Babatunde – Norges utfordring i september

BABATUNDE photo Mirka Łukaszek
Babatunde Aiyegbusi. Foto: Mirka Łukaszek

I september skal det spilles landskamp mellom Norge og Polen, når vi tar turen ned til Gdynia for å møte et av Europas fremadstormende land. Polen har på kort tid gått fra ingen amerikansk fotball, til en ganske seriøs liga med ok kvalitet.

Noen av spillerne utmerker seg spesielt. En av dem som synes best i terrenget, er linjemannen Babatunde Aiyegbusi. Da snakker vi både om hvordan han leverer på banen, og hans fysiske størrelse. 206 centimeter og 150 kilo ruver over de fleste andre.

Aiyegbusi, med aner fra Nigeria og idrettslig bakgrunn fra basketball før han fant veien til amerikansk fotball, kan i tillegg bevege seg ganske bra for størrelsen – en egenskap hans egne lagkamerater setter stor pris på, og motstanderne litt mindre pris på.

I september er det Norges defensive linje som skal få møte -forutsatt at han spiller kampen- mannen som i fjor var left tackle hos GFL-laget Dresden Monarchs. I 2015 er han tilbake i polsk serie, men da i hovedstadslaget Warsaw Eagles (han har tidligere vært i Wroclaw Crew og hos Wroclaw Giants).

Her har du høydepunkt fra Babatunde Aiyegbusi sin første sesong (2014) i tyske GFL:

Babatunde Aiyegbusi OL 2014 Highlight Tape GFL 1

 

Og her har du highlights fra forrige gang (2013) han spilte i Polen:

Babatunde Aiyegbusi #71 OL Giants Wrocław 2013

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x