Etter runden: 4.serierunde 2016

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant!

4.SERIERUNDE, HELGEN 6-8.MAI 2016

 

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Highlights Bulls vs Vikings May 7th 2016

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 7.mai kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)
Score: Bulls 41 – Vikings 21
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 13 – Vikings 27

Om kampen: Etter en nervøs start hvor begge lag sleit med å få i gang angrepsspillet var det Oslo Vikings som kom først på poengtavla. Ikke gjennom angrepet sitt, men en blokkert punt som #54 Krister Engja returnerte til touchdown. Ekstrapoenget smatt også igjennom, og bortelaget tok en oppskriftsmessig ledelse. Ikke så lenge etterpå begynte Bulls å bevege seg i angrepsspillet, men en mindre skade satte QB Harry Peoples på sidelinjen noen spill. Overraskende for de fleste benyttet #88 Joshua Smith anledningen til å presentere seg fra QB-plass, først ved en langpasning til #4 Edvard Duvsete, og et par spill seinere på en nydelig langpasning ned midten til #2 Lyndell Gibson som tok i mot ballen i endzone for en touchdown. På PAT var Harry Peoples inne som holder, og endte med å løpe den inn til 2 poeng istedenfor. Dermed var det Bulls som hadde føringen, 8-7.

Påfølgende drive stoppet Bulls bortelaget via en fumble recovery, og kort tid etterpå løp Harry Peoples inn en ny touchdown. Neste ballbesittelse endte Vikings opp med å punte, og hvem stod i andre enden? Peoples igjen, og han returnerte sparket fra egen 17de yardlinje og hele veien inn til touchdown. 21-7, og det var også scoren til halvtidshvilen.

Etter pause begynte hjemmelaget med ballen, og når den første ballbesittelsen endte med en ny touchdown av Peoples begynte det virkelig å se mørkt ut for Oslo Vikings. Bortelaget slet hele kampen igjennom med et angrepsspill som ikke fant rytmen, og etter en kort tur på banen var det igjen Bulls sitt angrep som stod for scoringene, når Harry Peoples fant Edvard Duvsete for en pasnings-touchdown. 34-7, og følelsen var ikke lenger at dette kunne vippe begge veier.

Heldigvis for Vikings våknet de litt mer til liv, og et stort spill av #2 Jacob Galsgaard etter mottak av en pasning fra QB #4 Dustin Hawke Willingham ga Oslo-laget en 70 yards lang touchdown og 34-14. Forsvaret til Vikings fulgte opp med et par sacks på rad umiddelbart etterpå, men Bulls greide allikevel å svare gjennom en lang touchdown-pasning fra Harry Peoples til Joshua Smith. Dessverre for Vikings lyktes ikke Oslo-laget nevneverdig de kommende minuttene heller, og en touchdown-pasning med påfølgende PAT på kampens aller siste spill ble så alt for lite så alt for sent. 41-21 til Lura Bulls, som nå er 1-2 mens Oslo Vikings er 0-2.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #2 Lyndell Gibson, SS/WR Lura Bulls. Var overalt i forsvarsarbeidet, med en rekke gode spill på special teams også – for ikke å glemme en TD som receiver. Taklingsmaskin med egen evne til å finne frem til ballbærer i denne kampen.
  • 2 stjerner: #9 Harry Peoples, QB/DB/PR Lura Bulls. 2 TD-pasninger, 2 TD løp, 1 TD på punt return, 2-point conversion. Dette var vintage Peoples av beste sort!
  • 1 stjerne: #2 Jacob Galsgaard, DB/LB/WR Oslo Vikings. Superb prestasjon på Vikings sin lengste touchdown for dagen. Konstant nærvær i forsvar med både taklinger og treff som sørger for at det ikke blir så mange mottak hos Bulls sine receivere som det kunne vært.

Hva vi lærte om lagene: Kampen ble helt annerledes enn forutsett. Ikke bare kom Vikings med et svakere lag enn antatt, WR Eric Ford var f.eks. ikke å se, men Lura Bulls hadde tatt betydelige grep fra det vi har sett i de to første kampene for sesongen. Riktignok hadde også Bulls en viktig spiller, DB Simon Bruset, ute, men det var først og fremst angrepet som var justert på. Likheten med fjorårets taktikk var større, og det passet åpenbart spillermaterialet bedre. Det skal allikevel nevnes at ikke alt nå plutselig er gull og grønne skoger; løpeyards er fortsatt en utfordring å få til, prosent mottak på pasningene er lavt, og flere av receiverne må jobbe med blokkingen om løpespillet skal lykkes bedre.

Forsvarsmessig var Harry Peoples å finne på FS istedenfor Simon Bruset i sistnevntes skadefravær, men det betydde lite. Han fikk nemlig lite å gjøre når cornerbacks, som primært var de som ble utfordret nedover banen, gjorde jobben selv i nesten alle tilfeller, og samtidig satte Bulls DL sterkt nok press på Dustin Hawke Willingham. Særlig la vi merke til rookie DT Krister Sørbø, som noterte seg for 2 sacks. Kampens store dominant i forsvarsspillet var imidlertid Lyndell Gibson, på SS for anledningen, som var overalt og gjorde taklinger for tap av yards, fumble forced, og i det hele tatt ledet troppene på en solid måte. Det skal bli interessant å se om det kan opprettholdes mot en motstander med et helt annet angrepsspill, nemlig Eidsvoll 1814s.

Hos Oslo Vikings var det ingen særlig kjekk dag på jobben, selv om statistikken forteller at det ble en del yards innen kampslutt. I angrepsspillet forsøkte man først å sette løpespillet. Det lyktes en kort periode, men så ble det stengt ned. Pasningsspillet er langt mer problematisk enn vi så for oss før sesongstart. Presisjonen ser ikke ut til å være der den bør være, og receiver-gruppa er i overkant anonym kontra forventet. Offensiv linje ble kledd naken av Eidsvoll. Mot Bulls var det fortsatt utfordringer, og alt for ofte fikk Lura satt press på Dustin Hawke Willingham.

Oslo Vikings sitt forsvar består, forøvrig som mange av de andre lagene inkludert begge de to motstanderne de har møtt så langt, av en god del uerfarne spillere, med noen mer erfarne spillere som ankere på forskjellige plasser. En halvskadet LB Kim Erik Schaanning og en hardtspillende DB Jacob Galsgaard gjør det de kan, men det ble ikke nok denne gang. Det hjelper heller ikke at LB #44 Andreas Lid måtte gå ut med skade omtrent ved oppvarmingen, og endringene i Bulls sitt angrepsspill gjorde nok også sitt til at Vikings ble noe forvirret over hva de møtte kontra hva de forventet å møte.

Nå venter Vålerenga Trolls, og forhåpentligvis kan man slikke sårene, brette opp ermene og sikre årets første seier. Så spørs det om Trolls er med på den planen, da…

 

Bulls vs Vikings 2016 - Peoples 2point - Foto Cecilie Hagen
Harry Peoples på vei til 2 poeng. Foto: Cecilie Hagen

Rundens MVP offense: #9 Harry Peoples, QB/PR Lura Bulls. 5 touchdowns (4 på offense). Med justeringer i Bulls sitt angrep var plutselig Peoples tilbake i godt gammelt slag, og det ble aldeles for mye for Vikings ved denne anledning.

Rundens MVP defense: #2 Lyndell Gibson, SS Lura Bulls. Har rett og slett en kjempekamp med tosifret antall taklinger og en bråte store spill. Utvilsomt den toneangivende defensive spilleren denne serierunden.

Rundens «se opp for» spiller: #25 Kjartan Johansen, CB Lura Bulls. Johansen hadde en rekke sentrale ‘pass defended’-situasjoner i løpet av kampen og toppet det hele med interception. En sentral årsak til at Vikings sine receivere fikk dårligere arbeidsvilkår enn forventet.

 

 

1.DIVISJON
v/Thomas Olsen

Foto: Monica Ericson

Hvem: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 60 – Hurricanes 6
Score vi tippet i forkant: Seahawks 38 – Hurricanes 14

Om kampen: Hurricanes starter med ballen og marsjerer ned til Åsanes 10-yardlinje hvor de mislykkes med å få poeng på tavla. Når Seahawks så får ballen spiser de ned de 80 yardene til målsonen, ved hjelp av løp fra blant andre Phillip Pålsson og Mauricio Salazar før Pålsson selv krysser mållinjen og setter de første poengene for dagen. Som forrige gang spilte Hurricanes definitivt best tidlig i kampen, men de spilte ikke godt nok til å trenge igjennom et solid Åsane forsvar. Seahawks dominerer i resten av kampen, og det rår ingen tvil om hvor seieren ender. Det at Hurricanes setter en touchdown mot slutten av kampen etter at Andreas Hustoft løper i underkant av 60 yards på en fake punt er et positivt øyeblikk for Haugesund i en eller så kjedelig kamp for deres del (og for publikums del forsåvidt).

Hva vi lærte om lagene: Kampen ble mer ujevn enn vi hadde trodd, og Seahawks beviser med dette at de bare hadde en dårlig dag på jobben da de møtte Hurricanes forrige gang. Nå sitter alt som det skal og Pålsson fortsetter å løpe inn touchdown etter touchdown. Pasningspillet var også tilbake og Torgeir Veien Tundal og Alexander Brinchmann-Hansen er begge viktige brikker som pasningmottakere. I tillegg legger vi merke til at Storm-veteran Patricio Alexis Cheuquen får ballen direkte fra snap noen ganger og får bra med yards på sine løp. I forsvar fortsetter de å dominere, og de holder Hurricanes til minimalt med yards for dagen. At Truls Hansen er den eneste på Seahawks som skaffer de en turnover i dagens kamp er det eneste vi kan pirke på. Ellers forsøkte Seahawks onside-spark hele tre ganger i kampen, men lyktes å ta ballen selv ved kun en anledning.

Hurricanes på sin side sliter igjen med å produsere. Forsvaret ledet av DE Jon Magnus Ferkingstad fortsetter å være sporadisk og klarer noen ganger å presse Seahawks tre og ut, mens andre ganger kommer Sjøhaukene på tavlen etter bare to spill. I angrep er det igjen pasningspillet som skaffer de noen yards fra tid til annen, mens løpespillet fort blir kontant stoppet. Som antydet til oss før sesongen så fikk Andreas Hustoft forsøke seg som quarterback i dagens kamp, og med bakgrunn som Linebacker på landslaget lyktes han til tider med løpespillene sine (inkludert Hurricanes eneste touchdown for dagen), men pasningene var nok noe upresise, og kanskje ikke nok til å kalles en reel trussel foreløpig. Likevel viste Hustoft at han kommer til å bli et viktig våpen i angrep for Hurricanes det resterende av sesongen.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Olavs Menn
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Score: Warriors 6 – Olavs Menn 7
Score vi tippet i forkant: Warriors 13 – Olavs Menn 21

Om kampen: Etter litt punting frem og tilbake setter Olavs Menn de første poengene på tavlen med et kort løp fra quarterback Travis Cornwell. Deretter blir det stille en periode før Olavs Menn gjør kampen spennende igjen ved å fumble på egen 30-yardlinje. Noe veldig spennende blir det likevel ikke for Drammen klarer ikke å utnytte situasjonen og ender med å bomme på et field-goal, før de leverer fra seg ballen igjen. Igjen er det lite som skjer, og det hjelper ikke for Olavs Menn at Travis Cornwell har forlatt kampen med skade. Drammen derimot klarer endelig å produsere noe, og setter sin scoring for dagen med en nydelig 40-yards pasning fra quarterback Kristian Andresen til Simen-Andre Livingston. Det at de går for to på ekstrapoengforsøket er en spennende call, som viser seg å avgjøre kampen i Olavs Menns favør. Det skal sies at det kan være på bakgrunn av at Drammen har igjen å treffe på et spark i år, men det er forsåvidt noe de burde prioritert på trening i uken som var da de tapte også forrige uke grunnet dårlige ekstrapoengforsøk. Andre halvdel av kampen går uten scoringer, og selv om begge lag er veldig nærme så klarer de ikke å komme inn i målsonen. Drammen forsøker forsåvidt på et nytt field-goal, men treffer ikke denne gangen heller. 

Hva vi lærte om lagene: Denne kampen gikk slik vi forventet, og Olavs Menn tok nok en knapp seier. Hvis Østfoldlaget hadde hatt Cornwell under center også i andre halvdel så ville nok scoreforskjellen vært litt større, men skader er blant de tingene man ikke kan gjøre noe med. Forsvaret gjør nok en solid kamp og taklinger i bakfeltet ble nesten standard i denne kampen. Navn på spillere som utmerket seg kan vi dessverre ikke nevne ettersom vi fortsatt ikke har fått tak i en roster.

Drammen gikk for andre uke på rad på et tap etter å ha mislyktes på ekstrapoengforsøk. Kristian Andresen bruker beina selv flere ganger i kampen med varierende hell, mens William Østgård fremstår relativt usynlig uten noen store spill. Lyspunktet i angrep kommer i form av Simen-Andre Livingston som klarer å trekke inn pasningen som fører til Drammens eneste poeng for dagen. Ellers må special teams være fokusområde fremover for om Drammen hadde satt sine to field-goal forsøk, og lyktes på ekstrapoengforsøkene i både denne og forrige kamp ville tabellen sett svært annerledes ut. I forsvar gjør laget nok en solid jobb, og Anders Eriksen utmerker seg fra defensiv linje med solid spill og mange taklinger i bakfeltet. Også Drammen lyktes med en interception i dag, på tross av at Olavs Menn var mer løpeorienterte enn forrige gang.

 

2.DIVISJON
v/Thomas Olsen

Foto: Gjøvik Swans Facebookside

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Score: Hunters 39 – Trailblazers 0

Om kampen: Tromsø reiste med begrenset spillerstall og kun 16 nordlendinger hadde tatt turen ned til Kolbotn. Ryktene sa også at både deres første og andre quarterback hadde blitt igjen nordpå grunnet eksamensforberedelser og det var derfor tredjemann som måtte ta ansvar. Pent ble det ikke, og selv om resultatet bare var 13-0 til pause så gikk Tromsø-laget tom for energi mot slutten og Hunters tok en klar seier.

Hva vi lærte om lagene: Det er vanskelig å bedømme Tromsø når de tydelig mangler mange spillere. Løfter om flere spillere neste uke får oss til å tro at oppgjøret deres mot Tønsberg da vil bli langt mer spennende. Kolbotn starter sesongen 2-0 og ser sterke ut i år. Både løpe- og pasningspillet sitter og forsvaret dominerer i det som ender med å bli en stor seier for Kolbotn. Lillestrøm neste helg blir en god oppvarming frem mot det langt viktigere oppgjøret mot Gladiators om to uker.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Score: Swans 12 – Trolls 2.lag 15

Om kampen: Gjøvik satte de første poengene på tavlen og ledet i en periode kampen 12-0. Deretter snudde det helt og Vålerenga scorte 15 ubesvarte og gikk med det av med seieren.

Hva vi lærte om lagene: Vålerenga sine 15 poeng for dagen var mer enn de har tilsammen hittil denne sesongen, så det er tydelig at de har trent godt siden forrige ukes nederlag mot Lillestrøm. Gjøvik på sin side tok et steg tilbake utifra hva vi forventet etter forrige ukes kamp mot Kristiansand, og selv om de viste gode tendenser tidlig i kampen så forsvant det fort når Trolls begynte å ta innpå.

 

U17
v/Thomas Olsen

Foto: Lillestrøm Starfighters Facebookside

Hvem: Oslo Vikings Rød vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Fredag 6.mai kl. 19:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings Rød 19 – 1814s 62

Om kampen: Allerede etter første periode ledet Eidsvoll 24-6, men Vikings unngikk på håret å nå mercy-rule før pause. Det var aldri noen reell tvil etter at kampen startet, for Eidsvoll var overlegne i alle deler av spillet.

Hva vi lærte om lagene: Eidsvoll straffet oss for å tvile på deres suverenitet og beviste nok en gang at de bør få stå i fred på toppen av tabellen. Vikings holdt ikke det samme nivået, og det blir tydeligere og tydeligere at vi har fått et reelt skifte i toppen av Norske juniorserier.

 

Hvem: BVHIF Ironmen vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 7.mai kl. 14:00, Gommerudbanen (Bærum)
Score: Ironmen 7 – Seahawks 15 (OT)

Om kampen: Det var mye frem og tilbake før Ironmen endelig klarte å sette de første poengene på tavlen like før pause. Like etter pause var det Seahawks sin tur til å svare før det igjen var frem og tilbake det resterende av kampen. At Seahawks starter med ballen i overtid og scorer 8 poeng på sin første besittelse gjør det ikke enkelt for Bærumslaget, og selv om de klarer å løpe for fire nye på fjerde forsøk når de selv får ballen så hjelper det ikke når de mister ballen like etterpå.

Hva vi lærte om lagene: Som vi forventet ble dette en jevn kamp. Begge lagene slet med å produsere noe særlig i angrep, og 7-7 ved slutten av ordinær tid tyder på at kampen ikke var så veldig spennende selv om det var likt. At Åsane tok en knapp seier forteller oss at Bærum fortsatt har litt igjen for å etablere seg godt i divisjonen.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 19 – Trolls 60

Om kampen: Trolls beviste på nytt at de bør regnes i toppen divisjonen, mens Tønsberg gikk på sin første smell for året. Selv om Raiders kanskje har virket overlegne tidligere har de ikke møtt på såpass sterk motstand som det Vålerenga viser seg å være. At Tønsberg likevel setter 19 poeng på tavlen lover godt for resten av sesongen.

Hva vi lærte om lagene: Tønsberg blir det første laget til å score på Trolls i år og beviser at selv om de kanskje ikke er det beste laget i sin pulje så virker de nærmere toppen enn bunnen. Trolls tar nok en klar seier, og med mindre det skjer noe utrolig de kommende ukene så sliter vi med å se hvordan Trolls ikke ender opp med puljeseier i U17 Hvit.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Oslo Vikings Hvit
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 46 – Vikings Hvit 0

Om kampen: Kampen var jevn i starten, og det sto ikke mer enn 13-0 til pause, men Vikings ble tydelig mer og mer slitne, og mer og mer oppgitt og lei. Lillestrøm utnyttet det og tok en komfortabel seier.

Hva vi lærte om lagene: Vikings Hvit mangler som de fleste andrelag noen playmakere. Det er ingen som stepper opp og tar kontroll over laget på banen, og resultatet blir som det blir. Lillestrøm begynner endelig å få i gang det pasningbaserte angrepet sitt, og blandet med gode løp fra quarterbacken har de blitt et helt annen lag enn vi så i serieåpningen.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x