Briskeby Stadion og Hamar er vert for U19 NM-finalen 2017!

Når NM-finalen for U19 går av stabelen lørdag 4.november er det garantert at ingen av lagene er på sin egen hjemmebane – eller i sin egen hjemby for den saks skyld. Årets NM-finale går nemlig i en by som ikke lenger har lag i seriespill: Hamar!

Banen det spilles på kommer utvilsomt til å ha god nok kapasitet for arrangementet; den spilles nemlig på Hamars storstue for utendørs lagidretter: Briskeby stadion!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Briskeby stadion er mest kjent som hjemmebanen til sukker-fotballklubben Hamarkameratene, også kjent som HamKam. Den har en kapasitet på 7.800 tilskuere i følge klubben selv. Tilskuerrekorden er allikevel på nesten det dobbelte; 14.500. Vi har en mistanke om at ingen av de tallene blir identiske med antallet tilskuere på U19 NM-finalen i amerikansk fotball 2017.

Valget av Hamar som arrangørby kan virke noe pussig. Vi har ikke rukket å stille spørsmål til forbundet rundt hvorfor Hamar og en så stor stadion er valgt, men den umiddelbare reaksjonen blant enkelte spillere som trolig spiller finalen har vært entusiasme over å ha såpass store omgivelser som arena for årets siste U19-kamp.

Hamar var i mange år hjemby for amerikansk fotball-klubben Hamar Ruins, og til tross for at det begynner å bli en del år siden nå må det kunne sies at byen har en viss tradisjon innen sporten. Det kan eksempelvis nevnes at en rekke NM-gull har endt opp i byen, samtlige innen juniorfotball. I perioden 2002 til 2007 tok Ruins NM-gull på både U16- og U19-nivå, med treneren Vegard Kokslien som en sentral figur i satsingen som ledet til mangfoldige mesterskap og en generasjon solide spillere som har satt sine spor innen norsk amerikansk fotball, både hos Ruins, på landslag og tildels hos andre lag også.

 

Kanskje er et håp å bruke årets arrangement som en katalysator for å få opp interessen igjen slik at det kan bli ny aktivitet på Hamar. Det hadde absolutt ikke vært å forakte for norsk amerikansk fotball. Reaksjonene på vår aprilspøk for et par-tre år siden om et nytt lag i nærheten av Hamar røpte at det finnes en viss mengde mennesker som håper på å se et lag i regionen igjen.

I tett tilknytning til NM-finalen for U19 arrangerer forbundet også en trener- og dommersamling hvor mange av landets trenere og dommere er tilstede for å få med seg foredrag, diskusjoner og sosialt samvær gjennom helgen 3-5.november. Også i fjor ble de to arrangementene samkjørt når det hele gikk av stabelen i Trondheim. I år har man altså beveget seg videre sørover langs E6, og forhåpentligvis beveger temperaturene seg noe oppover fra 2016-finalen i samme slengen!

Hvordan det så ut når fjorårets NM-finale for U19 fant sted kan du se her:

NM finalen U19 2016 - highlights

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x