Damefotballen 2016 er historie: Trolls seriemestere!

valerenga-trolls-damer-seriemestere-2016-foto-ronja-omar
Seriemestere 2016: Vålerenga Trolls. Foto: Ronja Omar

Tidenes andre sesong innen norsk damefotball er forbi; helgens serierunde var årets siste, og to jevne resultater var en oppløftende slutt på sesongen. Det var til slutt Vålerenga Trolls som trakk det lengste strået og ble seriemestere – for andre år på rad.

Damefotballen bestod i år av fire lag, som var identisk med de fire lagene som stilte til start og fullførte også i fjor:

  • Fredrikstad Queens
  • Haugesund Hurricanes
  • Kristiansand Gladiators
  • Vålerenga Trolls

Det var stor spenning før seriestart til hvordan utfallet ville bli i år, da det har vært en god del utskiftning på lagene fra 2015-sesongen. Vi var blant annet innom dette i Amerikansk Fotball Podkast episode 15 like før seriestart:

I løpet av sesongen har det blitt spilt både jevne og ujevne kamper. Første serierunde var slik siste serierunde skulle vise seg å bli: Jevn. Gladiators åpnet med en knapp seier over gjestende Haugesund Hurricanes, og 20-16 i favør hjemmelaget Kristiansand var et resultat som varslet at sesongen kunne komme til å inneholde overraskelser på resultatsiden.

Dagen etterpå, 4.september, gjestet Fredrikstad Queens hovedstaden, og måtte se seg slått 26-14 av Vålerenga Trolls i nok en tøff batalje. Også den kampen var et godt tegn med tanke på at alle fire lagene i seriespillet virket konkurransedyktige.

De påfølgende ukene skulle snu på dette inntrykket. 10.september dro Vålerenga Trolls til Haugesund og feide over Hurricanes med hele 50 poeng i favør bortelaget, og 6 for Rogalendingene. Dermed var det store forventninger til hva Queens kunne greie når de 1.oktober gjestet Vest-Agder. Det skulle bli mer av samme historien; Kristiansand Gladiators vant 44-0 over Fredrikstad.

8.oktober tok Kristiansand Gladiators turen til Hurricanes. Resultatet var nok en gang noe mer ujevnt enn første serierunde hadde gitt forhåpninger om, og Haugesund tapte med klare 0-28.

Den kjipeste kampen skulle imidlertid komme 16.oktober. Ikke på grunn av målforskjellen i resultatet (0-30), men fordi tidenes første walk-over kamp på kvinnesiden i norsk amerikansk fotball var et faktum. Fredrikstad Queens måtte melde pass til egen hjemmekamp mot Vålerenga Trolls.

Heldigvis var ikke den kampen budbærer for at Fredrikstad Queens måtte legge inn årene; i helgen var de verter når Haugesund Hurricanes fikk sin lengste bortetur i serien. Det skulle bli jevnt, og selv om 6-14 nok ikke var det hjemmefansen drømte om, så ble det en minneverdig avslutning i Haugesund-drakta for ildsjel og primus motor Nancy Vikra. Nå setter hun kursen nordover til Bardufoss. Hurricanes har mye å takke henne for, og det gjør vi også – takk for innsatsen så langt, Nancy!

Lenger nord var det ren seriefinale når Vålerenga Trolls tok i mot det andre ubeseirede laget i serien; Kristiansand Gladiators. Det knyttet seg mye spenning til kampen. Ville Gladiators få revansje for finaletapet i fjor? Ville Trolls sikre seg sitt andre seriemesterskap på damesiden av to mulige?

mette-isaksen-seriemester-damer-2016-foto-ronja-omar
Mette Isaksen jubler over mesterskapet. Foto: Ronja Omar

Til syvende og sist var det Vålerenga Trolls som nok en gang kunne ta pokalen de få meterene fra banen på Jordal til klubbhuset over garderobene. Nye gode minner ble skapt på Norges historisk sett viktigste, og nå truede, amerikansk fotball-bane.

Selvsagt; Kristiansand Gladiators kunne nok tenkt seg et helt annet utfall enn å tape 21-6, men det er samtidig et godt utgangspunkt for norsk damefotball at siste serierunde bestod av to kamper hvor resultatene vitner om lag som kan kjempe mot hverandre uten at det blir fullstendig enveiskjøring. Det sistnevnte er ingen selvfølge, noe man ikke skal ha fulgt norsk amerikansk fotball særlig lenge for å være kjent med.

Nå blir det spennende å se hvor veien går videre for damefotballen. Fire lag er en god start, men vi håper på vekst i antallet lag til seriestart, som vi også var innom i Amerikansk Fotball Podkast nylig:

Damefotballen har fått en habil start, men er sårbar. Med andre lag i emning er det bare å krysse armer, bein, fingre etc. for at noen er klare til å ta steget inn i serien 2017, og at de som allerede er der – holder seg der!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x