Åsane Seahawks trekker seg fra U19-serien

Logo Åsane

I forrige uke ble det klart at Åsane Seahawks trekker laget fra U19-serien som starter til høsten. Dermed forsvinner et av de 8 påmeldte lagene fra seriespillet, og det er 7 igjen.

Det er langt flere enn fjorårets 4 fullførende lag, men allikevel ikke all verdens med lag.

Serieoppsettet er for lengst satt, og at Åsane trekker seg får nødvendigvis også betydning for oppsettet på et eller annet vis, samt at det med en viss sannsynlighet får en konsekvens for Seahawks som klubb. Akkurat hva konsekvensen blir er ikke klart på nåværende tidspunkt, og det samme gjelder forsåvidt hvilke endringer som kan dukke opp i serieoppsettet (NB! Dette kan ha endret seg fra denne saken er skrevet i helgen som var og frem til publisering tirsdag morgen).

Maskot Seahawks
Man får ikke glede av å se dette synet på U19 i år. Foto: Åsane Seahawks

Åsane Seahawks selv har sendt oss denne uttalelsen i sakens anledning:

Vi bekrefter at vi har trukket vårt U19 lag. Beslutningen var ikke lett, men skade på sentrale utøvere, flytting pga av skole, og en viss usikkerhet hos enkeltspillere OM de ønsket å satse på U19 gjorde at klubben måtte ta et valg.

Vi hadde derfor en samling med Juniortroppen 16 april og tok utøverne med på samråd. Vi kom da frem til at en U19 satsing i år er for usikker, og at Seahawks som organiasjon er et år for tidlig ute her. Med i vurderingen er også økonomi, med en liten og sårbar tropp og lange bortereiser ville underskuddet klubben pådrar seg også kunne komme til å skade de resterende lag i organisasjone. Det er realpolitikk dessverre. Jeg informerte Marie [Solhaug, sportskonsulent hos forbundet, red.anm.] på telefon for ca 2 uker siden, og fulgte dette opp med skriftlig å trekke laget innen fristen.

I denne prosessen har det vært viktig for oss å opptre ryddig ovenfor forbund og andre klubber, og ved å trekke laget på et tidlig tidspunkt håper vi å kunne bidra til forutsigbarhet i høstens U19 liga. Vi ser ikke bort fra at enkeltspillere fra Åsane kan bli å finne i andre klubber på utlån dersom en slik forespørsel skulle komme. Utover det beklager vi selvfølgelig til resten av fotball Norge at enda et lag trekker seg fra serie.

Vi ønsker alle deltagende lag lykke til med høstens liga.

Vi kommer tilbake til denne saken både når det dukker opp et nytt serieoppsett, samt i fredagens podkast, hvor vi blant annet har intervjuet forbundet om saken.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x