Åsane Seahawks tar turen til Island!

Åsane Seahawks at Kolbotn Hunters 2014

Etter mye vinter i Norge er den første vår-måneden endelig kommet. Mars er samtidig måneden før seriestart her på berget noe som betyr høysesong for treningskamper. Det har blitt en tradisjon for norske topplag de siste årene å spille kamper mot andre nordiske lag. Sverige, Danmark og tildels Finland er vanlige land å se når norske lag planlegger forsesongen, men Åsane Seahawks har valgt å gå en litt mer utradisjonell vei.

For første gang i historien skal et norsk lag reise til Island! Amerikansk fotball er en relativt ny idrett på Island, og møtet mellom Åsane og det lokale laget Einherjar markerer den første internasjonale amerikanske fotballkampen på Island noen sinne.

Foto: Einherjar football

Einherjar har vært aktive på Facebook siden 2013 og legger ut mye av både bilder og video fra trening (noe mange norske lag kan lære av!). Forsidebildet deres teller 30 spillere i pads, noe som er veldig lovende. I desember 2014 publiserte vi en artikkel om samme lag, da i forbindelse med at de hadde spilt sin første kamp.

Kampen den gang var kun et internt oppgjør og mer å regne som en scrimmage, hvor Einherjar delte seg i ett blått og et rødt lag. Bakgrunnen for det er forsåvidt at selv om Einherjar er et relativt stort lag så er det samtidig det eneste laget på hele Island som praktiserer idretten vår, i følge klubbleder hos Åsane Seahawks Trygve Talhaug. Nederst i artikkelen vi skrev den gang så stilte vi samtidig spørsmål om vi kom til å få se et norsk lag ta seg turen over til vulkanøyen i nær fremtid, og det fikk vi jammen rett i.

Einherjars promovideo for kampen mot Seahawks

Når det kommer til Åsane Seahawks så var det allmenn kjent at fjorårets topplag inkluderte tre islendinger fra nettopp Einherjar. Som Trygve forteller oss så var det et ønske blant nettopp disse tre spillerne som førte til at Island ble destinasjonen for Åsanes treningskamp før 2016-sesongen. Avstanden fra Bergen til Reykjavik ikke så mye lenger enn fra Bergen til f.eks Stockholm, og det var mer ønskelig å besøke et lag de hadde et forhold til enn et tilfeldig. En hyggelig tur med laget før alvoret begynner i Norge er hovedgrunnen til at valget falt på Island, fremfor tur til mer etablerte klubber i Sverige/Danmark. Selv om det sistnevnte kanskje ville gitt større fotballfaglig utbytte, så kan Åsane med denne turen samtidig bidra til å bygge opp amerikansk fotball som idrett på Island.

Det finnes foreløpig ikke noe amerikansk fotballforbund på Island, og dette er noe Åsane ønsker å bidra til at blir etablert. Et langsiktig samarbeid mellom Åsane Seahawks og Einherjar kan gagne begge klubbene godt i fremtiden, og det er trolig også litt av tanken bak fra Seahawks sin side. I denne artikkelen, hvor Seahawks forøvrig feilaktig blir presentert som fjorårets Norgesmestere, så bekreftes det at minst to av islendingene som herjet i 2. divisjon i fjor igjen blir å finne i Bergen til våren.

Foto: Einherjar football

Videre så satser Åsane Seahawks sterkt frem mot årets 1.divisjon. Seniorlaget som gikk ubeseiret igjennom 2. divisjon i både 2014 og 2015 satser hardt for å fortsette den gode trenden. Treningskamp på Island er dermed ikke det eneste Sjøhaukene gjør i årets forsesong.

Forrige helg gikk West Coast Winter Camp 2016 av staben hvor Seahawks i samarbeid med Haugesund Hurricanes hadde hentet inn flere kompetente trenere ifra både USA og Tyskland. Noen spillere fra Bergen Storm var også å finne på campen, og det lover godt for fotballen på Vestlandet at lag i samme divisjon klarer å samarbeide for å lage bra arrangement.

Det eneste som da gjenstår er det vi nå alle lurer på. Hvem kommer til å vinne til helgen, og samtidig skryte av å vinne den første internasjonale amerikansk fotballkampen på Island noen sinne?

[yop_poll id=»60″]

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x