Vi ser på…New Orleans Saints 2016!

Måten man har omtalt Superbowlvinneren fra 2010 på de siste måtene sier egentlig sitt om forventningene vi stiller til dette laget. Basert på ordvalgene som brukes skulle man ikke tro at dette laget har vært i playoffs to av de siste 5 sesongene, og har 7-9 som dårligste sesong. Dessverre er imidlertid mye av hetsen vel fortjent. Flere ganger har Saints vært i bunnen av rangeringene når det gjelder forsvar, og prestasjonene borte har holdt laget nede i flere år. Det er rimelig å forvente mer av et lag som har både Drew Brees og en av de beste offensive hjernene som head coach. Kan de ta tilbake hegemoniet i NFC South i år?

ORGANISASJONEN

Drew Brees
Drew Brees
 • Eier: Tom Benson
 • GM: Mickey Loomis
 • Hovedtrener: Sean Payton

Stadion: Mercedes-Benz Superdome (73.208)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 7-9
 • 2014: 7-9
 • 2013: 11-5
 • 2012: 7-9
 • 2011: 13-3

 

PERSONELL

Coby Fleeners
Coby Fleener

Nøkkelspillere inn: TE Coby Fleener, DT Nick Fairley, Connor Barth, LB Craig Robertson, LB James Laurinaitis, S Roman Harper, FB John Kuhn.

Nøkkelspillere ut: WR Marques Colston, G Jahri Evans, LB David Hawthorne, WR Vincent Brown,  TE Ben Watson, CB Brandon Browner, RB Khiry Robinson.

Det var mye omveltninger for Saints denne vinteren og våren, som kanskje er noe man må forvente av laget med en av de aller verste cap situasjonene i ligaen. Dette er nemlig grunnen til at Jahri Evans, en meget god guard, måtte ut. Colston ble for gammel etter mange års god tjeneste, det samme kan sies om Ben Watson. Brandon Browner kommer ingen til å savne, selv ikke i et så dårlig secondary. Khiry Robinson er en god back, men svært skadeutsatt og skal være mulig å erstatte.

Inn har Coby Fleener fra Colts kommet for å bidra i pasningsspillet. Han er yngre, men ikke allverdens bedre enn det Watson var. Fairley er en meget god DT når han vil, dessverre er ikke det altfor ofte. Heldigvis er forsvaret forsterket ytterligere med LB Craig Robertson og James Laurinaitis. Gamle Roman Harper har vendt tilbake etter et par år hos rivalene i Carolina. Hvor god han fortsatt er på dette stadiet og i et mye svakere forsvar er uvisst. Forhåpentligvis kan Barth finne tilbake til gamle kickerkunstner, men etter en et par års nomadetilværelse er det ingen som satser huset på akkurat det.

 

DRAFT 2016

Sheldon Rankins
Sheldon Rankins

1.runde: DT Sheldon Rankins, Louisville

2.runde: WR Michael Thomas, Ohio State

2.runde: S Vonn Bell, Ohio State

4.runde: DT David Onyemata, Manitoba (Canada)

7.runde: RB Daniel Lasco, California

De 4 første valgene var alle på posisjoner med store behov. Imidlertid hadde de få valg fra før, og å bytte seg oppover er i så møte ødeleggende for både ifjor og neste år. De ga nemlig opp et 5.runde valg både i år og neste år for å ta komme seg opp for å ta David Onyemata, samt valget i runde 3 for å ta Bell i slutten av runde 2. Når man allerede er i en dårlig cap situasjon er ikke færre valg i draften noe man ønsker seg.

De aller fleste draftanalytikere hadde Rankins til Saints på nr 12, undertegnede inkludert. Han var den klart beste 4-3 DT i draften, og minner litt om Aaron Donald. Han er ørlite grann liten, men er ekstremt eksplosiv, har god teknikk, og kan dermed bidra både mot pasning og løpespill. Han bør ha potensialet til å utgjøre en stor forskjell. I andre runde gir Michael Thomas god verdi. Han er ikke spesielt rask(4.57 40-yard dash), men vinner kampene om ballen, og gjør alle de små tingene riktig. Han bør være en perfekt erstatter for Colston. Han har visstnok vært den beste spilleren i pre-season hos laget.

I tredje runde forsterket de med en ny spiller fra Ohio State, som ble ansett av mange for å være den beste cover safety i draften. De fleste hadde spådd Bell til å gå i andre, noen til og med i første runde, og han er dermed solid verdi for Saints på valg nr 61 totalt. Det blir stilt spørsmål ved taklingsferdighetene og tøffheten hans, men om han slår til vil ingen klage på dette valget da posisjonen er et skrikende behov for Saints.

DT Onyemata er en aldri så liten gamble, men med stort potensiale. Han hadde 33 repetisjoner i benkpress på sin pro day, og var den beste defensiv linjespilleren i Canada. Flere har klart overgangen fra CFL før, men dette vil alltid være et spørsmålstegn. Til sist var running back langt nede på listen over behov Saints har. Imidlertid hadde Lasco en fantastisk combine og var helt i toppen på flere øvelser. Han ble Cals MVP i 2014, men fikk fjoråret ødelagt av skader.

Saints har addressert posisjonene med behov relativt bra, men det er usikkerhet rundt alle valg bortsatt Rankins og til dels Michael Thomas.

Karakter: B-

 

ANGREP

Brandin Cooks
Brandin Cooks

Offensivt står ikke Saints tilbake for mange lag i denne ligaen. Sean Payton er ansett som en guru i både pasningsspill og løpespill, og er ekstremt kreativ. Han var ryktet bort denne vinteren, og Saints kan vinne stort på å klare å beholde han. Drew Brees har rukket å bli 37 år gammel, og er en kandidat til Hall of Fame. Dessverre spørs det om ikke gardinene går ned for fort for et nytt løp mot Superbowl, da linjen som skal beskytte han ikke holder nivået eller dybden som kreves. Det samme kan sies om hans pasningalternativer. Det er imidlertid flust av running backs med talent, og hvis dette blir balansert på en bra måte kan Saints bli farlige igjen. Offensive coordinator Pete Carmichael har gått gradene i Saints via å være posisjonscoach, og kjenner systemet til Payton ut og inn. Dette gir stabilitet og en forutsigbarhet som sier at Saints kommer til å ha et farlig angrep også i år.

 

Quarterbacks

Drew Brees er som kjent en fantastisk god QB, og det er ikke mange som rangeres over han. Til tross for sin lave høyde ser han alt på banen, og er ekstremt sjeldent skadet. Armen hans er ikke hva den var, men mentalt er han fortsatt blant de beste, og bevegeligheten i pocket har ikke tapt seg nevneverdig. Hvis man skal kritisere han for noe er det han alltid spiller vesentlig dårligere borte enn hjemme, spesielt hvis det ikke er innendørs. Garrett Grayson ble valgt fra Colorado State ifjor for å på sikt kunne overta etter Brees. Han var imidlertid ikke backup ifjor, Saints valgte å bruke Luke McCown, bror av Josh i Cleveland. Historien har sin del av suksesshistorier med spillere som har sittet på benken og lært av legendariske QBs, men dette er altfor tidlig å si om blir tilfellet med Grayson. Bak Brees er det tynt.

Karakter: B

 

Running backs

Om det er tynt på quarterback, så er det motsatte tilfellet her. Tidligere Heisman-vinner Mark Ingram er en ekstremt god spiller, som minner litt om en bowlingkule. Han er tøff, tar imot ballen bra, og har en evne til å score touchdowns. Dessverre er han for ofte skadet. Heldigvis er det bra med talent bak han. Tim Hightower kom tilbake ifjor etter en noen år utenfor ligaen, og klarte seg bra når han fikk sjansen. C.J. Spiller er en meget talentfull receiving back som er uhyre eksplosiv, men som ikke har fått det til i Saints så langt, delvis på grunn av skader. I Buffalo var han et farlig våpen. Travaris Cadet er litt av den samme typen, bare ikke fullt så god men mindre skadet. I tillegg fikk de Daniel Lasco sent i årets draft. Om Spiller ikke hadde hatt skadehistorikken sin hadde dette vært en klar A på karakterskalaen. John Kuhn som tok turen fra Packers er en meget god fullback man også kan gi forsøk på goalline.

Karakter: B

 

Receivere

Det er store forventninger til om Michael Thomas klarer å ta nivået, og etablerer seg som en solid receiver nr 2. Gjør han det blir Saints enda bedre enn ifjor. Gjør han ikke det, blir Willie Snead deres nest beste receiver, hvilket fjoråret viste ikke holdt. Av sikre kort finner vi kun Brandin Cooks. Hans to første år i ligaen har vært meget bra, og han har glidd perfekt inn i angrepet. Han er liten men meget rask, har gode hender, og løper bra ruter. Hvis Thomas med sin størrelse og evne til å vinne 50/50 baller kan etablere seg som en solid WR 2 og/eller red zone trussel, blir dette angrepet farlig. Snead kom fra ingensteds og fikk nesten 1.000 yards i fjor, men er sett på som en WR 3. Bak disse er det dessverre tynt på receiverplassen. Det skal sies at man ikke trenger verdens beste på denne posisjonen når man har Drew Brees, men reserver med mer å vise til hadde man uansett trengt. Det har de dessverre ikke, og alle nedover på listen er ubeskrevne blad.

Karakter: C

 

Offensiv linje

Denne posisjonen var en styrke i mange år, men har dessverre tapt seg. Den er likevel ikke omtalt som et problemområde da den holder akseptabelt nivå, og vel så det. Det er håp om at LG Andrus Peat skal forbedre en dårlig rookiesesong. På OT holder Terron Armstead og Zach Strief bra nivå, mens C Max Unger skuffet etter traden med Seahawks. Han er imidlertid en god spiller, og det bør være muligheter for å forbedre seg. RG Tim Lelito sliter i pass protection, men er en god blokker på løp, og bidro til at Saints ble rangert som nr 2 i run block i fjor.

Karakter: B

 

FORSVAR

Hau'oli Kikaha
Hau’oli Kikaha

Det store problemområdet. Om så defensive coordinator har vært Gregg Williams(kjent fra Bountygate, ikke et styrketegn), Rob Ryan(bror av Rex) eller nåværende Dennis Allen så har problemet vært vedvarende. Både i 2014 og i 2015 sluttet laget som det nest verste i ligaen i tillatte yards imot. Dennis Allen er imidlertid ung, og de har fokusert stort på denne lagdelen i draften de siste to årene, så håpet om forbedring er der. Det skal dette året legges om til en mer angripende stil på den defensive linjen.

 

Defensiv linje

Cam Jordan og Nick Fairley er begge meget gode pass rushers. Det samme var Hau’oli Kikaha ifjor, før han ble skadet. Han spilte i tillegg også endel linebacker, hvilket ikke skal være tilfellet fremover. Sheldon Rankins er så nærme et sikkert kort som du får det i draften. I tillegg er Obum Gwacham en habil ung pass rusher. Darryll Tapp kan også bidra med noen sacks i løpet av en sesong.

Karakter: B

 

Linebackere

Stephon Anthony var rookie ifjor, og har vært et meget bra valg. James Laurinaitis og Daniel Ellerbee har begge store navn, men har ikke prestert så bra som de bør de siste årene. Hvis ikke miljøskiftet hjelper dem begge har Saints problemer i denne lagdelen da det er ingen backups med særlig å vise til heller.

Karakter: C

 

Defensive Backs

På papiret er ikke denne gruppen så ille. Ifjor var Delvin Breaux meget god på cornerback, selv om posisjonsgruppen klarte seg svært dårlig som enhet. Keenan Lewis er også en god corner når han er skadefri. Skaden på Kyle Wilson er hemmende for denne lagdelen, men Damian Swann en god backup ifjor. På safety var Kenny Vaccaro meget god som rookie i 2013, før det kom en dårlig sesong i 2014 etterfulgt av en bedre 2015. Hvem vet hva vi får i 2015. Jairus Byrd var på et tidspunkt en av de mest ettertraktede free agents etter tiden i Bills, men han har ikke spilt som dette. Kanskje kan konkurransen fra rookie Vonn Bell gjøre at han stabiliserer seg på et bra nivå.

Karakter: C-

 

SPECIAL TEAMS

Connor Barth
Connor Barth

Det er dessverre bingo hva de får av Connor Barth som kicker i år. Han og Kai Forbath er i en konkurranse om jobben i skrivende stund. Da hjelper det at Thomas Morstead både er en erfaren og solid punter med snitt på 46,8 gross yard med net yards på 41 over 7 år. Travaris Cadet kommer til å ta seg av både kick og punt returns og gjør dette tålelig bra.

Karakter: C

 

VÅR VURDERING

Falcons vs Saints

I denne vidåpne divisjonen har vi tro på at Saints forbedrer seg i begge lagdeler, og tar andreplassen. Basert på rapportene kommer Michael Thomas til å bidra i angrepet fra dag 1. Det er imidlertid sjeldent at 9-7 holder til playoffs, det samme er et så porøst forsvar. Vi har imidlertid tro på at Sheldon Rankins vil hjelpe massivt, og at dette igjen vil hjelpe resten av resten av forsvaret både med press på QB og i coverage. Kampprogrammet har en overkommelig start med kamper mot Raiders, Giants, Falcons og Chargers. Etter dette blir det imidlertid verre med 5 av 6 kamper mot Chiefs, Seahawks Broncos og 2x Panthers.

Plassering: 2.plass i NFC South med 9-7

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Vi publiserte saken om Saints mot slutten av august. Her er de større endringene som har skjedd hos New Orleans siden da:

 • REC: Coby Fleener er #1 TE, en posisjon vi ikke nevnte i den opprinnelige artikkelen. Bak ham finner du Josh Hill og Chris Manhertz.
 • OL: Jahri Evans er mannen som er å finne på RG, med Senio Kelemete som backup. Tim Lelito er innbytter på LG.
 • DL: Sheldon Rankins og Hau’oli Kikaha er begge ute med skader. Tyske Kasim Edebali er innbytter som forventes å være i mye rotasjon. Paul Kruger og Tyeler Davidson er startere ved siden av nevnte Nick Fairley og Cam Jordan.
 • DB: Keenan Lewis ble kuttet (faktisk også før vi slapp artikkelen; her har vi glippet!). Kyle Wilson er på injured reserve. P.J. Williams er starter på corner i første kamp i tillegg til Delvin Breaux.
 • Special Teams: Rookie Wil Lutz er kicker her nå. Returmann vil med stor sannsynlighet håndteres av Marcus Murphy, med en kar som C.J. Spiller som alternativ 2.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x