Blir amerikansk fotball et fag på folkehøgskole?

Kommer den neste Patrick Mahomes via en norsk folkehøgskole sin faglinje for amerikansk fotball? Tja… Illustrasjonsmontasje.

Folkehøgskole er det nærmeste vi kommer junior college her hjemme i Norge, riktignok uten noen form for tellende karakterer. Hvert år tar en god porsjon unge mennesker et år på folkehøgskole, ofte som et slags hvileskjær med sosialt tilsnitt mellom videregående skole og høyere utdanning.

De rundt 80 folkehøgskolene rundt om i landet har gjerne et studietilbud bestående av flere forskjellige faglinjer hvor man får lov til å fordype seg i noe som ligger hjertet nært. Hva hadde vel da vært mer naturlig for en mengde ihuga amerikansk fotball-utøver enn nettopp en faglinje med amerikansk fotball som fokus? Nå kan den muligheten dukke opp!

Folkehøgskolene har lansert et konsept de kaller «Min drømmelinje». Det er et initiativ hvor man kan foreslå en faglinje, begrunne hvorfor man ønsker den, og deretter få folk til å stemme for sitt forslag. Slik får folkehøgskolene litt ekstra oppmerksomhet, gode forslag til nye idéer, og forhåpentligvis en gruppe engasjerte potensielle elever. Amerikansk fotball er foreslått, og forslaget laget av Jørn Haftor Johnsen Valaker er fullt mulig å stemme frem! Johnsen Valaker, med bakgrunn fra både BVH Ironmen, Oslo Vikings og Åsane Seahawks, har også gitt forslaget en velbegrunnet tekst som er verdt å få med seg:

Fristen for å stemme frem dette gode initiativet er 14.mai 2021. Her er det ingen årsak til å nøle, og neppe noe å tape; klikk deg inn på linken nederst i artikkelen vår her og stem frem Jørns forslag så får vi kanskje et spennende nytt tilbud for norske ungdommer med interesse for verdens beste idrett – amerikansk fotball!

Klikk på denne linken for å stemme frem forslaget!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x