Oslo Vikings planlegger NEFL deltagelse i 2018!

 

Foto: Max Emanuelson

Årets Norgesmestere Oslo Vikings meddelte denne uken forbundet at de er positive til å delta i NEFL i 2018. Dette blir første gang på nesten 10 år at et Norsk lag deltar i en internasjonal turnering.

NEFL eller «Northern European Football League» som er det fullstendige navnet hadde sin første sesong i år, etter at den ble startet av «IFAF New York» for at klubbene i medlemslandene skulle få et tilbud om en internasjonal turnering. Ettersom IFAF Champions League og andre slike turneringer er drevet av den andre fraksjonen av IFAF, «IFAF Paris» får ikke klubber fra medlemslandene til «IFAF New York» lov til å delta i disse.

Av Europeiske land gjelder dette hovedsakelig de Nordiske landene pluss Storbritannia og det var også disse, med unntak av Norge som deltok i årets versjon av serien. Både Sverige, Finland, Danmark og Storbritannia var representert med tilsammen fem klubber.

  • Carlstad Crusaiders
  • Helsinki Roosters
  • London Warriors
  • Uppsala 86ers
  • Copenhagen Towers

Av de Nordiske landene var det altså bare Norge som glitret med sitt fravær, men det blir det altså en endring på i 2018! Så vidt vi vet har Oslo Vikings i flere år hatt lyst til å returnere til Europa-spill, men de sportslige resultatene har ikke vært helt på nivå med ambisjonene. Nå som klubben derimot har vunnet NM-finalen to år på rad, og med solide sifre i årets versjon, har de derimot bestemt seg for at de er klare.

Vi må tilbake til før jeg ble involvert i amerikansk fotball for å finne forrige gang et Norsk lag konkurrerte i en internasjonal turnering. Det er derfor litt usikkerhet rundt dette, men vi må høyst sannsynlig tilbake til 2009, da Oslo Vikings deltok i EFAF Cup. I 2008 var det forøvrig også en annen Norsk klubb som spilte internasjonalt, ettersom Eidsvoll 1814’s deltok i EFL. Når Vikings tar banen i NEFL i 2018 vil det altså høyst sannsynlig være hele 9 år siden sist gang et Norsk lag spilte en internasjonal seriekamp noe som er langt på overtid.

Årsakene til at Oslo Vikings har bestemt seg for å gjøre dette nå er nok mange, men styreleder i Oslo Vikings, Sturla Johnsen, skriver følgende til oss:

Bakgrunnen for vår beslutning er at Oslo Vikings ønsker å gi våre seniorer et utfordrende sportslig tilbud som medfører enda mer økt satsing på egen og lagets utvikling.

 

Når det er nevnt så er klubbens hovedfokus knyttet til barne- og ungdomsarbeidet med profesjonell(e) coach(er). Seniorspillernes dedikasjon vil være essensiell i forhold til vårt ungdomsarbeid, både som posisjonstrenere og som våre ungdommers rollemodeller.

Vikings har slitt litt med juniorprogrammet sitt de siste årene, i form av at det ikke har vært like stabilt som det har vært tidligere. I år var for eksempel første gang siden serien ble opprettet at klubben ikke stilte med et eget U19 lag, så hvis seniorlagets NEFL deltagelse kan være med å bidra til en vekst også på juniornivå i klubben ville det vært veldig bra for klubben.

Hvem som blir Vikings motstandere i NEFL må vi derimot trolig vente en god stund før vi får vite, ettersom påmeldingsfristen til serien ikke er før 1. januar. Forhåpentligvis finner vi ihvertfall de samme fem lagene fra i år, og kanskje til og med enda noen flere?

Finalen i årets utgave av NEFL gikk forøvrig mellom Carlstad Crusaiders og Helsinki Roosters, og det var Helsinki som gikk seirende ut av seriens første sesong.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x