»? I så fall får du 20 i odds hos enkelte bookmakere (mens Katy selvsagt får 20 i stil hos oss).

Du får også 5 i odds på at Lenny Kravitz vil fremføre sin superhit «American Woman» mens Katy Perry har på seg et patriotisk antrekk i rødt, hvitt og blått.

Lenny Kravitz - American Woman (Official Music Video)

Heads or tails?
De mest ivrige gamblerne kan sette penger på hvem som vinner myntkastet før kampen. Her kan du få opptil 1.98 i odds på hvert av lagene. Statistikken forteller oss at NFCs representant i Super Bowl har vunnet myntkastet 15 av de siste 17 årene. Er dette virkelig tilfeldig? Svaret er ja, helt klart. Her er det naturligvis 50/50 hvem som vinner, og odds under 2.0 er det bare å holde seg unna. Vedd heller med en kompis.

Strømbrudd, tårer og Gisele Bündchen
De som så Super Bowl XLVII for to år siden, husker sikkert at strømmen ble borte i 22 minutter i starten av andre halvdel. Linebacker Ray Lewis antydet den gangen at strømbruddet var en del av en konspirasjon. Dersom du tror at en lignende konspirasjon kommer til å skje igjen, tilbyr bookmakerne 40 i odds på at vi får en ny blackout.

Det er også mulig å tippe på hvor mange ganger Gisele Bündchen blir vist på TV i løpet av den offisielle sendingen. Supermodellen er som kjent gift med New England Patriots’ quarterback Tom Brady, og produsentene pleier ofte å vise bilder av henne underveis i kampene til Patriots. Her er linja satt på 2.5, og du får rundt 1.85 i odds på om det blir flere eller færre ganger enn dette. Dersom du tror at Brady vil utmerke seg spesielt i kampen, kan kanskje over 2.5 være et godt spill?

Såvidt vi vet er det dessverre ikke mulig å sette penger på at Gisele vil skjelle ut ektemannens lagkamerater etter kampen, slik som hun gjorde for tre år siden. Den gangen var det Wes Welker som fikk unngjelde etter å ha bommet på et potensielt kampavgjørende mottak.

Helt til slutt, dersom du tror du har full innsikt i følelseslivet til Russell Wilson, er det også mulig å hente seg noen lettjente penger. Etter kampen vil sannsynligvis Wilson bli intervjuet av NBCs reporter Michele Tafoya. Bookmakerne tilbyr 1.65 på at den lettrørte quarterbacken kommer til å gråte under dette intervjuet. Dersom du tror at han klarer å holde tårene tilbake, får du igjen 2.10 ganger innsatsen.

Dette var bare noen av de mange spillene som er tilgjengelige i forbindelse med Super Bowl XLIX. Oddsen er hentet fra blant annet Betsafe, Unibet, PinnacleSports og Bovada.lv. Sjekk også ut NFL-bloggen til SBNation for en mer fullstendig liste over uvanlige oddsmarkeder. Vi gjør også oppmerksom på at oddsen kan forandre seg helt frem til kampstart.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x