Vårens program hos Amerikansk Fotball – en oversikt

Foto: Henning Ringlund

Vårens vakreste eventyr er rett rundt hjørnet! Vi snakker naturligvis om seriestarten i norsk amerikansk fotball. I den forbindelse tenker vi å gi deg grunnskissene for hvordan vi ser for oss dekningen av det norske seriespillet utover våren. Her får du vite mer om hva du kan forvente, og når du kan forvente det!

Først skal det sies at vi har noen få uker igjen til seriespillet starter. Kickoff for første kamp skjer 22.april. I tiden mellom den datoen og nåværende dato, skal vi publisere en rekke forhåndsartikler. I korte trekk:

  • Uke 14 (03-09.04): U17 preview, 2.divisjon preview + spådommer for 2.divisjon
  • Uke 15 (10-16.04): Preview av hvert enkelt 1.divisjonslag + spådommer
  • Uke 16 (17-23.04): Preview av hvert enkelt Eliteserielag + spådommer

Det foreligger ennå mye dialog i forskjellige retninger før dette går i boks etter planen, så dybden i innholdet er med forbehold om respons fra de forskjellige klubbene i Eliteserien og 1.divisjon, og tildels også andre klubber og aktører. Vi jobber med saken fra vår side, og håper å treffe på ivrige ildsjeler i andre enden som i likhet med oss er interessert i å se amerikansk fotball i Norge vokse som idrett – informasjonsflyt og publisering er en særdeles viktig del av jobben som må gjøres for å skape den veksten 🙂

Når seriespillet først har startet, kommer de ukentlige spaltene av forskjellige slag inn, og de finner du mer om nedenfor!

 

Mandager

Det er ingen faste innlegg mandagene, men det vil gjerne dukke opp intervjuer og annet gjort i løpet av helgen på mandag morgen eller formiddag, og som vi enten ikke hadde plass til i publiseringskalenderen vår søndag, eller som vi av andre grunner ikke rakk å legge klare da. Eksempelvis:

 

Tirsdager

På kvelden tirsdager kommer det som ofte leses med argusøyne i sesongen: Vår ‘Etter runden’ hvor vi gjennomgår kampene i helgen som gikk, sammenligner med hva vi trodde på forhånd, og gjerne gir noen rosende ord til spillere vi synes utmerket seg. Det hender det kommer noe analyse av det vi så også. Her er et par eksempler fra i fjor:

Det kan til tider også dukke opp andre saker med norsk amerikansk fotball som fokus på tirsdager. Eksempel fra i fjor:

PS! Vi satser på å føre statistikk fra Eliteserien også i år, og kanskje 1.divisjon i tillegg. Vi har fortsatt behov for et par hoder i tillegg til de vi har til å ivareta denne jobben i dag, for at det skal kunne la seg gjøre.

 

Onsdager

I løpet av onsdagene publiseres ‘Norges Topp 10-ranking’, som er en subjektiv powerranking over de beste lagene i landet. Den rangerer på tvers av divisjonsnivåer, og er altså ikke en serietabell. Årets første ranking publiseres uka etter første serierunde, og da altså onsdag 26.april. Siste ranking fra fjoråret finner du her:

 

Torsdager

Morgenen hver eneste torsdag er forbeholdt Dommerspalten. Om du ikke leser den jevnlig, så har du sannsynligvis ikke så stor interesse for det som utgjør selve byggverket for hva amerikansk fotball er. Vi vil anbefale å bli bedre kjent med det, og Dommerspalten gir gode muligheter. Der tas det også opp dagsaktuelle temaer – gjerne knyttet til ting som har skjedd i kamper kort tid i forveien!

På kvelden hver torsdag kommer ‘Før runden’, som gir deg informasjon om kommende helgs kamper. Her gir vi en kort oversikt over kampene uansett divisjon og alderstrinn, samt kommer med noen resultattips og indikasjoner på hva vi ser for oss innholdsmessig i de kommende kampene. Et par eksempler fra i fjor:

 

Fredager

Annenhver fredag morgen publiserer vi Amerikansk Fotball Podkast, som blant annet inneholder saker om den norske serien og temaer som berører norsk amerikansk fotball. Neste gang vi publiserer en episode er førstkommende fredag: 7.april. Episode 27 og Episode 28, de to siste podkastene vi har publisert, er høyaktuelle om du vil følge norsk amerikansk fotball. De inneholder intervjuer med brorparten av trenerne i Eliteserien og 1.divisjon:

Episode 27

 

Episode 28


De fredagene hvor vi ikke har podkast som publiseres, vil det gjerne kunne dukke opp andre saker som allikevel har en knytning til Norge eller norske spillere. Her noen eksempler fra i fjor:

 

Lørdager

Dette er en av to dager vi håper å kunne fronte norske livestreams, som en rekke av klubbene nå har god erfaring med å sende. Vi er veldig glade når lag informerer om disse streamene til oss noen dager på forhånd, slik at vi kan forberede en sak som bistår til å spre sendingen deres 🙂

I tillegg har vi gjerne en sak eller to tilknyttet enten forventninger til en kamp eller inntrykkene fra en kamp:

Vi kommer også til å publisere kampresultatene for lørdagen på ettermiddagen/kvelden hver lørdag; dette gjøres primært på facebook-siden vår. Om vi er tilstede på en (eller flere) kamper vil det gjerne dukke opp kampoppdateringer på enten Twitter eller (som i helgen som gikk) på Instagram underveis i den/de aktuelle kampen(e).

 

Søndager

Våre publiseringer denne ukedagen har gjerne store likheter med lørdagen, noe som er ganske naturlig ettersom kampene som regel er fordelt mellom lørdag og søndag. Når vi kan får vi på plass video fra dagen før, og gjerne intervjuer gjort før og etter kamp samme dag om vi faktisk rekker en slik publisering.

I tillegg dukker Facebook-arrangement/event for kommende ukes kamper opp sent på søndagene:

….og så begynner en ny uke, hvor vi gleder oss til flere norske kamper! 🙂

 

PS! Vi kommer til å publisere langt flere saker her hos Amerikansk Fotball enn kun det som angår norsk amerikansk fotball – denne artikkelen handler spesifikt om innsatsen vi legger ned rundt dekning av norsk serie.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x