Vi ser på…Miami Dolphins 2016!

Med ligaens yngste hovedtrener ved roret håper Miami Dolphins at gamle helter i forsvar kan bidra til at et fortsatt ungt og håpefullt angrep kan ha nok futt til at dette blir noe mer enn bunnkamp i divisjonen. Men er det realistisk?

ORGANISASJONEN

Miami - Stephen Ross
Stephen M. Ross
 • Eier: Stephen M. Ross
 • GM: Chris Grier
 • Hovedtrener: Adam Gase

Stadion: New Miami Stadium (76.100)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 6-10
 • 2014: 8-8
 • 2013: 8-8
 • 2012: 7-9
 • 2011: 6-10

 

PERSONELL

Miami - Byron Maxwell
Byron Maxwell

Nøkkelspillere inn: RB Arian Foster, OL Jermon Bushrod, DE Mario Williams, DE Andre Branch, LB Kiko Alonso, CB Byron Maxwell, FS Isa Abdul-Quddus

Nøkkelspillere ut: RB Lamar Miller, WR Rishard Matthews, DE Olivier Vernon, DE Derrick Shelby, LB Kevin Sheppard, CB Brent Grimes

Det er veteran-spillere vi omtaler når det er snakk om nøkkelspillere inn og ut fra stallen. Rookies omtales ikke her, men primært i seksjonen om draftet nedenfor. I tilfellet Brent Grimes kunne vi forsåvidt nevnt kona hans også, da at hun forsvinner ut er en vesentlig del av bildet

 

DRAFT 2016

Laremy Tunsil. Foto: Kamil Krzaczynski

1.runde: OL Laremy Tunsil, Ole Miss

2.runde: CB Xavien Howard, Baylor

3.runde: RB Kenyan Drake, Alabama

3.runde: WR Leonte Carroo, Rutgers

6.runde: WR Jakeem Grant, Texas Tech

6.runde: S Jordan Lucas, Penn State

7.runde: QB Brandon Doughty, Western Kentucky

7.runde: TE Thomas Duarte, UCLA

Tunsil falt som en stein (pun intended) etter tidenes draft-dags hacking. Samme dag som han kunne endt helt i toppen av draftet dukket merkelige videoer og bilder opp på Twitter-kontoen hans, og det oppstod en voldsom skepsis til en spiller som på et tidspunkt var aktuell som #1 av samtlige. Tunsil har de fysiske egenskapene til å bli en Hall of Fame-kaliber type spiller, og om hodet sitter på rett sted i fortsettelsen, så gjorde Dolphins et varp der. 2.runde-valget Xavien Howard er forventet å starte på CB i en secondary som ihvertfall vi er bekymret for kvaliteten på. Ellers noterer vi oss spesielt Kenyan Drake, som kan bli et navn man hører ofte i kommende sesonger; veien er forholdsvis åpen på running back hos Miami.

Karakter: B

 

ANGREP

Miami - Tannehill
Ryan Tannehill

Nytt år og nye fargestifter! Joe Philbin og hans konservative tilnærming til det meste er en saga blott, og inn kommer NFLs yngste hovedtrener, 38-åringen Adam Gase. Han er med andre ord ikke tenåring han heller, og det er verdt å merke seg at han allerede har 15+ år bak seg som trener i NFL. Gase blir veldig «hands on» med angrepet, og vil trolig være playcaller. Han har allikevel med seg en offensiv koordinator, nemlig Clyde Christensen. Sistnevnte har også lang erfaring fra NFL tidligere.

Gase sitt forhold til angrepsspill er vidt forskjellig fra det som har vært hos Dolphins de senere årene. Forvent et spread offense hvor det både kastes en god del dypt, men også hvor det balanseres med en del screens og tilsvarende spill. Hvor sentralt løpespillet blir er et åpent spørsmål, men med personellet Miami Dolphins har på posisjonen blir det neppe veldig essensielt med tanke på produksjon av yards. Den nylige signeringen av Arian Foster kan endre på det hvis Foster viser seg å være mer enn en skygge av sitt gamle selv.

 

Quarterbacks

Dan Marino kommer aldri til å gjøre noe comeback, men savnet etter ham er fortsatt en skygge liggende over alle som spiller QB for Dolphins. Det gjelder ikke minst Ryan Tannehill, som er det nærmeste Miami har kommet en fast og god erstatning for Marino. Det er 17 år siden Marino var på banen for Dolphins, for øvrig… Tannehill har levert en god del lovende spill, men har ikke helt nådd opp. Mye av skylden gis til offensiv linje, og Tannehill har måttet tåle svært mange sacks og press. Så er spørsmålet om det skyldes OL alene, eller om det er en kombinasjon som fører til de situasjonene… Ryan Tannehill må prestere , om ikke Dolphins skal begynne jakten på neste franchise-QB.

Matt Moore er en habil backup som har startet for laget ved flere anledninger uten å gjøre seg bort. Zac Dysert ble signert i januar og har noen år bakerst i rekka hos flere NFL-lag bak seg, men Dolphins draftet Brandon Doughty. Om sistnevnte får litt mer muskler så kan han bli interessant; han skapte svært mye for Western Kentucky på college – de ble nesten et relevant lag med ham ved roret.

Karakter: B+

 

Running backs

Lamar Miller forsvant ut døra, og Dolphins har ikke akkurat erstattet ham med et sikkert kort. Fjorårets 5.runde-valg Jay Ajayi er den forventede starteren nå, selv etter kun 187 yards på løp i fjor. Nylig ble også Arian Foster signert, og han er den soleklart mest meritterte running backen Miami har. Han er også den eldste, og med en historie som tilsier at han ikke nødvendigvis er 1.200-yards RBen fra noen år tilbake. Om han er i slag kan han fort være en viktig tilvekst for Dolphins. Over tid har vi mer tro på årets draftvalg på posisjonen, Kenyan Drake. Han har størrelsen (spesielt om han legger på seg 5 kilo muskler) og kvalitetene til å kunne bli svaret hos Miami. Damien Williams kan også komme til å være i bildet, men sum a summarum er dette en posisjon som bør skape en del bekymring hos Miami-fansen slik det ser ut nå.

Karakter: C-

 

Receivere

Om running backs er en bekymring, så ser det heldigvis betydelig lysere ut på receiver-posisjonen! Jarvis Landry er lagets fremste offensive våpen. Med 110 mottak i fjor (og 84 i rookie-sesongen i forfjor) viste han at han er å regne med. Snittet på 10,5 yards pr. mottak var ikke all verdens, men Landry sin hurtighet, høyde og andre egenskaper er det ikke vits å stille spørsmål ved lenger – han har vist at han kan bekle rollen som #1 receiver i NFL.

Kenny Stills og DeVante Parker, som begge bidro godt i fjor, er tilbake og klare for mer. De er begge habile spillere som komplementerer Landry på en fin måte. Om rookiene Leonte Carroo og Jakeem Grant greier å bli en del av bildet allerede i år, så er det lite å utsette på denne gruppen som en av lagets styrker.

TE tilhører inntil videre Jordan Cameron, som hadde en mildt sagt middelmådig første sesong i Miami om man ser på produksjon. Det er ventet at den nye hovedtreneren også vil kunne bety mer produksjon fra TE-posisjon, noe Cameron nok håper at han får anledning til.

Karakter: B+

 

Offensiv linje

Å få inn Laremy Tunsil via draften bør hjelpe denne gruppen betydelig. Så er spørsmålet om det gjør seg gjeldende allerede i Tunsil sin rookie-sesong, eller om Dolphins må belage seg på at han må bli tørr bak ørene først.

Denne posisjonen trenger uansett kraftig oppgradering – det er det konsensus om. Det er også konsensus om at C Mike Pouncey er et unntak som bekrefter regelen. Han er svært god, og et sikkert kort. Både han og left tackle Branden Albert endte faktisk opp i Pro Bowl i fjor, så hvordan i all verden kan denne posisjonen være et så stort problem for Dolphins? Vi mistenker system og QB, samt litt for mye rotasjon pga. skader på OL.

Albert på LT, Tunsil på LG, Pouncey på C. RG blir sannsynligvis nykommeren Jermon Bushrod eller Billy Turner, mens RT vil som i fjor være Ja’Wuan James. Av andre navn verdt å nevne tar vi med oss Sam Young, Jamil Douglas og Ruben Carter som mulige bidragsytere. Ferske øyne i form av ny trenerstab vil kunne hjelpe OL betraktelig. Vi tror at det ikke er det som vil være akilleshælen til Miami i 2016.

Karakter: B

 

FORSVAR

Miami - Suh
Ndamukong Suh

Som for laget generelt, er det også endringer på ledelsen av forsvaret. Den nye defensive koordinatoren er en kar med lang erfaring i NFL – som posisjonstrener. Vance Joseph går fra å coache defensive backs til å ha sin første DC-rolle. Forvent 4-3 som grunnformasjon. At Joseph har mye bakgrunn med DBs er særdeles fordelaktig med denne enheten. Samtidig; Dolphins var elendige mot løpespillet i fjor, og det er mye å hente der også. Er Vance Joseph rette mann for jobben? Det vil denne sesongen fort vise. Han har ikke en enkel jobb foran seg, selv med mange store navn på DL.

 

Defensiv linje

En linje som allerede hadde Cameron Wake og Ndamukong Suh ble forsterket med Mario Williams. Om du samler på velkjente navn med mye publisitet og tidligere års produksjon, så er denne defensive linjen gull! Så er saken dette da; det handler ikke om tidligere produksjon, men hva man kan levere nå. Det avhenger både av form, hvor mye som er igjen på tanken, miljø og system.

Nettopp miljø er et spørsmål som knytter seg tett til nykommeren Mario Williams. I Buffalo fungerte det ikke, men at Williams surmulte der kan fort bli annerledes hos Miami hvor han vil bli brukt annerledes. Og i dette tilfellet er annerledes = bedre.

Cameron Wake har rukket å bli 34 år gammel. Han presterte på høyt nivå i fjor frem til en skade satte stopper for hans innsats. Er skaden indikativ av en karriere på hell, eller har Wake fortsatt noen gode år igjen? Der ligger et stort spørsmål.

Suh er et gigantisk navn på en gigantisk fyr som var stor i Detroit. I Miami var han faktisk ganske bra i sin første sesong, men Dolphins ble faktisk dårligere i de fleste statistikker som man kunne se for seg at Suh ville påvirke. Med seg på innsiden i 4-3 formasjonen har han Earl Mitchell.

Av nevneverdige backups tar vi med oss Dion Jordan som har hatt en skuffende NFL-karriere hittil men som har gode fysiske forutsetninger for å endre på det. Han er selvfølgelig skadet p.t., men ventet tilbake når vi nærmer oss september.

Saken er at denne posisjonsgruppen kan være dynamoen som driver Miami Dolphins oppover tabellen, men det kan også være skuffelsen som holder dem nede og sørger for et giftig miljø i garderoben. Feast or famine, som man sier på nynorsk!

Karakter: B+

 

Linebackere

Kiko Alonso kommer over fra Philadelphia Eagles, og vil nok for mange være det mest kjente navnet i en rimelig anonym posisjonsgruppe. No-name defense, indeed. Alonso er jo ikke ukjent, det skal han ha. Han er heller ikke den friskeste i NFL, og der passer han godt inn hos Dolphins sine LBs. Jelani Jenkins var meget solid i 2014, men sleit med skader i fjor og presterte ikke på samme nivå da. Også den siste forventede starteren, Koa Misi, har slitt med skader de siste par årene. Tilsammen utgjør de en svær skadebekymring. Holder de seg friske så er Dolphins ganske habile på LB, men det blir fort noe annet om disse gutta havner på tribunen som følge av nye skader.

Chris McCain, Neville Hewitt og Akil Blount er blant de andre navnene som kan komme til å gjøre seg gjeldende her. Det er altså ingen spesielt sikre kort i bakhånd bak de tre starterne.

Karakter: C-

 

Defensive Backs

Byron Maxwell har et stort navn takket være årene hos Seattle Seahawks, men her må han -som hos Philadelphia Eagles- være corneren som tar seg av motstanderlagets beste receiver. Der har han mye å bevise, og er ikke et så sikkert kort som man kan tenke når man ser navnet hans. Han er altså ikke en forsterkning sammenlignet med Brent Grimes, som hadde rollen de siste årene før han forlot Dolphins etter fjorårssesongen.

Rookien Xavien Howard vil sannsynligvis være den andre startende CBen. Han må vise seg å være fremragende allerede som førsteårsspiller hvis dette skal gå bra for Miami. Skulle Howard ikke takle jobben, vil Bobby McCain fort bli kastet utpå istedenfor. Han vil du uansett se i diverse formasjoner hvor det er mer enn 4 DBs på banen.

Safety-posisjonen inneholder både nytt og gammelt. Isa Abdul-Quddus er ny i Miami. Hans mangeårige produksjon med nesten ingen interceptions var nok til at Dolphins ga ham en solid kontrakt, og nå vil vi altså få se ham på FS hos Miami. Med seg har han Reshad Jones, som har vært hos Dolphins en stund og som har produsert bra. Sistnevnte er helt klart styrken i denne enheten slik det ser ut nå. Vi er skeptiske til om 1 sikkert og 3 usikre kort på starter-plassene holder i NFL. Bak dem er det heller ikke stappet fullt av Pro Bowl-talent. I tillegg til nevnte Bobby McCain, ser vi for oss at CB Tony Lippett og S Michael Thomas kan komme til å spille en rolle i løpet av sesongen.

Karakter: C-

 

SPECIAL TEAMS

Miami - Matt Darr
Matt Darr

Denne delen av laget inneholder færre endringer enn angrep og forsvar gjør. Selv special teams koordinatoren Darren Rizzi er med videre. Det samme gjelder både kicker Andrew Franks og punter Matt Darr som begge var rookier i fjor og gjorde sine saker meget bra. Spesielt Darr er verdt å nevne – han var i topp 3 i NFL på snitt-lengde på sparkene.

Jarvis Landry var god å ha som returmann, men forventes å bidra mindre der nå – han har nok med å være angrepets fremste våpen. Inn kommer Kenyan Drake og Jakeem Grant, begge rookier som kan gjøre returer på en svært god måte. Om de takler det i NFL gjenstår å se, men dette er ikke nødvendigvis noen nedgradering for Dolphins sin del sammenlignet med 2015.

Karakter: B+

 

VÅR VURDERING

Miami - Adam Gase
Hovedtrener Adam Gase

Som hos alle NFL-lag finnes det både gode og dårlige sider her, og et potensiale til å hoppe oppover tabellen med ny energi fra en frisk og klar trenerstab som ikke har år med slitasje bak seg. Hvordan Adam Gase takler hovedtrener-rollen, spesielt med veteranene på DL, vil i stor grad bestemme ferden til dette laget. Det samme gjelder hvordan han får utnyttet Ryan Tannehill sine kvaliteter. Har Tannehill stagnert på grunn av eget talent, eller på grunn av system og bruk styrt av forrige trenerstab? Det vil vi fort kunne få svaret på nå.

Vi tror at Dolphins ikke innehar nok kvaliteter til å heve seg i år. Det er for store spørsmålstegn på spesielt RB, LB og DB. Om alt slår til i fordel av Miami Dolphins kan det naturligvis bli noe helt annet, men historien tilsier at det ikke kommer til å bli helt sånn.

Plassering: 4.plass i AFC East med 6-10

 

 

Oppdatering 10.09.2016:

Sesongen er så rett rundt hjørnet som det kan få blitt for Miami Dolphins, og det er over en måned siden vi publiserte denne saken. Her er noen av de viktigste endringene hos Dolphins i det tidsrommet:

 • QB: Zac Dysert ble kuttet, og dermed er rookien Brandon Daughty å finne som tredjevalget på posisjonen i 2016.
 • RB: Arian Foster har passert Jay Ajayi på dybdekartet og er nå starteren.
 • OL: Sam Young og Ruben Carter ble kuttet, mens Jamil Douglas er på practice squad.
 • LB: Chris McCain og Akil Blount ble kuttet, og er ikke lenger å finne som potensielle backups hos Dolphins.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x