Trump: NFL må endre seg, eller «gå til helvete»!

Donald Trumps angrep på NFL og deres håndtering av spillere som tar et kne i protest under nasjonalsangen avtar ikke. Ikke bare har den amerikanske presidenten fulgt opp fredagens tordentale med flere Twitter-meldinger enn nær sagt noe annet tema, han har også måttet svare på en rekke spørsmål fra en presse som fråtser i emnet.

Også i går kommenterte han temaet, og sa blant annet at «NFL er i en skikkelig dårlig boks». Han er også sitert en rekke steder på at NFL må endre seg eller så risikerer ligaen å «gå til helvete». I realiteten sier han imidlertid noe som kan oversettes til noe a la at «NFL må endre seg, eller så kommer de til å gå bankerott». Utsagnet dukket opp på slutten av en spørsmålsseanse med pressen hvor helsevesenet var hovedfokus etterfulgt av situasjonen i Puerto Rico, før NFL kom inn som tema de siste par minuttene:

Trump: NFL will go to hell if anthem protests don't stop

 

At saken har fått stor publisitet de siste dagene hersker det liten tvil om. Også norske medier har tatt for seg saken med en rekke vinklinger (inkludert å fortelle oss at Aaron Hernandez var en forsvarsspiller). Det er imidlertid ingen der som har trukket linjene tilbake til at Donald Trump på 80-tallet ble avvist som potensiell eier i NFL, for deretter å -sammen med andre eiere i USFL- tape et omfattende søksmål mot ligaen. Også så sent som når Buffalo Bills ble solgt sist var Trump på jakt etter å skaffe seg et lag, men mislyktes.

I det hele tatt finnes det mange interessante koblinger og potensielle sekundære motiver som kan belyse hvorfor en president vektlegger en slik sak så kraftig. På den annen side; man kan også ta det som «face value» og være med på debatten om at protesten en voksende gruppe NFL-spillere er med på, er et angrep på USA. Det er slik en del stemmer på høyrefløyen i USA ser det, noe denne sekvensen hos Tucker Carlson kan illustrere:

 

De to tidligere NFL-spillerne i sendingen er Burgess Owens og Michel Faulkner. Sistnevnte spilte faktisk aldri i NFL (i klar motsetning til Owens, som hadde 10 sesonger i ligaen), så vet du det.

En helt annen stemme enn de forutnevnte er Dale Hansen, og hans synspunkter er markant annerledes enn det f.eks. Tucker Carlson legger opp til:

Hansen Unplugged: Anthem protests not about disrespecting the flag

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x