Helgens resultater: 20-22.02.15

Vi nærmer oss slutten av februar, og lenger sør i Europa er det god gang i flere ligaer. Også denne helgen har sett kamper i en rekke land, inklusive noen meget overraskende resultater i den største Europeiske ligaen som har påbegynt sin sesong. Her har du en oppsummering!

 

BELGIA

Izegem Tribes vs Ostend Pirates 2014 - foto Kristien Devlies
Arkivbilde: Izegem Tribes vs Ostend Pirates. Foto: Kristien Devlies

Fire kamper ble spilt i Belgia denne helgen. Det var som følger:

  • Leuven Lions vs. Izegem Tribes: 7-16
  • Puurs Titans vs. Ghent Gators: 0-40
  • Antwerp Diamonds vs. Limburg Shotguns: 9-21
  • Brussels Black Angels vs. Ostend Pirates: 13-6

Hurra for Black Angels som sørget for at det ikke bare ble borteseiere!

Det var ingen overraskelse at Gators fortsatte å vise at de er belgiernes beste lag; vi får se om det holder helt inn til en ny tittel. Ellers er det ingen sjokkerende resultater sett med våre øyne her. Vi noterer oss at Antwerp Diamonds (2 tap siste 2 uker) ikke ser ut til å ha sitt beste år så langt.

 

FRANKRIKE

Dette er den mest betydningsfulle av de ligaene som allerede er i gang med sitt seriespill for 2015. Og her fortsetter sjokkene å komme på løpende bånd. For noen uker siden presenterte vi vår preview av 2015-sesongen i Frankrike. Vi så for oss at regjerende mestere Thonon Black Panthers fortsatt var på toppen, med det evige topplaget La Courneuve Flash i hælene. Denne helgen tapte de begge.

Thonon Black Panthers - bussen
Thonon – bra buss, dårlig resultat

At Black Panthers tapte for et lag som ble most i stykker av opprykkslaget Aix-en-Provence Argonautes for kun et par uker siden, er utvilsomt det største sjokket i helgens runde – uansett land. Her har du hele kampen:

At Flash tapte for laget vi før sesongen tippet som #3, St.Ouen Cougars, er et mindre sjokk. La oss se på resultatene før vi fortsetter:

  • Asnieres Molosses vs. Elancourt Templiers: 31-14
  • St.Ouen Cougars vs. La Courneuve Flash: 31-21
  • Nice Dauphins vs. Thonon Black Panthers: 3-0
  • Aix-en-Provence Argonautes vs. Nimes Centurions: Utsatt pga. force majeur

Argonautes fikk ikke gleden av å vise frem hva de kan mot Centurions (og forsåvidt omvendt). Dette skyldtes at værforhold (tør vi tippe regn?) har gjort banen uspillbar. Kampen er utsatt. Vi kjenner foreløpig ikke til hvilken dato den legges til.

Tanner Price
Tanner Price: Cougars’ stjerne-QB

Som tidligere nevnt gikk Black Panthers på et sjokktap. Vi har sett deler av kampen, og det er litt under pari offensivt, kan du si. At det hele ender med kún ett field goal på poengtavla røper vel egentlig mye av det samme.

Flash sitt tap kommer mot et Cougars som har signert det vi vil påstå er seriens beste QB, Tanner Price, så St.Ouen vil trolig sjelden være helt fortapt angrepsmessig. Når de da i tillegg stenger endzone rimelig godt igjen (3 TDs mot Flash lar seg høre), så er de i business.

At Molosses slår Templiers var også som forventet basert på analysen vår før sesongstart, selv om Elancourt gjorde en god figur når de spilte uavgjort mot St.Ouen i 1ste serierunde. Nå var de imidlertid noen hakk dårligere enn motstanden, og Molosses var tross alt tapende finalist i fjor – vi skal ikke glemme det!

 

I tillegg til toppserien har det også blitt spilt kamper på nest øverste nivå i Frankrike, og da med følgende resultater vi vet om:

  • Amiens Spartiates vs. Le Mans Caimans: 12-14
  • Evry Corsaires vs. Fontenay Meteores: 49-21
  • La Queue-en-Brie Gladiateurs vs. Paris Mousquetaires: 41-13
  • Touraine Pionniers vs. Rouen Leopards: 6-17

Her noterer vi oss først og fremst at Spartiates er i fritt fall. Som du kanskje husker fra ‘Helgens resultater’ forrige uke, så nevnte vi at Amiens vant det franske mesterskapet så seint som i 2012. Nå fyker de altså rundt i Frankrike og taper på nest øverste nivå.

 

IRLAND

Trinity College Dublin
De er nok ikke brødre, men sponset av McDonald’s

Jepp; irene spiller amerikansk fotball de også. Eller…det skulle vært spilt én kamp der i går. Den kampen ble avlyst på grunn av værforholdene, da banen var uspillbar. Dette er forøvrig en ypperlig anledning til å nevne at det er et svært vanlig fenomen på de britiske øyer. Det er svært ofte at vi ser kamper i den britiske ligaen (altså ikke den irske…vi vet forskjellen) bli avlyst, inklusive i college-ligaen deres. Det skyldes en kombinasjon av at nesten alle baner er gress (i motsetning til kunstgress), og at det spilles på banene til nesten enhver årstid der borte. Vi hadde nok hatt en god del flere kansellerte kamper her hjemme også hvis vi var like ivrige på å bruke enhver åker til enhver årstid på lik linje med britene…og tydeligvis også irene.

 

NORGE

Studentlekene 2015 UiSi vs Cleavers
UiSi Team HyTech vs BI Cleavers

I Norge foregikk Studentlekene 2015, og årets Norgesmestere på studentnivå ble kåret. Vi har rapportert om denne turneringen flere ganger de siste dagene, og du finner våre saker her:

 

PORTUGAL

Ah, Portugal. Landet du sikkert tenker på når du tenker på amerikansk fotball. Vel; når du leser disse ordene så vet du ihvertfall at de driver på med sporten der også. Lavt nivå, men på vei opp. Resultatene fra helgen som gikk:

  • Algarve Sharks vs. Algarve Pirates:
  • Maia Mustangs vs. Paredes Lumberjacks:
  • Lisboa Devils vs. Lisbon Navigators:

Endelig vant et lag fra Algarve! Det måtte nesten en Algarve vs. Algarve-kamp til for at det skulle skje, men Sharks viste at de ihvertfall ikke er det dårligste laget i nasjonen.

Lisboa-Navigators-logo

Navigators viste på sin side at de er det klart beste. Denne gangen var det byrival Devils som fikk unngjelde, og Navigators viste ingen nåde, akkurat som når de møtte en annen byrival, Lisboa Crusaders, forrige uke. Ingen over, ingen ved siden – Lisbon Navigators er storfavoritter til den portugisiske tittelen. Det vil i tilfelle bli deres 6te på rad. Ingen andre lag har noensinne vunnet det portugisiske mesterskapet.

 

STORBRITANNIA

Den britiske college-ligaen BUAFL ruller videre mot sluttspill, og vi refererer til våre gode kollegere i Double Coverage:

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x