Dokumentar: «The Kick» – Iron Bowl 1985

1985-iron-bowl-alabama-vs-auburn-the kick

Iron Bowl er en av college-fotballens mest sagnomsuste kamper. Det er det årlige møtet mellom Auburn University og University of Alabama. Begge er tradisjonelt svært sterke skoler fotball-messig, og det er aldri gitt på forhånd hvem som tar seieren i kampen mellom dem.

1985 var også et år hvor det var en gyldig regel. Når de to lagene møttes 30.november 1985, stod de foran et oppgjør som skulle vise seg å bli akkurat så tett og nervepirrende som man bare kan håpe på.

Auburn var ledet av sin legendariske runningback Bo Jackson – dette var sesongen han vant Heisman Trophy. Alabama hadde på sin side spillere som QB Mike Shula (nåværende offensiv koordinator hos Carolina Panthers) og RB Bobby Humphrey, samt de svært solide linebackerne Cornelius Bennett og Derrick Thomas.

Det var imidlertid en kicker ved navn Van Tiffin som skulle ende opp med å bli navnet på alles lepper etter Iron Bowl i 1985, og her har du en dokumentar om kampen (med et særlig fokus på Tiffin og veien hans fra high school til siste spill i Iron Bowl 1985) som du absolutt bør få med deg!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x