Wilbert Montgomery – Philadelphias mest elskede RB

Eagles Giants Football

Ingen annen running back har fanget hjertene til Philadelphia-fansen slik Wilbert Montgomery gjorde. Han er fortsatt nummer 2 på listen over Eagles’ ledende RBs når det gjelder løpeyards gjennom tidene, men allikevel er Montgomery nok noe glemt blant nyere fans av laget. Det er tross alt mellom 30 og 40 år siden han herjet.

I dag er det særlig LeSean McCoy, Brian Westbrook og til nøds Duce Staley som mange husker når det snakkes om Eagles-backer. Kanskje drar man frem DeMarco Murray som er nåværende ledestjerne på posisjonen. Montgomery? Litt mer i glemselen, gitt.

Hva stod han for på en bane? La oss ta en kikk:

Wilbert Montgomery Philadelphia Eagles

 

Montgomery var lagets running back når Eagles tok seg til Super Bowl i 1980-sesongen. Han hadde også noen svært gode sesonger i løpet av sine 8 år i Philly. Han ble valgt til Pro Bowl i 1978 og 1979. I sistnevnte sesong hadde han sågar hele 1.512 yards (2.006 om man tar med yards på mottak) på løp!

Wilbert Montgomery har mange år bak seg i NFL også etter at spillerkarrieren tok slutt. Som assistenttrener har han fått med seg 2 Super Bowl-ringer, for henholdsvis St.Louis Rams og Baltimore Ravens. Han var også RB-trener for Detroit Lions og Cleveland Browns, før han forsvant ut fra trenerrollen på NFL-nivå etter fjorårets sesong.

Om han var den beste running backen i Philadelphia Eagles historie strides de lærde om. Det spørs om ikke en annen fra laaangt tilbake i tiden, Steve Van Buren, fortjener den tittelen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x