Norsk spiller dominerer taklingsstatistikk i ELF!

Etter to runder av den nye ligaen European League of Football er det noen få spillere som utmerker seg på taklingsstatistikkene. Én av disse: Den norske linebackeren Olav Rohnebak!

Olav, med fortid hos Oslo Vikings, starter som linebacker for Leipzig Kings som har åpnet seriespillet med en seier og ett tap. I begge kampene har Rohnebak markert seg sterkt i statistisk gjenfinnbar produksjon. I den første kampen, en seier over Berlin Thunder, stod han for 12 taklinger, hvorav 3 for tap av yards, samt 2.5 sacks. I den andre kampen, et tap for liga-ledende Wroclaw Panthers, stod han for 10 taklinger. Det lar seg høre for den eneste norske defensive spilleren i ligaen!

Leipzig Kings har i tillegg to norske linjemenn, men de spiller i angrepet og starter på henholdsvis Left (Per Kristian Molberg) og Right (Jonas Hagerup) Tackle. Om du ser Leipzig spille vil du kunne se Molberg med draktnummer #76, Hagerup med #72 og Rohnebak med #40.

Nettopp #40 er det sannsynlig at du vil se i statistikkene fremover. I runde 1 var innsatsen god nok til tredjeplass på taklingsstatistikken for ligaen, i runde 2 var den god nok for andreplass. Totalt sett har Rohnebak nest mest taklinger i ligaen etter to runder. Kan det fortsette også fremover?

Berlin Thunder vs Leipzig Kings Week 1 | Game Highlights | European League of Football 2021
Wroclaw Panthers vs Leipzig Kings Week 2 | Game Highlights | European League of Football 2021

For Leipzig Kings sin del er det kjekt med spillere som markerer seg, men kjekkere med flere seiere, og ikke minst færre poeng mot seg. Foreløpig står altså laget med én seier på sine to muligheter til å vinne, og Kings har som flere av ELF-lagene vist et forsvarsspill som -innsatsen til Rohnebak til tross- trenger markante forbedringer for å sikre at laget kan vinne også mot de lagene i ligaen som ser ut til å være de hittil beste. Vi sikter da til eksempelvis nettopp Wroclaw Panthers, men også Frankfurt Galaxy og Hamburg Sea Devils.

Panthers har med sin bakgrunn som klubblag kunnet gå inn i ligaen med et lag som virker å være forholdsvis samspilt kontra en del av det vi ellers har sett. Det samme gjelder tildels Frankfurt og Hamburg også, som slik vi forstår det i stor grad har bygget sine lag på eksisterende klubblag med litt påfyll. Etterhvert som flere serierunder spilles vil denne fordelen kunne utjevnes noe av de andre lagene – og volumet av talent pr. roster i kombinasjon med kvalitet på andre elementer som f.eks. trenerstab vil komme enda mer til sin rett.

Om Rohnebak kan fortsette sin solide start statistisk sett gjenstår å se, men han har vist at han holder nivået og kan bidra positivt for sitt lag. Neste mulighet er søndagens kamp mot Cologne Centurions – et oppgjør hvor vi tror at Leipzig kan bite godt fra seg. Vi ønsker lykke til, og gleder oss til fortsettelsen!

Våre tidligere saker om nordmennene i Leipzig Kings:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x