Kamp: Super Bowl I

Super Bowl I - Bart Starr

På søndag ga vi deg Super Bowl 49; den siste i rekken. I dag gir vi deg Super Bowl I; den første av dem alle. Vi skal ta tidsmaskinen tilbake til 15.januar 1967, og Los Angeles Memorial Coliseum. Der møttes Green Bay Packers (NFL) og Kansas City Chiefs (AFL) til kampen over alle kamper: Super Bowl var født!

Her får du se en rekke store stjerner. Tiden har gått, og nå nesten 50 år seinere er det ikke alle som var store dengang som huskes like godt. Den som huskes aller best befinner seg på den ene sidelinjen: Vince Lombardi. På den andre sidelinjen er hovedtreneren (hos Chiefs) Hank Stram. Han huskes nok også, om enn ikke av fullt så mange.

Super Bowl I - Chiefs punt

På banen kan du se spillere som QB Bart Starr, TE Max McGee, RB Jim Taylor, OL Forrest Gregg, OL Jerry Kramer, DE Willie Davis, DT Henry Jordan, LB Dave Robinson, LB Ray Nitschke, DB Willie Wood, DB Herb Adderley hos Packers (med unntak av McGee og Kramer er alle de nevnte i Pro Football Hall of Fame nå!), og ikke minst QB Len Dawson, OL Jim Tyrer, DE Jerry Mays, DT Buck Buchanan, LB Bobby Bell, DB Emmitt Thomas og DB Johnny Robinson hos Kansas City Chiefs. Av Chiefs sine nevnte, er Dawson, Buchanan, Bell og Thomas i Hall of Fame.

I tillegg må vi ta med at Green Bay sin Hall of Fame-runningback Paul Hornung var på rosteren til Packers også denne kampen, men holdt seg på sidelinjen hele kampen på grunn av en skade.

En ivrig kar har tatt seg tid til å sette sammen en radiosending med bilder og film fra kampen, og i praksis gir dette noe som i stor grad oppleves som en sending av kampen som gikk 15.januar 1967, selv om det ikke er en fullstendig kampfilm – det må vi si fra om. Dette er allikevel historisk godstoff, og noe man bør få med seg. Her har du det hele; Super Bowl I:

Box score fra kampen finner du her hos Pro Football Reference.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x