Gi ballen til det andre laget? Unødvendig! Gi ballen til de andre på laget? Nødvendig!

Washington Post - Kevin Kelley med nye tanker

Kevin Kelley er navnet til en suksessrik high school-trener i Arkansas. Han er mest kjent for å nærmest aldri velge å punte ballen, samt stort sett alltid velge onside kickoff. Unntakene er når laget hans leder klart – da blir det et etisk dilemma å fortsette med det. Ellers? Beholde ballen er nøkkelen til å vinne kamper, sier Kelley.

Det gir forsåvidt mening; om det andre laget aldri får ballen, så kan de heller aldri score nok til å vinne kampen. Ulempen er selvsagt at om man mislykkes med å gå for det på fjerde forsøk, eller onside sparket er noe man ikke selv får kontroll på, så har motstanderlaget plutselig svært god posisjon på banen. Det er Kelley klar over, men han har regnet seg frem til at det er en risiko som er mer enn verdt å ta:

Det er verdt å merke seg at statistikkene som nevnes i videoen ovenfor er en god salgs-gimmick, men har en del hull. Vi er usikre på om det skyldes redigering eller manglende kritiske spørsmål fra journalistene som har laget den. Uansett: Vi nevnte innledningsvis at Kelley er suksessrik, og det er han altså med denne filosofien. Pulaski Academy, som han er hovedtrener for, vinner langt flere kamper enn de taper, og er regelmessig et av lagene som er aktuelle for å vinne delstatsmesterskapet.

Nå har Kelley begynt å kalkulere noe annet inn i måten han vil at laget sitt skal spille på; antall store spill. Med store spill menes spill som er lengre enn 20 yards. Lag som har mange av det, vinner oftere enn lag som ikke har det. Så; hvordan sørger man for å være laget som har det oftest? Kelley har funnet et matematisk svar på det også, og det finner du mer om i denne artikkelen hos The Washington Post: The highly successful high school coach who never punts has another radical idea.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x