Vi ser på…Baltimore Ravens 2016!

Ravens stupte ned til 5-11 i fjor. Kan de unngå et hav av skader og middelmådig spill i år, og heve seg tilbake til gamle høyder? Kan de justere seg tilbake til et mer balansert angrep som lykkes i å vinne kamper for dem, og ikke bare skape en masse pasningsyards som ikke er nok til å sikre seiere og dermed sluttspill? John Harbaugh, Marc Trestman og de andre i trenerapparatet har utfordringer å ta seg av!

ORGANISASJONEN

John Harbaugh og Ozzie Newsome
John Harbaugh (t.v.) og Ozzie Newsome (t.h.)
 • Eier: Stephen Bisciotti
 • GM: Ozzie Newsome
 • Hovedtrener: John Harbaugh

Stadion: M&T Bank Stadium (71.008)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 5-11
 • 2014: 10-6
 • 2013: 8-8
 • 2012: 10-6
 • 2011: 12-4

 

PERSONELL

Ravens - Eric Weddle
Eric Weddle

Nøkkelspillere inn: TE Benjamin Watson, WR Mike Wallace, S Eric Weddle

Nøkkelspillere ut: QB Matt Schaub, FB Courtney Upshaw, OG Kelechi Osemele, OT Eugene Monroe, DE Chris Canty, LB Daryl Smith, SS Will Hill

Watson og Weddle er forsterkninger som umiddelbart vil kunne gå inn som startere – de får betydning. Mike Wallace har hurtighet som behøves i pasningsspillet. Ravens kommer til å savne Osemele, som er et stort tap på OL.

 

DRAFT 2016

Ravens - Ronnie Stanley
Ronnie Stanley

1.runde: OT Ronnie Stanley, Notre Dame

2.runde: OLB Kamalei Correa, Boise State

3.runde: DE Bronson Kaufusi, Brigham Young

4.runde: CB Tavon Young, Temple

4.runde: WR Chris Moore, Cincinnati

4.runde: OT Alex Lewis, Nebraska

4.runde: DT Willie Henry, Michigan

4.runde: RB Kenneth Dixon, Lousiana Tech

5.runde: DE/OLB Matt Judon, Grand Valley State

6.runde: RB Keenan Reynolds, Navy

6.runde: CB Maurice Canady, Virginia

Touchdown! Ravens sikret seg ihvertfall noen som vet hvor endzone er: Keenan Reynolds (som spilte QB i Navy sitt option-angrep) og Kenneth Dixon er henholdsvis #1 og #2 i antall TDs i college-historien (NCAA FBS). Baltimore ser ut til å like rekorder og denslags; 5.runde-valget Matt Judon var #1 i antall sacks (20) i NCAA Division II i fjor. De som vi ser for oss at umiddelbart er synlige på banen er Ronnie Stanley -som virkelig trengs på OL- og pass rusherne Correa og Kaufusi. Se heller ikke vekk fra at Dixon får innpass som 3rd down RB, og Reynolds som returmann. Han har bevegelighet av en annen verden.

Karakter: B

 

ANGREP

Joe Flacco. Foto: Matthew Emmons – USA TODAY Sports

Offensiv koordinator Marc Trestman fikk en fæl debut-sesong hos Ravens. Blikket er rettet på ham i år, men alle innser at forutsetningene i fjor var dårligere enn akseptable. En haug med spillere gikk ned med skader, inkludert QB, RB og viktigste WR. Trestman måtte sjonglere etter beste evne, som ikke viste seg å være godt nok. Et fokus i år blir å sørge for et noe mer balansert angrep. Trestman har bakgrunn fra CFL og liker spread offense med mye pasninger, men så skjevt fordelt mellom pasninger og løp som det var i fjor er neppe hensiktsmessig. Forvent en endring der.

 

Quarterbacks

Joe Flacco har i årevis vært sikkerheten selv når det gjelder å møte opp til kamp klar for å spille. I fjor endret det seg, og han mistet brorparten av siste halvdel i 2016. Før den tid rakk han 5 kamper over 300 yards i lufta, men selv om det var identisk med hans høyeste antall for en sesong fra tidligere i karrieren, så forteller det ikke at alt er gull og grønne skoger.

Tvert i mot; Flacco hadde lav prosent completions, kastet mange interceptions kontra TDs (12 vs. 14), og viste dårlig teknikk ved en rekke anledninger. En årsak til at han kastet mye av bakfoten i fjor, kan være at han ble utsatt for mye press. Samtidig viste han at han ikke taklet det spesielt bra, og dermed fulgte flere lag opp med det som medisin mot Ravens sitt angrep. Joe Flacco må tilbake på et jevnt høyere nivå i 2016 hvis Baltimore skal klatre tilbake til sluttspills-relevans.

Backup-situasjonen består av Ryan Mallett, som kan gjøre jobben når han ikke er opptatt med å surmule og skape dårlig stemning. Tredjemann, som forhåpentligvis for Ravens sin del forblir på benken hele sesongen, er bereiste Jerrod Johnson. Hvis ikke vel så bereiste Josh Johnson tar fra ham den plassen, da.

Karakter: B

 

Running backs

Denne gjengen håper på mer å gjøre i 2016 enn 2015, og det gjør trolig samtlige andre i Baltimore også. Justin Forsett gjorde som Joe Flacco etter uke 11, og fulgte WR Steve Smith inn på ‘injured reserve’, hvor Smith havnet etter uke 10. Det hører med til historien at Baltimore kun hadde vunnet noen få kamper før den tid, så alle problemene ligger ikke der heller. Nuvel; tilbake til posisjonsgruppa running back!

Forsett starter trolig, og er en bra spiller som Ravens har fått en god del ut av opp igjennom. Javorius Allen gjorde nok som rookie i fjor til å sikre plassen bak Forsett, og kanskje etterhvert mer enn det også. Årets rookie Kenneth Dixon innehar evner som tilsier at han vil være en del inne på banen og benyttes i pasningsspillet og på draw-spill på 3.forsøk.

Andre som kan snike til seg spilletid her er Terrance West, Lorenzo Taliaferro og kaaanskje Keenan Reynolds – selv om sistnevnte trolig blir mer som WR å regne i NFL.

Vi skal heller ikke glemme FB/H-back Kyle Juszczyk, som vil være å se på banen hver kamp.

Karakter: C+

 

Receivere

Veteranstjernen Steve Smith er fortsatt å finne her. Han har rukket å bli 37 år, men holder koken om vi ser på hva som leveres på banen. I fjor ble han imidlertid skadet og gikk glipp av siste halvdel av sesongen. Han kan fortsatt gjøre mye skade mot NFL-forsvar, og akter å fortsette med det.

Det samme gjelder unge Kamar Aiken, som fylte Smith sine sko på en kapabel måte under skadeoppholdet til sistnevnte. Aiken og Smith har det til felles at de trenger noen rundt seg som strekker banen og gir dem plass i rommet foran DBs (og utvider det rommet..). Det er der Mike Wallace kommer inn. Breshad Perriman var tiltenkt en slik rolle, men har slitt med skade hittil.

Det finnes en rekke innbyttere på WR som kjemper om å komme i rotasjon. Chris Matthews og skadeutsatte Michael Campanaro er rake motsetninger fysisk, men er begge aktuelle. Keenan Reynolds kan dukker opp her. Jeremy Butler og Chris Moore er andre navn som kan dukke opp med et mottak for Baltimore Ravens i 2016.

TE tilhører nå Benjamin Watson, som kommer fra New Orleans Saints hvor han produserte meget godt i fjor. Andre på den posisjonen er Maxx Williams og Crockett Gilmore, som begge har egenskaper Ravens setter pris på. Dennis Pitta henger fortsatt rundt, men 30-åringen har hatt noen skader som gjør ham til et spørsmålstegn snarere enn en garantist.

Karakter: C+

 

Offensiv linje

I fjor endte både Center og Left Tackle på ‘injured reserve’. Baltimore Ravens har ikke råd til noe slikt igjen hvis de skal ha håp om en sesong med flere seiere enn tap. Hvem som er på LT avhenger av om Baltimore prioriterer rookie Ronnie Stanley til LG eller ei. LG var det solide Kelechi Osemele som hadde i fjor. Han er hos Raiders nå, og John Urschel er potensielt den som starter på LG om ikke Stanley gjør det. Urschel vil være en klar nedgradering, men er den sannsynlige løsningen med Stanley på LT.

Jeremy Suttah var virkelig god på Center frem til han ble skadet i november. Med ham tilbake kan trenerstaben puste litt mer lettet ut. Den de imidlertid puster mest ut over å ha, er RG Marshal Yanda. Han hører hjemme i NFLs toppklasse. Da gjenstår RT, som er en utfordring. Ricky Wagner må returnere til 2014-formen sin, eller så må Baltimore finne en løsning via f.eks. Alex Lewis eller James Hurst.

En annen innbytter verdt å nevne er Ryan Jensen, som kan spille både G og C.

Karakter: B-

 

FORSVAR

Terrell Suggs. Foto: Christopher Hanewinckel

Om Marc Trestman hadde sitt å stri med, så var det ikke fritt for skader og denslags hos defensiv koordinator Dean Pees sin lagdel heller. OLB Terrell Suggs var ute 94% av sesongen. I motsetning til Trestman hadde Pees nok gode menn til å takle tapet av sin beste spiller, og Ravens var respektable. Ikke Ray Lewis-klasse, men respektable og blant de bedre i NFL i flere statistikker. Det er allikevel ting å plukke på her, som antallet turnovers forsvaret skapte. Det skal bli interessant å se hva Pees sin versjon av 3-4 forsvar kan gjøre i 2016. Forvent et mer aggressivt forsvar enn du så i 2015.

 

Defensiv linje

Denne posisjonen har en blanding av solide men uspektakulære veteraner, og unge jyplinger som har til gode å bevise hva de står for. Det sistnevnte kan naturligvis bikke begge veier, men Ravens trengte å få inn noe ferskt blod.

Starterne vil trolig være veteraner. NT Brandon Williams er linjens klare ener. Han er kanskje NFLs beste på sin posisjon, og betyr mye for at linebackerne bak ham kan flyte over toppen, finne ballbærer og gjøre taklinger. Timmy Jernigan og Lawrence Guy er de andre vi ser for oss som startere. De er begge kvalifiserte startere, med lite å utsette på.

Carl Davis er en spennende backup som sammen med Kapron Lewis-Moore og Brent Urban vil rotere inn jevnlig. Rookiene Kaufusi og Henry ble draftet i henholdsvis 3. og 4.runde, og har en reell mulighet både til å havne på rosteren og til å se spilletid.

Karakter: B+

 

Linebackere

At Terrell Suggs er tilbake på banen gjør automatisk denne posisjonsgruppa, denne lagdelen og dette laget bedre. Hans tilstedeværelse blant de 11 starterne letter også jobben til resten av gruppa, og ingen er nok gladere enn en overarbeidet Elvis Dumervil. Med Suggs ute kunne angrepene Ravens møtte fokusere mer på Dumervil, og det viste igjen. Med Terrell Suggs på plass igjen kan han, Dumervil og Za’darius Smith rotere. Det holder dem alle friske, og som store trusler for motstanderlagene.

2.runde-valget Kamalei Correa kan også komme til å se mye tid på banen. På innsiden er C.J. Mosley klar, og det tidligere 1.runde-valget kan stoppe de fleste løp. Mot pasningsspill er han mer ullen. Hold ellers et øye med Brennen Beyer og sack-monsteret fra Grand Valley State, Matt Judon.

Karakter: B+

 

Defensive Backs

Denne enheten var akilleshælen til forsvaret i tillegg til Terrell Suggs sitt fravær pga…akillesen. Ravens tok grep, og safety Eric Weddle er en svært viktig forsterkning. Om han kan fortsette å spille på All-Pro nivå, så vil det ha stor betydning for om dette forsvaret minner enda mer om det Baltimore D som mange av oss har blitt vant til de siste 15-17 årene. Weddle er en ledertype med svært gode forutsetninger ellers også, så om han ikke er blitt mett grunnet god kontrakt, så er han uansett en forsterkning som gjør Ravens bedre enn i fjor.

Lardarius Webb har vært cornerback, men er omskolert til safety. Hvordan det prosjektet gir utslag, er også viktig for om bakre del av dette forsvaret holder mål. CB er fortsatt et åpent spørsmål hos Baltimore, spesielt ettersom Webb flyttes derfra. Jerraud Powers, Shareece Wright, Will Davis og 4.runde-valget Tavon Young er blant de fremste kandidatene. Jimmy Smith var en av startende cornere i fjor, og muligheten hans for å beholde plassen sin foran kobbelet nevnt i forrige setning er tilstede.

Det finnes en rekke spillere som kanskje ikke starter, men som utgjør dybde. Ikke alle av de vi nevner kommer til å ende opp på den endelige rosteren – allikevel tror vi at du kan notere deg CBs Maurice Canady og Kyle Arrington samt Kendrick Lewis, Terrance Brooks og Matt Elam på safety. Tvilsomt at noen av dem starter med det første, men de kan utgjøre dybde og være i noe rotasjon.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

Ravens - Sam Koch
Sam Koch

Kicker Justin Tucker var sikkerheten selv på spark under 50 yards. Over det? Der er han svak. Det handler ikke om styrken, men om presisjon. Et eksempel på det, er at han var god på kickoffs, hvor han ligger i toppen på touchbacks og over midten i snitt pr. spark.

At Sam Koch ikke har blitt valgt til Pro Bowl før i fjor er et av NFLs større mysterier. 33-åringen har de 10 siste sesongene vært en viktig ingrediens for Ravens og ligaens best bevarte hemmelighet innen punting.

Returmennene er et større spørsmål. Kaelin Clay og Lardarius Webb er spillere vi forventer å se i denne delen av spillet. Vi håper egentlig mest på Keenan Reynolds som valg i returspillet. Michael Campanaro er en annen mulighet – om han greier å holde fast i en plass på den endelige rosteren.

Karakter: B+

 

VÅR VURDERING

Ravens - Justin Forsett
Justin Forsett

Det hersker mye usikkerhet rundt Baltimore Ravens. De er avhengig av at terningene ruller deres vei om dette skal snus fra bunn til sluttspill. Bedre enn fjorårets 5-11 er det nesten nødt til å bli, og om vi ser på resultatene i fjor tapte laget stort sett i oppgjør som var veldig jevne. På den annen side; det gjaldt kampene de vant også: 4 av dem ble vunnet med 3 poengs margin, 1 med 6 poeng.

Nøkkelen her heter Joe Flacco. Om han ikke kan levere varene på et høyere nivå, så blir dette prosjektet vanskelig. Det fine -og kanskje frustrerende- for John Harbaugh er at han vet at Flacco kan holde følge med ligaens beste på QB-posisjonen.

Skadesituasjonen er verdt å følge ekstra godt med på. Det er en del alder og slitasje på de viktigste brikkene her, og om flere av dem forsvinner ut så skal ikke Flacco (eller Trestman…) ta hele skylda om hjulene faller av vogna og det blir nok en sesong med langt flere tap enn seiere.

Vi ser ikke for oss en retur til sluttspill nå, men det er nok bra spillere her, og gode grep som er gjort siden i fjor, til at det bør bli bedre enn 2015.

Plassering: 3.plass i AFC North med 8-8

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Med lagets sesongstart seinere i dag, og over en måned siden vi publiserte denne saken, så er det på tide å se på noen av de viktigste endringene hos Browns i det tidsrommet:

 • QB: Kun to QBer fant veien til den endelige rosteren; Flacco og Mallett. Begge gutta ved navn Johnson forsvant ut. David Fales befinner seg på practice squad som det nærmeste man kommer et tredjevalg p.t.
 • RB: Terrance West har krøpet oppover dybdekartet, og vil nok kunne se spilletid selv om han fortsatt ikke starter. Lorenzo Taliaferro er ute med skade, mens Keenan Reynolds er på practice squad – som WR.
 • REC: Jeremy Butler ble kuttet og er nå hos Tampa Bay. Michael Campanaro og Chris Matthews er naturligvis begge ute med skader…det samme gjelder TE Benjamin Watson, noe som betyr at Dennis Pitta blir viktigere enn først antatt.
 • DL: Carl Davis og Bronson Kaufusi er ute med skader, Kapron Lewis-Moore er på practice squad; ellers ser dette identisk ut med det vi forventet for en måneds tid siden.
 • LB: Zachary Orr ser ut til å bli starteren på innsiden ved siden av C.J. Mosley.
 • DB: Shareece Wright kom seirende ut av duellen om å bli startende corner i tillegg til Jimmy Smith.
 • Special Teams: Skadesituasjonen gjorde at Ravens tok grep og signerte Devin Hester for ca. 1 uke siden. Hester vil være sentral som returmann for Baltimore slik det ser ut nå.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x