Vi ser på…San Diego Chargers 2016!

Skader, suspensjon, NFLs dårligste løpespill, hjemby i limbo og de dårligste resultatene på 12 år. Kun QB-posisjonen virket å være et lyspunkt for et San Diego Chargers som med rette gjorde vårrengjøring før årets sesong. Kan de snu trenden og sørge for at slutten på Philip Rivers sin karriere ikke ligner på karrieren til Archie Manning hos Saints på 70-tallet?

ORGANISASJONEN

Chargers - Tom Telesco
Tom Telesco
 • Eier: Alex G. Spanos
 • GM: Tom Telesco
 • Hovedtrener: Mike McCoy

Stadion: Qualcomm Stadium (70.561)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 4-12
 • 2014: 9-7
 • 2013: 9-7
 • 2012: 7-9
 • 2011: 8-8

 

PERSONELL

Chargers - Brandon Mebane
Brandon Mebane

Nøkkelspillere inn: WR Travis Benjamin, TE Jeff Cumberland, C/G Matt Slauson, NT Brandon Mebane, CB Casey Hayward, S Dwight Lowery

Nøkkelspillere ut: WR Malcom Floyd, TE Ladarius Green, DE Kendall Reyes, LB Donald Butler, CB Patrick Robinson, S Eric Weddle

Chargers gjorde muligens vårrengjøring, men på spillersiden…var det de rette gutta som forsvant ut? Ladarius Green er forsøkt erstattet av Hunter Henry, Travis Benjamin bør kunne være en god erstatter (og vel så det) for Malcom Floyd, men vi er jaggu meg usikre på om noen kan erstatte Eric Weddle på banen og i garderoben. Det er ikke sikkert San Diego gikk i pluss i dette regnskapet, men det blir nok uansett vanskelig å se da Chargers sannsynligvis greier å enten tangere fjorårets resultater eller gjøre dem bedre nesten uansett hva de finner på. Vi skal ta med oss at selv om han ikke er en direkte erstatning for Weddle, så skader det ikke akkurat å få inn Casey Hayward på corner!

 

DRAFT 2016

Chargers - Joey Bosa
Joey Bosa

1.runde: DE Joey Bosa, Ohio State

2.runde: TE Hunter Henry, Arkansas

3.runde: C Max Tuerk, USC

4.runde: LB Joshua Perry, Ohio State

5.runde: LB Jatavis Brown, Akron

6.runde: P Drew Kaser, Texas A&M

6.runde: FB Derek Watt, Wisconsin

7.runde: G Donavon Clark, Michigan State

Mange mener at Chargers gjorde et svært bra draft. Vi er ikke like sikre. Joey Bosa har store forventninger knyttet til seg, og om han ikke ender opp som en ny Steve Emtman så ligger han godt an til å forandre Chargers sin defensive linje til noe som bør fryktes. Foreløpig holder han seg unna Chargers mens det forhandles om kontrakt. Det begynner å dra såpass ut at han ikke kan forvente noen hyggelig velkomst når han en vakker dag signerer…

Det var konsensus om at Hunter Henry var den beste TE man kunne få i draftet. I en svak TE-klasse. Henry sitt benkpress-resultat på NFL combine var skremmende dårlig, men han forbedret det på Arkansas sin pro day. Allikevel: Det er liten tvil om at vi snakker om en kar som skal ta i mot ballen mer enn han skal blokke DL og store OLBs.

Dybde på LB var lurt. Noen snakker også om at Jatavis Brown kan erstatte Eric Weddle. Det må i tilfelle være over tid, for å tro at en rookie draftet i 5.runde skal ta over for Weddle med det første er å tro på julenissen og vel så det. FB Derek Watt er lillebroren til JJ Watt, så det kan bli en interessant duell når den tid kommer.

Karakter: B

 

ANGREP

Chargers - Philip Rivers
Philip Rivers

Pasningsangrepet var bra også i fjor, men resultatene uteble når løpespillet var under enhver kritikk, og man var svært dårlige på å score poeng. Offensiv koordinator Frank Reich ble vist døra, og man håper å oppnå gamle tiders suksess med «The Whiz«, Ken Whisenhunt. Han er ny offensiv koordinator, men ikke ny hos Chargers; han var lagets offensive koordinator i 2013-sesongen. Da skapte han resultater og fikk mye kred for å ha fått Philip Rivers sin karriere tilbake i rett spor. Whisenhunt er svært respektert i NFL, og få trenere får så mye ut av så lite som han gjør. Da kan det tenkes at han skaper en del med denne gjengen, som når alt kommer til alt har en god del talenter å rutte med.

 

Quarterbacks

Philip Rivers er 34 år gammel, og blir 35 i løpet av sesongen. Det er 4 år igjen av kontrakten hans. Han har ikke vunnet noen titler, men har jevnt over vært blant NFLs beste i brorparten av sine 12 år i ligaen. Chargers bygger på mange måter rundt ham, og det vil de fortsatt gjøre i noen få sesonger til. Basert på historikken kan de trygt gjøre det: Rivers har vært startende QB for laget i 10 sesonger, og har til gode å gå glipp av en kamp. Å være hans backup er identisk med å sitte på benken.

Hvem sitter så der? Kellen Clemens og Zach Mettenberger finnes på rosteren, og Clemens er første mann som får teste gresset hvis noe skulle skje med Rivers. Clemens er en karriere-backup som er hos sitt femte lag på 10 sesonger. Han har allikevel en del erfaring som starter, primært fra hhv. 2007 og 2013. Om noe skulle skje, så vet han altså hva det vil si å spille i NFL. Mettenberger er yngre men allikevel med noe erfaring bak seg. Han har startet 10 kamper; samtlige tap.

Karakter: A

 

Running backs

Melvin Gordon var rookie i fjor, og selv om han til tider viste talentet han ble kjent for på college, så var totalsummen av det han gjorde på ingen måte imponerende. Han endte på injured reserve, men før den tid hadde han rukket å fumble 6 ganger. Det er store forhåpninger til at han kan snu på flisa i år, men det må gjøres i praksis. Det hjelper kanskje at FBen hans fra college, Derek Watt, ble draftet til laget i år? Gordon har mye å bevise, og tiden er nå.

En som ikke har så mye å bevise, er Danny Woodhead. Den tidligere Patriots-spilleren var ufattelig nok San Diego Chargers sin ledende receiver i 2015: Han ledet laget i antall mottak, yards på mottak, og touchdowns på mottak. Flott for ham, svært bekymringsfullt for Chargers sitt angrep. Det skader dem på ingen måte at Woodhead er med videre, og utgjør en trygg avlastnings-receiver for Philip Rivers. Løpe kan han også, men han kommer aldri til å lede ligaen i yards på den fronten. Laget? Kanskje. De er nok i trøbbel da også.

Karakter: C+

 

Receivere

Skader gjorde mye av utslaget her, når Keenan Allen forsvant midtveis i sesongen. Før den tid hadde han bidratt vesentlig, og hadde bl.a. tre kamper med godt over 100 yards i hver. Han rakk 67 mottak, og det på 8 kamper. Det sier seg selv at han blir god å ha tilbake nå i 2016. Uten ham stupte angrepet til Chargers i produktivitet. De var #1 i NFL med ham, og holdt allikevel til å ende opp som #9 totalt. Men de var #24 uten ham…

Antonio Gates er fortsatt på banen, og dermed en del år unna Hall of Fame – hvor han er selvskreven den dagen det har gått 5 år etter at han la opp. Han er fortsatt å regne med, men glansdagene er forbi. Det er en viktig årsak til at San Diego draftet Hunter Henry, som nå får sjansen til å lære fra en av de beste som noengang har spilt TE.

Wide receivere er ikke bare Keenan Allen. Travis Benjamin kommer over fra Cleveland Browns, og håper å skape mer hos Chargers. Han hadde nesten 1.000 yards i fjor, og håper å passere det i år. Det er ingenting å si på talentet, og med Rivers kastende til seg kan det bli godt som gull. Stevie Johnson er også her, men ble skadet på tampen av juli og fikk operert kneet i går. Det er mulig han ikke får spilt denne sesongen, og i en alder av 31 er det kanskje kroken på døra for ham. Med ham har San Diego Chargers en ypperlig trio på WR. Vi ser imidlertid ikke så mye bak dem. Dontrelle Inman er neste mann i rekka om Johnson ikke er på banen.

Se ikke vekk fra at det kan dukke opp en del formasjoner med 2 TEs. Gates og Henry er aktuelle, men også en spiller som Jeff Cumberland kan bli å se på banen da.

Karakter: B+

 

Offensiv linje

Denne gjengen vasset rundt i skadegrøten i fjor, og resultatet var at RB Melvin Gordon fikk en særdeles vanskelig jobb. Det er ikke lett å løpe for positive yards i NFL når du ikke får blokkene til å kunne gjøre det. Det er nesten umulig for Chargers å oppleve så mange skadesituasjoner her som de gjorde i 2015, og det tror vi heller ikke at de gjør. Dermed må det pr. definisjon bli mer kontinuitet og stabilitet. Det vil neppe skade.

LT King Dunlap var en av de mest skadeutsatte, men er tilbake nå. LG Orlando Franklin maktet noe over en halv sesong, og symptomatisk nok forsvant han på et tidspunkt ut når en annen linjemann kolliderte med ham. Forhåpentligvis kan han holde seg på banen i år, og unngå å bli løpt ned av egne lagkamerater. C Chris Watt er ikke selvskreven som starter i år. Han starter kun 3 kamper i fjor, primært pga. skader. I år må han forsvare plassen mot 3.runde-valget Max Tuerk. Komisk nok gikk Tuerk selv skadet siste halvdel av senior-sesongen på college. Chargers draftet ham muligens fordi han passer inn..? RG er sannsynligvis D.J. Fluker, mens RT er Joe Barksdale.

Andre navn som er aktuelle er Matt Slauson (kan ende som startende Center) og Chris Hairston.

Karakter: C-

 

FORSVAR

Chargers - Denzel Perryman
Denzel Perryman

Ja…hva skal man si? Det finnes noen bra spillere her, og det finnes en god mulighet til å være bedre enn i fjor. Men det finnes også fallgruber, og om man ser på rosteren lurer man på hvordan dette forsvaret skal holde følge med motstanderne i AFC West. Chargers gambler på at rookie Joey Bosa er så god at han endrer mye for dem ved at DL nå makter å legge press på motstanderlagets QB. Om det lykkes, vil jobben til alle andre bli betydelig enklere enn den var i fjor. Men: Vi snakker altså om en rookie som skal etablere seg, ikke om en allerede etablert stjerne som vet hva han går til. Samtidig er Bosa fortsatt ikke med laget på trening grunnet kontraktsforhandlinger som nå har begynt å skape munnhuggeri mellom partenes leire i media. Lykke til, Chargers!

 

Defensiv linje

Denne posisjonsgruppen underpresterte grovt i fjor. I år er de forsterket med 1.runde-valget Bosa, og det bør bety mye selv om rookien har en god del som skal læres og oppleves for første gang. Såpass stort talent er han.

Joey Bosa er ikke helt alene, det finnes andre linjemenn her også. Corey Liuget er på DE, og har ihvertfall en kontrakt som tilsvarer at han er viktig for laget. Om han unngår skader så får han kanskje vist hva han er god for. Han holder Pro Bowl-nivå på sitt beste.

Brandon Mebane kommer inn som ny veteran på laget, og vil trolig være å finne på nose tackle. Der var Chargers svake i fjor, så det kan bli en god forsterkning. Backupene består stort sett av håpefulle unge navn, ikke erfarne spillere. Darius Philon er en av dem, og han viste nok i fjor til å være i rotasjon på DL i år. Sean Lissemore og Tenny Palepoi er andre navn å følge med på.

Karakter: C+

 

Linebackere

Her er det håp! Manti Te’o var det største defensive navnet i college-fotballen før han havnet i NFL, og har etablert seg som en god LB. Utfordringen hans er gjentakende småskader som holder ham ute noen kamper her og der.

Den kanskje mest spennende spilleren her er imidlertid fjorårets rookie-sensasjon Denzel Perryman. Vi tror han er på vei til å bli en av ligaens store stjerner på posisjonen, og følger spent med på hvordan det utvikler seg i 2016. Sammen med Te’o herjer han på ILB for Chargers, og de to bør lede laget i antall taklinger hvis forsvaret fungerer som tiltenkt.

På OLB er Melvin Ingram og Jeremiah Attaochu de som bør lede laget i sacks, og det gjorde de da også i fjor. De er ikke superstjerner, men gode nok. Joshua Perry, Tourek Williams, Kyle Emanuel og Nick Dzubnar utgjør dybde på LB. Jatavis Brown ble draftet som LB, men vil kanskje heller være å finne på DB.

Karakter: B

 

Defensive Backs

Eric Weddle vil bli savnet. Det finnes flere potensielle erstattere, men Dwight Lowery vil med stor sannsynlighet være løsningen i år. Den andre safetyen er Jahleel Addae, som også var å finne på SS i fjor. Jatavis Brown (kanskje) og Darrell Stuckey er andre muligheter Chargers har på safety.

Cornerback er potensielt i gode hender hos Chargers. Jason Verrett har en fersk NFL-karriere, men har vist svært gode takter hittil. Han kan bli blant ligaens beste. Chargers trenger at det skjer jo før jo heller. Brandon Flowers har en mega-kontrakt, og trenger nok å heve seg noen nivåer for å forsvare noe tilsvarende ved neste signering. Han starter på den andre corneren, men må bedre seg fra i fjor. Casey Hayward er en bra corner som kommer over fra Green Bay Packers og vil forsterke Chargers – spesielt når de har flere enn 4 DBs på banen. Craig Mager, Greg Ducre og Richard Crawford er innbyttere du kan komme til å høre om en gang i blant.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

Travis Benjamin. Foto: Jake Roth

Her var det nesten bare sorgen i fjor. Mike Scifres er ute, og inn kommer rookie punter Drew Kaser. Han hopper ikke akkurat etter Wirkola, så det kan bli en myk start for ham dette her. Kaser konkurrerer mot uerfarne Kasey Redfern om plassen.

Josh Lambo var på sin side rookie i fjor, men kickeren fikk ingen myk start. Han bommet mer enn godt var, og selv om han får sjansen igjen så er den ikke evig. Han må prestere nå.

Returmenn da? Travis Benjamin kommer trolig til å spille en rolle her, og sannsynligvis både på PR og KR. Javontee Herndon er en WR som kommer med på laget om han forsvarer plassen pga. hva han leverer som returner, så han går spennende dager i møte innen 53-mannsrosteren er satt. Han konkurrerer også med RB Branden Oliver om rollen, og det er neppe plass til dem begge. Til slutt skal vi ikke glemme Danny Woodhead, som har bevegelighet, hurtighet og historikken som tilsier at han kan returnere om det er ønskelig.

Karakter: D+

 

VÅR VURDERING

Chargers - Philip Rivers og Ken Whisenhunt
Philip Rivers (t.v.) og Ken Whisenhunt (t.h.)

Nei. Dette holder ikke. Philip Rivers er normalt en garantist for at Chargers aldri vil være helt fortapt gjennom en hel sesong, men selv han maktet ikke holde dette skipet flytende i fjor. Whisenhunt inn som offensiv koordinator bør være en klar forbedring fra fjoråret, og det er tatt grep her som gjør at forsvaret tar steg frem. Antallet skader kan umulig bli like mange og omfattende som i fjor, det er nesten ikke mulig. Allikevel tror vi at divisjonen er for tøff og laget litt for dårlig til at dette går veien. Forvent et bedre lag enn i fjor, men i en pulje hvor de ikke greier å kave seg til topps.

Plassering: 4.plass i AFC West med 5-11

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Sesongstart er her! Samtidig er det på dagen en måned siden vi publiserte denne saken. Her er noen av de viktigste endringene hos Chargers i det tidsrommet:

 • QB: Zach Mettenberger forsvant ut døra, og har ikke blitt erstattet. Det betyr at San Diego kun har Kellen Clemens bak Philip Rivers. Vi krysser fingrene for at laget unngår skader på posisjonen…
 • REC: WR Stevie Johnson endte opp på injured reserve på bakgrunn av skaden vi omtalte i teksten ovenfor. Der har han selskap av TE Jeff Cumberland, noe som betyr at Sean McGrath er Antonio Gates sin primære backup. Hunter Henry har tydeligvis en god del igjen å lære før han er en starter…
 • OL: Center Chris Watt er skadet, og veteranen Matt Slauson er starter foran rookie Max Tuerk nå.
 • DL: Med en særdeles sein signering av Joey Bosa blir dette litt annerledes enn forventet i begynnelsen av sesongen. Bosa er backup, og Darius Philon starter i hans sted.
 • LB: Kyle Emanuel starter på OLB i tillegg til Melvin Ingram. Det betyr at Jerry Attochu er innbytter, ikke starter.
 • Special Teams: Drew Kaser sikret seg punter-posisjonen foran Kasey Redfern. I returspillet er det Craig Mager som ser ut til å ha trukket det lengste strået i tillegg til Travis Benjamin.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x