Aprilspøker i alle bauger og kanter i går!

I går var det 1.april, og tradisjonen tro slo mange til med en Aprilspøk. Norsk amerikansk fotballs klubber var ikke noe unntak, og det var ikke vi heller. Her oppsummerer vi det vi har lagt merke til av forsøk på å lure folk (eller være morsomme) i går.

La oss først si at normalen er at man har én aprilspøk. For vår del greide vi ikke dy oss, men publiserte to. Bakgrunnen er rett og slett at den første vi publiserte kl. 08:00 var en vi diskuterte for en måned eller så siden, og fant for god til ikke å publisere allerede i år. Du har den her:

Vi må skuffe de av våre lesere som håpet at de nye navnene for senior-divisjonene i norsk amerikansk fotball var reelle endringsforslag. Det er de ikke…foreløpig.

Den andre Aprilspøken vi publiserte i går har et bakteppe som strekker seg langt tilbake i tid: Kvelden før NM-finalen 2015 satt redaksjonen og enkelte bidragsytere/fotografer i Amerikansk Fotball på en restaurant i Oslo og feiret sesongen samt snakket om løst og fast. To forslag til aprilspøker dukket opp i løpet av kveldens samtaler: Den første publiserte vi i 2016, og den andre publiserte vi kl. 14:00 i går:

Utrolig nok annonserte Viasat for halvannen uke siden at de skulle begynne å vise Legends Football League (LFL), og timingen med vår aprilspøk kunne knapt vært bedre. Den var egentlig i stor grad skrevet allerede for halvannet år siden, men har blitt flikket på med bilder og noe tekst m.v. de siste månedene. Vi måtte naturligvis oppdatere for å få med oss den siste ukens LFL-artikler, og når Vålerenga Trolls attpåtil publiserte sin egen LFL-aprilspøk tidlig på dagen i går redigerte vi likesågodt inn en referanse til den også! NTNUI Amerikansk Fotball sin variant over samme tema rakk vi derimot ikke legge merke til før noe senere på dagen.

Som nevnt hadde Trolls en egen LFL-sak, og den finner du her:

Den rimelig ferske facebook-siden (og Instagram-kontoen..? Mener at vi fikk et tips om at den lå der også) til NTNUI Amerikansk Fotball hadde også valgt LFL som sitt tema, og slo til med denne:

 

2.divisjonslaget Gjøvik Swans har den siste tiden kjørt en serie med spillerintroduksjoner på facebook-siden sin, og benyttet 1.april til å gjøre nøyaktig det samme, men da en spiller som de fleste nok ikke forventer å se i norsk 2.divisjon:

 

Ja…det var de vi har lagt merke til fra norske klubber (og oss selv, da). La du merke til noen andre? Noe vi gikk glipp av..?

 

Til slutt må vi legge til at den siste saken vi publiserte 1.april 2017 ikke var en Aprilspøk:

Det inkluderer de historiske referansene i den artikkelen; alt det er korrekt og verifisert informasjon. Artikkelen inneholdt informasjon som potensielt kunne bli tolket som humor, men er altså fakta: De to første norske lagene med kallenavn het faktisk Lyserøde Elefanter og Røde Mus!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x