Ernst Andersen – representerte Norge på signing day

Ernst Andersen - signing day

Det er kjekt med spennende importspillere som kommer hit til Norge med bakgrunn fra store college-program og gir ligaen vår litt ekstra krydder. Men…det er noe eget når en nordmann tar steget motsatt vei!

For en god stund tilbake rapporterte vi om Kristiansand Gladiators sin offensive linjemann Ernst Andersen, som har signert med NCAA FCS-laget Liberty Flames. På national signing day var Ernst naturlig nok en del av fokuset når college-laget Liberty presenterte sine signeringer for 2015.

Ernst Andersen - signing day 04
Ernst Andersen (han største av dem)

Ikke nok med det; ettersom han allerede er på plass på universitetet, så var Ernst i studio, hvor han gjorde en svært god figur.

La oss først se hva hans posisjonstrener Dennis Wagner har å si om ham:

 

Også hovedtrener Turner Gill snakket om Ernst Andersen når han gikk igjennom lista over signeringene. Det er forøvrig tydelig at studiovertene liker det internasjonale aspektet ved det hele, og positivt å høre (i alle sammenhenger vi har hørt det så langt) at fotball her på berget blir tatt seriøst nok nå til at det ikke kommer en standardsetning om nivåforskjellen hver gang!

Her er hovedtrener Turner Gill-klippet som vi nevnte i forrige avsnitt:

LU Head Coach Turner Gill introduces Liberty Flames Football Signing Class 2015

 

Ernst Andersen nevnes fra 05:37 og et stykke utover i klippet, inklusive video. Om det er noen som lurer på verdien av at alle lagene i norsk Eliteserie filmer kampene sine, så lurer man kanskje ikke så mye etter å se dette – som er et annet viktig aspekt av verdien enn det vi vanligvis tenker på.

Som tidligere nevnt i denne saken dukket Ernst Andersen selv opp i sendingen på signing day. Det så trygt ut, hørtes definitivt ikke ut som Torbjørn Jagland eller Thor Heyerdahl, og var i det hele tatt en opptreden som lover godt for fremtidige media days også. Så får det heller være at Ernst får reporteren til å se ut som en lilleputt. Fristende med et Lillesand-ordspill nå, men vi lar det ligge 😉

Her har du ‘2015 Liberty Football Signing Day Special’ på godt over 1 time:

2015 Liberty Football Signing Day Special

 

Du finner den mest interessante delen med norske øyne fra 20:50, og intervjuet med Ernst selv starter på 24:00. Få det med deg!

Om du var i tvil: Det er altså mulig å gå fra norsk serie til college-spill i USA. Sjansene økes nok betraktelig ved å også ha vært innom high school, men aller mest gjennom å legge ned solid innsats utover det som forventes, benytte kunnskapen rundt deg, ikke være redd for å ta en utfordring, og være villig til å drive oppsøkende virksomhet (hvis du da ikke er så heldig at noen gjør det på dine vegne) for å få oppmerksomhet fra de som kan gi deg mulighetene!

For mer informasjon; se denne saken hos Liberty University.

Se også våre tidligere saker om Ernst Andersen:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x