Reisebrev: Trolls damelag VS Copenhagen Tomahawks

Foto: Ronja Omar

Etter en lang offseason med flere nedturer i form av dårlige nyheter var det endelig action igjen for damene i Vålerenga Trolls. Damene dro med ned til København for å spille treningskamp mot Danmarks første og eneste damelag, Copenhagen Tomahawks.

For mens Trollsdamene er inne i sin tredje konkurransesesong, er damefotballen i Danmark helt i oppstartsfasen. Tomahawks sitt damelag ble startet opp i november 2016, men det la ingen demper på selvtilliten til danskene som forventet å vinne kampen.

 

Halla!
Der er kun to dage til det går løs mod Vålerenga Trolls. Vi tog en snak med quarterback Sidsel Andersen efter dagens træning om hendes forventninger til kampen.
Ses vi lørdag?!

Posted by Copenhagen Tomahawks on Thursday, June 8, 2017

Trolls dro ned med danskebåten fredags ettermiddag (til stor glede og fasinasjon for alle japanske turister ombord) og ankom København lørdags morgen et par timer før kampstart. Ute på Valby Idrætspark ventet Tomahawks, som for anledningen hadde fått med seg forsterkninger i form av jenter fra et knippe andre danske klubber.

Kampen startet bra for Trollsdamene, som fikk tvunget frem en fommel på danskenes første offensive spill. Men det var hjemmelaget som tok ledelsen først, etter en god drive som endte med et løpespill inn i endzone av QB Sidsel Andersen, som for øvrig skapte mye trøbbel for Trolls i løpet av kampen med sin mobilitet og imponerende kastearm.

Foto: Ronja Omar

Oslodamene hang greit med i første half, og fikk også satt inn 6 poeng etter et pent løpespill der offensiv linje fikk vist at de ikke har ligget på latsiden i vinter (legg merke til pull’en fra RG):

Danskene rakk å sette nye 6 poeng på tavla før pause, så ved halftime var stillingen 12 – 6 til hjemmelaget.
Etter pause raknet det imidlertid for Trolls, som ikke klarte å dekke opp for Tomahawks imponerende pasningsspill. Poengene trillet inn for danskene, mens Trolls til tross for en del bra drives aldri klarte å karre seg inn i målsonen igjen. Stillingen ble til slutt 42 – 6 til hjemmelaget, noe de naturlig nok var svært fornøyd med i sin aller første kamp.

Tomahawks – Foto: CP88 Photographer

Flere bilder fra kampen kan du finne her.
Tomahawks har også laget en recap av kampen med statistikk som kan sees her:


Trolls var naturlig nok mindre fornøyd med utfallet av kampen, men reiste hjem med mye god lærdom i bagasjen (aldri undervurder en motstander f.eks…) Det rapporteres også at Trolls vant festen på vei hjem, men det avsnittet egner seg ikke på riksdekkende fotballblogg 😉

Trolls benytter anledningen til nok en gang å takke Copenhagen Tomahawks for et godt arrangement, god stemning og en fair kamp. Vi sees igjen!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x