Vi har snakket med Kristiansand Gladiators !!!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er leo-billgren-656x1024.jpg

Kristiansand Gladiators hovedtrener Leo Billgren har også bidratt med litt om hvordan Gladiators ser for seg årets sesong.

  1. Hvordan vil du beskrive årets utgave av laget 

Vi har full satsning på att få ihop ett slagkraftigt lag för de två pokaler vi tävlar om i år, dels genom att utveckla våra lokala spelare, dels genom att både bredda och spetsa till laget via tillskott utifrån. Vi känner att vi tog stora steg under 2021, men att vi fortfarande har en bra bit kvar till var vi vill vara. En nyckel för oss är att utöka vår coachstab, en annan att ha en större spelargrupp som bor i Kristiansand och kan träna kontinuerligt. 

2. Målsetting for årets sesong med laget..?

Vi ska vara med i alla matcher i Scandinavian Cup. Vi vet att motståndet är riktigt starkt, men vi tror att vi ska kunna bjuda upp till match både hemma och borta.

Gällande höstens Eliteserie ska vi definitivt vara missnöjda om vi inte tar oss till final. Under 2021 gjorde vi en bra och en dålig match i dubbelmötena mot de två andra topplagen, så vi siktar på att höja vår lägstanivå.

3. Tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?

Scandinavian Cup:

Personligen vet jag väldigt mycket mer om Tyresö (där jag coachat 2010-2018) än de två Danska lagen.

Tyresö är ett superlag fullt av landslagsspelare och enligt mig favoriter att vinna både SM och Scand.Cup.

Av de två Danska lagen sägs det att Søllerød är starkare än Aalborg, men vi har stor respekt för båda lagen.

Eliteserien:
Oslo är Norges power house och favoriter även 2022. De har enormt bra bredd och spets, samt en lång vinnartradition. Vi visade dock 2021 att vi kan spela dem tufft och utmana.

Eidsvoll smyger lite i bakgrunden, i snacket inför 2022 – men jag tror det är livsfarligt att underskatta dem. De har resurser och ambitioner att utmana om NM-guld och har seriens största hemmafördel på sin ”plan”…

4. Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?

Vi fokuserar på fys och minicamps till skiftet Mars-April, därefter ska vi ha camp och scrimmage mot ett Svenskt lag i början på April.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x