Årets NM-finale går direkte på TV!

Ikke bare går årets NM-finale på historiske Bislett stadion, men nå i dag ble det offentliggjort at hele herligheten direktesendes på TV2 Sportskanalen / TV2 Sumo!

Bislett stadion; åsted for årets NM-finale i amerikansk fotball. Foto: Kjetil Ree

Med en produksjon hvor det benyttes hele 6 kameraer er sjansene store for at du kan benke deg foran TVen om du ikke tar turen til Bislett, og se norsk amerikansk fotball i all sin prakt. Det er forbundet som har landet en avtale med TV2 om å sende årets NM-finale direkte, og det er også årsak til at kampstart blir lagt til kl. 18:30 lørdag 8.juli.

Noen av våre tidligere saker om Norgesmesterskapet og Bislett stadion:

Forbundet følger med dette til en viss grad etter modellen fra Sverige, hvor det svenske forbundet bekoster produksjonen mot at TV4 sender kamper. I Sverige er det ikke bare snakk om finalen, men også en seriekamp pr. runde på toppnivå der, Superserien. Vi snakket med det svenske forbundet om den ordningen på Amerikansk Fotball Podkast i fjor:

Etter det Amerikansk Fotball erfarer vil sendingen av kampen koste forbundet et sekssifret beløp, men man ser på det hele som en viktig investering som forhåpentligvis kan gi gevinst i form av publisitet for sporten og dermed rekruttering til klubbene, muligheter for ytterligere mediadekning i kjølvannet, samt ikke minst noe å henvise til overfor potensielle sponsorer og andre som kan tenkes å investere i norsk amerikansk fotball på et eller annet vis.

Travis Cornwell

TV2 kommer til å stille med en kommentator for sendingen, og i tillegg benytter man Travis Cornwell som ekspertkommentator. Cornwell er hovedtrener for 1.divisjonslaget Olavs Menn, og har tidligere blitt benyttet som bidragsyter og programleder her hos oss på Amerikansk Fotball når vi i fjor hadde livesending fra NM-finalen 2016. Han gjorde en meget god figur der, som trolig er en del av bakgrunnen for valget av ham som ekspertkommentator.

Amerikansk Fotball har de siste par årene hatt livesendinger fra NM-finalen som et tillegg til livestreamen som har gått av kampen. Med årets TV-sending faller det behovet bort, og vi kommer ikke til å ha et livesenter med livestream, livesending og annet fra sosiale medier i år. I tillegg til en rekke artikler i forkant kommer vi trolig til å være tilstede og dekke finalen på annet vis for å gi deg en fyldig dekning i form av intervjuer og kamprapport med videre i kjølvannet av begivenheten, men under NM-finalen anbefaler vi deg å 1) være tilstede på Bislett stadion, 2) være benket foran direktesendingen på TV2 Sportskanalen hvis du ikke kan være tilstede på stadion!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x