Derrick Henry vant Heisman Trophy 2015!

Derrick Henry med Heisman 2015

Heisman Trophy ble utdelt natt til søndag norsk tid, og selv med en jevn avstemning var det forhåndsfavoritten Derrick Henry som vant. Det var første gang siden 2009 at en runningback vant den gjeveste individuelle prisen på college!

Tre finalister var invitert til utdelingen av prisen, og både Henry (RB, Alabama), Christian McCaffrey (RB, Stanford) og DeShaun Watson (QB, Clemson) hadde en reell mulighet til å stikke av med seieren. Henry var allikevel tippet som forhåndsfavoritten av svært mange.

Derrick Henry, som vi har fulgt med på siden junior-året hans på high school, har lenge vært ansett som et av de største talentene innen amerikansk fotball – i år slo det ut i full blomst. Som vi tippet for en uke siden ville han ikke bare være en av finalistene, men også vinneren. Vi hadde også rekkefølgen på topp 4 korrekt, men deretter er det noen forskjeller på vår tipping og sluttresultatet. Her er topp 10 slik det faktisk endte opp med stemmer:

Heisman-stemmer 2015
Oversikten er hentet fra SB Nation

Derrick Henry, som er svært sentral i Alabama sitt angrep, slo i år rekorden for antall yards på løp i SEC-conferencen, og med det også tidligere Heisman-vinnere som f.eks. Bo Jackson (Auburn), Herschel Walker (Georgia) og Mark Ingram (Alabama). Sistnevnte var forøvrig den forrige RBen som vant Heisman Trophy når han dro hjem trofeet i 2009.

Henry komplementeres av et særdeles godt defense, og det skal bli spennende å se hva Alabama kan gjøre i årets sluttspill. Det spørs om ikke de gir Clemson, Michigan State og Oklahoma en virkelig hard kamp om det nasjonale mesterskapet.

Vi merker oss ellers at alle de fire topp-lagene som altså spiller om det nasjonale mesterskapet 2015-16, har en spiller i topp 10 av Heisman-rankingen. De kommer nok alle til å være ivrige på å vise at de hadde fortjent prisen, og samtidig er det motivasjon for defense hos samtlige av dem til å stenge ned en Heisman-kandidat. Ikke minst; Alabama sine motstandere har selvsagt svært lyst til å stenge ned Heisman-vinneren…

Vi gratulerer Derrick Henry, og tar avslutningsvis en kikk på noe av det han har prestert i år:

Derrick Henry || 2015 Heisman Winner || Alabama Highlights

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x