Klart for sluttspill på U19!

Årets U19-grunnspill er forbi, etter at helgens serierunde sementerte plasseringene av lagene på tabellen. Dermed er det også klart at det er Vålerenga Trolls, Eidsvoll 1814s, BVHIF Ironmen og Nidaros Domers som går til semifinalene i NM, som er identisk med første runde i sluttspillet.

U19 Bulls vs Trolls 2016 - foto JM Henriksen IMG_4128
Ubeseiret og klare for sluttspill: Vålerenga Trolls U19

Vålerenga Trolls er seriens eneste ubeseirede lag, etter at de satte det som før helgen var det andre ubeseirede laget, Eidsvoll 1814s, grundig på plass med 48-14. Det er samtidig det nærmeste noe lag har kommet Trollene, så at 1814s tar andreplassen i serien er på ingen måte ufortjent.

De to resterende plassene var det knyttet noe spenning til. BVHIF Ironmen var 3-2 før helgen, mens Nidaros Domers og Lura Bulls begge var 2-3. Teoretisk sett kunne sistnevnte blande seg inn i sluttspills-diskusjonen, noe som potensielt kunne blitt kontroversielt ettersom laget trakk seg fra en bortekamp forrige serierunde.

Ironmen tok en knapp seier med 12-6 over Oslo Vikings hjemme på Gommerudbanen, og sikret seg dermed tredjeplassen. I Sandnes møttes Bulls og Domers. Det ble en spennende kamp med en spesiell ramme, men det var til slutt Nidaros Domers og deres eksplosive pasningsspill som trakk det lengste strået. 21-34, og borteseier.

Dermed er den endelige rekkefølgen på tabellen som følger:

  1. Vålerenga Trolls (6-0)
  2. Eidsvoll 1814s (5-1)
  3. BVHIF Ironmen (4-2)
  4. Nidaros Domers (3-3)
  5. Lura Bulls (2-4)
  6. Oslo Vikings (1-5)
  7. Lillestrøm Starfighters (0-6)

De fire beste går til sluttspill, med hjemmekamper for #1 og #2 mot henholdsvis #3 og #4. Med andre ord:

  • #1 Vålerenga Trolls vs. #4 Nidaros Domers
  • #2 Eidsvoll 1814s vs. #3 BVHIF Ironmen

Trolls og Domers har møttes en gang allerede. Da ble det nesten like jevnt som når Vålerenga møtte Eidsvoll i runden som gikk; Domers tapte 14-49. Den kampen gikk i Trondheim; semifinalen går i Oslo.

johannes-moe-domers-2016-foto-eivind-amdal
Kan Johannes Moe og Domers stå for en cupbombe? Foto: Eivind Amdal

1814s og Ironmen har også møtt hverandre allerede når førstnevnte var på besøk hos sistnevnte. Da vant Eidsvoll 29-14. Nå går kampen på Eidsvoll, og 1814s er favoritter i en kamp det allikevel må kunne sies å knytte seg mer spenning til enn den andre semifinalen. I begge oppgjørene er hjemmelagene klare favoritter, men bortelagene har kvaliteter som gjør at disse kampene definitivt må spilles først før man er brennsikker på resultatet.

Semifinalene går førstkommende helg, 29-30.oktober. NM-finalen går i Trondheim lørdag 5.november – uavhengig av om Domers står for tidenes bombe og går til finalen eller ei. Vi gleder oss til å se hvordan semifinalene går, og ikke minst til NM-finalen 2016!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x