Norske topplag satser på lokalt boende trenerkrefter!

I årets Eliteserie kommer samtlige lag til å ha amerikansk hovedtrener. Allikevel kan det sies at de satser lokalt på trenersiden, for samtlige er også lokaltboende og med et langsiktig perspektiv til grunn for engasjementet.

Nylig ble det kjent at primus motor hos Eidsvoll 1814s, Greg Kleidon, også blir hovedtrener for klubbens seniorlag, og dermed er fasiten at samtlige av de 4 lagene i den norske toppdivisjonen har en lokalt boende hovedtrener – ikke en innhentet trener som kun er tilstede under sesongen.

Samtlige av hovedtrenerne har selv vært importspillere i Norge tidligere, og om noen lurer på hvilken langsiktig verdi en import kan gi, så tar vi med oss at dette kan nevnes som en av de potensielle konsekvensene. La oss hilse på hovedtrenerne for Eliteserie-lagene 2016:

Jesse Alderfer, Oslo Vikings

Jesse Alderfer - foto Henning Ringlund
Jesse Alderfer. Foto: Henning Ringlund

Alderfer har flere år bak seg som linebacker for Vikings etter å ha først dukket opp hos dem i 2009, og har også bistått på trenersiden gjennom årenes løp. I fjor overtok han som hovedtrener, og fortsetter i den rollen også i år. Som vi skrev om Jesse Alderfer i fjorårets import-artikkel: «Med Oslo som bosted, solid fotball-kunnskap og vilje til å drive trenervirksomhet på både junior- og senior-nivå så kan Alderfer fort være en langsiktig løsning for Oslo Vikings». Jesse Alderfer endte sesongen med å bli kåret til årets trener i vår Eliteserien All-Stars kåring, og selv om det ikke ble noe NM-gull ved første forsøk, vitner det om en solid start på hans regjeringstid som hovedtrener for hovedstadslaget!

 

Scott Boer, Vålerenga Trolls

Scott Boer og Thomas Frausing 2015 - foto JM Henriksen
Scott Boer (t.v.) med tidl. trenerkollega Thomas Frausing

Boer har allerede vært hovedtrener for Trolls ganske mange år; dette blir den sjette sesongen hans hos Oslo-laget. Han kom til landet for å spille QB for Vålerenga, og det har etterhvert utviklet seg til en sportslig rolle som handler mer om innsatsen på treningsfeltet og sidelinjen enn noe annet. Scott Boer har vært en viktig bidragsyter til at Trolls har reist en solid organisasjon (igjen) de siste årene, som utvilsomt hører hjemme i toppen uansett alderstrinn – så også senior.

 

Alexander Durazo, Lura Bulls

Alexander Durazo 2016 preseason
Alexander Durazo

Durazo er den som ferskest hos sitt nåværende lag, og strengt tatt ikke lokalt boende før nylig. Derimot har han nylig giftet seg her i landet og planlegger å slå rot i Norge. Durazo har flere sesonger bak seg i landet fra før av, men da som spiller og assistenttrener (og hovedtrener på U19) litt lenger sør – for Kristiansand Gladiators. Nå er det de regjerende Norgesmesterne som står på menyen, og fokuset er å bygge klubb såvel som lag, junior såvel som senior. Alexander Durazo har allerede vist seg som en ambisiøs og samtidig strukturert trener, og ryktene fra treningsfeltet forteller at han er svært godt i gang med å få laget med på notene.

 

Greg Kleidon, Eidsvoll 1814s

Greg Kleidon Eidsvoll 1814s
Greg Kleidon

Kleidon er allerede kjent fra Eidsvoll 1814s gjennom en årrekke som sportslig leder, assistenttrener, spiller og stort sett alle mulige andre roller – utenom hovedtrener for seniorlaget. Nå har tiden kommet til å fylle de skoene også, og det er neppe noen som tviler på at Greg Kleidon er både kvalifisert for den jobben og en kulturbygger som fortjener å stå ved roret for en av Norges klart mest meritterte klubber. Allerede i fjor var han nominert som årets trenerforbilde, så det var kanskje ikke så unaturlig for Kleidon, som også bidrar som trener på landslaget og ikke minst via Golden Leaf Foundation, å ta dette steget hos klubben i hans hjerte!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x