EFLI sin universitetsliga viser hva som egentlig foregår i India & Sri Lanka

EFLI Universitetsturnering januar 2016

Det sterkt promoterte forsøket på å etablere en proff-liga i India har vi stilt store spørsmål til før. Det har imidlertid ikke vært tvil om at EFLI har fått i gang aktivitet, men er dét nødvendigvis bare positivt?

En ny video fra en universitetsturnering på Sri Lanka får oss til å bli svært skeptiske til at det er noen absolutt korrelasjon mellom aktivitet og ‘positivt’. Riktignok gjøres det et par ting arrangementsmessig som er bra, men det er viktigere ting football-messig som mangler – inkludert ting som handler om sikkerheten til spillerne. Se selv:

EFLI American Football Tackling League Tourney for SAGT Trophy…EFLI American Football Tackling League Tourney for SAGT Trophy – 2015.More Details – www.sportstoday.lk

Posted by SPORTS TODAY on Wednesday, January 6, 2016

La oss oppsummere:

  • Spillerne mangler nødvendig sikkerhetsutstyr, som bukse med knebeskyttere, halebensbeskytter og hoftebeskyttere.
  • Dømmingen er tilnærmet fraværende; legg f.eks. merke til at det ved minst anledning er et par «dommere» som heller bruker tiden under et spill til å konversere, snarere enn å være i posisjon til å dømme.
  • Lagene har ikke kontrasterende uniformer, noe som ytterligere vanskeliggjør dommernes jobb.
  • Publikum er helt oppe langs sidelinja, også i redzone. Dette er i tillegg på en stadion med skikkelig tribuneanlegg.

Vi har da ikke kommentert det sportslige på banen, hvor spillerne helt klart ikke har fått særlig god taktisk eller teknisk opplæring, noe som bl.a. synes på startposisjon for de enkelte spillerne, ballbæring, og overblikk når spillet har startet. For ikke å glemme bevegelser -teknikk- når spillet har startet, at enkelte ballbærere ikke forstår hva en fumble er, at defensive spillere ikke forstår at interception ikke er noe man kan ta etter en ufullstendig pasning, og så videre. Alle de sakene er forsåvidt greie nok; det handler om en utvikling som tar tid. Når man kombinerer det med de forutgående sikkerhetsmessige faktorene, så er det imidlertid bare et tidsspørsmål før det skjer unødvendige skader -kanskje til og med alvorlige skader- som følge av at man ikke tar de riktige grepene. Det sistnevnte er ikke grafikk på videoer eller scoreboard; det er å få det pålagte utstyret på spillerne, trent dem opp, og sørge for at dømmingen foregår på et nivå hvor sikkerheten er ivaretatt.

Om dette er representativt for det EFLI har stått for av opplæring i India de siste 3 årene, så er vi alvorlig bekymret for hva de driver på med!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x