Harvards spådommer, hvordan gikk det med dem?

Å forsøke å spå fremtiden er som oftest en ganske nytteløs affære, men det kan gjerne være ganske artig. Foran hver NFL-sesong florerer det av spådommer fra mer eller mindre seriøse aktører, men litt unikt for årets sesong var en spådom fra tallknuserne ved prestisjeuniversitetet Harvard som fikk mer enn én NFL-fan til å stoppe opp.

Der idrettsmedia generelt kranglet om hvorvidt det var Patriots, Broncos eller Colts som ville ta AFC i år kunne nemlig Harvard fortelle oss at, til tross for seks sesonger uten sluttspill, var det Miami Dolphins som var det beste laget i AFC (og også det tredje beste laget i NFL). 74% sjanse til å nå sluttspillet hadde de også. Helt håpløs var riktignok ikke spådommen, Dolphins var tippet av mange til å gå til sluttspillet og noen hadde dem også som en outsider til divisjonen i AFC East, men best i AFC var nok litt vel.

Miami Dolphins skulle være AFCs beste lag, i stedet måtte Philbin gå etter fire kamper.
Miami Dolphins skulle være AFCs beste lag, i stedet måtte Philbin gå etter fire kamper.

Det er selvsagt lett å kritisere en spådom et halvt år senere når man sitter med fasiten i hånda, men akkurat i dette tilfellet er det for vanskelig å la være. Så inderlig har Dolphins’ sesong floppet at det til tider har vært vondt å følge med på. Hovedtrener Joe Philbin ble avskjediget etter tre tap på fire kamper og en opptreden i London hvor spillerne knapt nok så ut som de ønsket å forsøke. Etter det har ting sett litt bedre ut, men fem tap på ni kamper og totalt åtte tap av elleve mulige betyr at Dolphins nå offisielt er ute av sluttspillet. Harvards beste lag i AFC er blant de første til å ryke ut.

Bedre blir det ikke når man ser på tallene at ubeseirede Panthers og wild card-kjempende Vikings var rangert blant NFCs fem dårligste lag.

Hvilken konklusjon kan man så trekke av dette? De mer akademikerfiendtlig innstilte vil kanskje ta dette som et tegn på at matematikerne ikke egentlig vet noe som helst. De mer romantiske av oss vil nok si at dette bare viser hvordan man aldri kan måle en spillers hjerte og lidenskap for sporten. Personlig tenker jeg at dette kanskje viser at til tross for mange positive steg de seneste årene er idrettsstatistikk og -prognoser fortsatt langt fra en sikker vitenskap. Og godt er egentlig det, halve sjarmen med å følge NFL ligger jo i å lure på hva som skjer neste søndag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x