NFL 2016 – Spådommer

Broncos fikk kun én enslig stemme fra de totalt 75 som stemte over Super Bowl-vinner i fjor. Får vi en overraskelse i år igjen?
Broncos fikk kun én enslig stemme fra de totalt 75 som stemte over Super Bowl-vinner i fjor. Får vi en overraskelse i år igjen?

2016-sesongen av NFL står for døren, og som i fjor spår redaksjonen her hvordan det hele kommer til å gå. Eyvin Nygaard Sommerseth, Patrick Hamnøy og Jesper Hagen gir oss spådommene.
I denne artikkelen gir vi deg spådommer på divisjonsmestere, wildcard-lag, conferencemestere, Super Bowl-vinner og MVP. Du kan også delta i våre avstemninger.

Spådommene våre ble gjort før Uke 1 begynte, men grunnet litt teknisk kluss på vår side kom de ikke ut før etter at Uke 1 var over. Det kan derfor være at noen av spådommene allerede ser ut som de skal slite med å gå gjennom sett i lys av den første ukens hendelser.

AFC East

Eyvin: Patriots – Hvis Belichick kan gå 11-5 med Matt Cassel kan han få Jimmy Garoppolo til 3-1 før Brady er tilbake. Det store spørsmålet er om Brady fortsatt har noe i tanken i en alder av 39.

Patrick: Patriots – For hvem andre skulle tatt denne? Jets? Nesten, men nei. Dolphins? Nope. Bills? Er vel et par hundre skadefrafall og suspensjoner ifra å kunne konkurrere.

Jesper: Patriots – Patriots har vært uten Brady før, og det har gått fint. Desverre holder ikke de andre lagene høyt nok nivå til å gi de skikkelig konkurranse. Jets er nærmest.

 [yop_poll id=»68″]
AFC North

Eyvin: Bengals – Steelers har et fantastisk angrep, men kanskje bare hvis man tar med alle skadede og suspenderte spillere. Ravens er outsidere – kan de komme tilbake fra fjorårets katastrofe? Jeg går for at Bengals forsvarer tittelen. Forøvrig, de to siste gangene et lag i AFC North klarte å forsvare en divisjonstittel gikk det laget hele veien og vant Super Bowl. Men sorry Bengals, dere vil nok ikke gjenta det.

Patrick: Steelers – Ravens kommer nok til å være  sterkere enn i fjor, men med aldrende defensive stjerner, et Bengals som etter min mening har tapt seg siden fjoråret går divisjonsmesterskapet  i AFC North til Steelers.

Jesper: Steelers – Steelers er muligens svekket av tapet av Martavis Bryant for sesongen, men bør ha nok slagkraft offensivt. Jeg tror også Bengals er tilsvarende svekket av å miste OC Hue Jackson og WR Mohamed Sanu og Marvin Jones.

 [yop_poll id=»69″]
AFC South

Eyvin: Colts – Ligaens svakeste divisjon i fjor har blitt sterkere i år, men det er fortsatt ingen lag her som skiller seg nevneverdig ut. Jeg har troen på at Andrew Luck tilbake i form kan være nok til å gi Colts-angrepet en fordel over resten.

Patrick: Texans – Denne divisjonen er av de mest åpne i hele NFL. Texans er nok det sterkeste laget, men jeg er forsiktig avventende til Osweiler. Jaguars har draftet meget solid i flere år, gjør de det ikke bra i år mister HC Bradley jobben. Gleder meg til å se offensen til Titans.

Jesper: Texans – Jeg er ingen fan av hva Colts har gjort i offseason. Hvis Will Fuller, Braxton og Lamar Miller hjelper Hopkins, og ikke minst Osweiler presterer bra vinner de greit takket være forsvaret.

 [yop_poll id=»70″]
AFC West

Eyvin: Chiefs – Divisjonen står mellom Broncos og Chiefs, der Broncos nok vil oppdage som mange før dem at det er vanskelig å opprettholde et fantastisk forsvar over tid. Medieyndlingene Raiders er fortsatt langt unna å være konkurransedyktige. De ser fine ut på papiret, men jeg er skeptisk til hva de gjør på gresset.

Patrick: Raiders – Det er alltid det ene laget som overrasker. Raiders har rett og slett gjort mye riktig de siste årene, og med årets off-season bør de nærme seg toppen nå. Utover det blir det en fantastisk jevn divisjon. Broncos har oddsene mot seg da det er sjelden et lag kommer tilbake til SuperBowl året etter.  Chiefs bør også gjøre det sterkt. Jevn divisjon.

Jesper: Chiefs – Fin kontuinitet hos Chiefs, mens Broncos har mistet flere viktige. Jamaal Charles kommer sakte men sikkert tilbake fra skade utover sesongen. Raiders er desverre ikke komplette og jevne nok enda.

 [yop_poll id=»71″]
AFC Wildcards

Eyvin: Steelers og Ravens – AFC North har overkommelig motstand i form av NFC East i år, og det er nok til at de får to lag til wild card.

Patrick: Broncos og Colts – Når QB’n din heter Andrew Luck, har du alltid en sjanse, uansett hvor dårlig forsvaret ditt er. Broncos tar edgen over Chiefs rett og slett fordi Broncos sitt defense matcher meget godt opp mot Chiefs sitt offense.

Jesper: Bengals og Jaguars – Bengals er der som vanlig. Det er hvert år et «nytt» innslag i playoffs og med det nye forsvaret tror jeg Jaguars endelig er tilbake. Dante Fowler og Malik Jackson vil hjelpe enormt.

NFC East

Eyvin: Cowboys – Tony Romo er skadet, og selv om det er vanskelig å erstatte en av ligaens beste og mest undervurderte quarterbacks har Dak Prescott vist at det er grunn til å være optimistisk i Dallas. Uansett, med resten av angrepet rundt ham bør Cowboys kunne være slagkraftige.

Patrick: Cowboys – Jada, preseason er preseason. Men Dak Prescott har hittil vist seg å inneha alle forutsetninger for å gjøre det solid i NFL. Ezekiel Elliott har vist seg som en fysisk knallsterk løper, og med NFLs beste offensive linje og et defense som ikke har tapt seg er dette Cowboys sitt år.

Jesper: Eagles – Jeg har tro på Jim Schwartz som DC, samt et bra run game. Det holder i en svak divisjon. Hadde holdt Cowboys her hvis ikke Romo hadde blitt skadet. Redskins mulig outsider.

 [yop_poll id=»72″]
NFC North

Eyvin: Packers – Vikings vant divisjonen i fjor, men hvem husker egentlig det utenfor Twin Cities? Så lenge Rodgers er i Green Bay må Packers være favoritter i divisjonen, selv om Vikings har bygd opp et godt lag med tiden.

Patrick: Packers – Vikings er nærme, og det er mulig Sam Bradford vil bidra sitt til å løfte Vikings til nye høyder. Men det kommer til å ta tid før Vikings kommer igang. Packers har fått tilbake Jordy Nelson, mistet 20 kg Eddie Lacy og er solide på alle andre posisjoner. Lions kommer til å gjøre det historisk dårlig, og Bears er nok fortsatt et år unna.

Jesper: Packers – Klart det beste laget, spesielt med Jordy Nelson tilbake, og et mulig våpen på TE i Jared Cook. Vikings truer med hjelp av Sam Bradford som lærer seg Norv Turners offense på null komma niks.

 [yop_poll id=»73″]
NFC South

Eyvin: Panthers – Si hva du vil om at de hadde en vennlig schedule i fjor, at de fremstod stakkarslige i Super Bowl og at laget ikke har hatt den beste offseasonen, faktum er at Panthers var langt foran resten av divisjonen og må derfor fortsatt være favoritter i år.

Patrick: Panthers – Det beste forsvaret i NFC South, hvilket egentlig ikke sier så mye. Saints og Drew Brees bør kunne regnes med offensivt men ingen matcher opp mot Panthers defensivt. Offensivt er det ingen av de andre lagene som matcher dybden/bredden til Panthers.

Jesper: Panthers – 2 rookies på CB er skummelt, men front 7 er såpass bra at de bør være gode nok i forsvar. Angrepet er styrket med Kelvin Benjamin tilbake. Resten av divisjonen forbedrer seg, men ikke nok.

 [yop_poll id=»74″]
NFC West

Eyvin: Seahawks – Cardinals er selvsagt store utfordrere, men kan Carson Palmer fortsette å ha sin andre vår eller vil alderen til slutt ta ham igjen? Og er David Johnson like god som Arizona håper han vil være? Kanskje, men før vi vet noe definitivt gir jeg divisjonen til Seahawks og ligaens fortsatt beste forsvar.

Patrick: Seahawks – Etter min mening den beste divisjonen i NFL. Rams kommer til å gjøre livet surt for de andre lagene i serien med sitt knallsterke defense, men hjelper ikke stort når man ikke scorer. Seahawks og Cardinals er knallsterke, men Seahawks sitt defense er hakket bedre. Alt avhenger av resultatene mot Rams.

Jesper: Cardinals – Angrepet samt forsvaret er fantastisk. Tror Chandler Jones blir en hit, i tillegg til at David Johnson nå bidrar hele sesongen. Presset blir dermed mindre på Carson Palmer. Seahawks bruker som vanlig tid på å komme i gang.

 [yop_poll id=»75″]
NFC Wildcards

Eyvin: Cardinals og Vikings – Det er kanskje kjedelig og også urealistisk hvis man ser på historien å tippe at 5 av 6 playofflag i NFC går igjen fra fjoråret, men det er få utfordrere i denne conferencen. Det er mulig det kan komme noe ut av NFC South, men de virker fortsatt litt for langt unna. Får Rams en LA-effekt? Kanskje, men det når nok ikke helt inn.

Patrick: Cardinals og Vikings – Cardinals ville vært åpenlys favoritt i en hvilket som helst annen divisjon enn den de deltar i. Vikings er noen DB’s unna å ha et av NFLs sterkeste forsvar. Spørsmålet blir om 31 år gamle Adrian Peterson holder hele veien.

Jesper: Seahawks og Vikings – Seahawks er kompetitive på sin måte som alltid, og Vikings fortsetter der de slapp ifjor. Kan ikke se et wildcardlag komme fra en annen enn disse to divisjonene.

AFC Championship Game

Eyvin: Patriots slår Steelers – Med Peyton borte får man et siste oppgjør mellom de to andre definerende quarterbackene i AFC. Selv med riktig lufttrykk i ballene trekker dog Patriots det lengste strået og reiser til Houston som AFCs representanter.

Patrick: Steelers slår Patriots – Gronkowski hadde en «field day» med Steelers sitt defense da de møttes under seongen i fjor (3 TDs). Kommer til å gjøre det samme i år men Steelers sitt offensive spill blir for mye for Patriots. Forvent en atypisk scoringssterk kamp.

Jesper: Chiefs slår Steelers – Jamaal Charles er frisk og rask til et dypt run i playoffs, og hjemmebanefordelen hjelper Andy Reid til sin andre Superbowl som head coach. Charles og Maclin får over 100 yards hver, mens Alex Smith får over 60.

 [yop_poll id=»76″]
NFC Championship Game

Eyvin: Seahawks slår Packers – Kampen blir spilt på tundraen i Green Bay, men det er allikevel ikke nok til å løfte Packers forbi Seahawks og forbi sluttspillspøkelset som har gitt dem særdeles mye trøbbel etter deres siste Super Bowl-seier.

Patrick: Seahawks slår Panthers – I den grad det er en vinneroppskrift i NFL som har stått seg gjennom historien, så er det et sterkt forsvar og et sterkt løpespill. Noe begge disse lag kan vise til. Seahawks er nok hakket hvassere.

Jesper: Cardinals slår Packers – Rematch fra ifjor, og også nå vinner Cardinals. Tyrann Mathieu og de andre bakerst holder Jordy Nelson og co i sjakk, og det blir en helrød finale i Houston.

 [yop_poll id=»77″]
Super Bowl

Eyvin: Seahawks slår Patriots – Seahawks får sin hevn for tapet fra to år siden i en jevn affære i Houston, og med to seire og tre Super Bowl-opptredener på fire år begynner folk å snakke om et dynasti. Spørsmålet er også – vil Brady ta et år til etter å ha kommet så nære en femte ring?

Patrick: Seahawks slår Steelers – To jevnsterke lag med bedre offenser enn man gir de kredd for. Seahawks har nok en vesentlig sterkere defensiv backfield enn Steelers har receivere, hvilket tvinger ballen ned på bakken. Seahawks blir for sterke der også.

Jesper: Cardinals slår Chiefs – I en tett og jevn finale vinner Cardinals på større offensiv slagkraft og mer produksjon fra receiverne. Laget til Chiefs er designet for å kontrollere tette jevne kamper hvor de kan holde ballen på bakken, men klarer desverre ikke dette i tilstrekkelig grad her.

 [yop_poll id=»78″]
Ligaens MVP

Eyvin: Aaron Rodgers – Et kjedelig valg, men Rodgers har vært ligaens beste spiller i en årrekke og er en naturlig favoritt til MVP. Med Nelson tilbake har han et kraftig våpen i arsenalet igjen også.

Patrick: Cam Newton – Fordi han er en mer integral del av sitt offense enn noen andre alternativer.

Jesper: JJ Watt – Skulle ha fått den i 2015, og får den her isteden fordi NFL ofte henger et år etter med slike utmerkelser.

 [yop_poll id=»79″]
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x