Den store finalehelgen – 2.divisjon og NM

James hunted
Fra fjorårets NM-finale. Foto: Marie Solhaug

Sluttspillet for U17 er over; nå står senior for døren. Kommende helg blir det en heftig football-helg i hovedstaden, når både 2.divisjons-sluttspillet og NM-finalen for senior arrangeres i Oslo.

Vi er naturligvis tilstede for å dekke begivenhetene, men hva er det egentlig som skal skje, og når? Det finner du en kort oversikt på her:

 

HVA

2.divisjon har et plasseringsspill som i år også er kvalifisering til neste års 1.divisjon. Altså 1.divisjon, ikke Eliteserien. Det betyr at årets 2.divisjon splittes i to deler, hvor de beste lagene blir 1.divisjon (11-mannsfotball) og de resterende lagene blir værende som 2.divisjon (9-mannsfotball). Det knytter seg en del spenning til akkurat dette, da vi hører en del mumling om lag som ikke vil rykke opp selv om de er kvalifisert. Hvordan en slik holdning kan få lov til å ha grobunn vet vi ikke, men i stor grad er dette nok egentlig basert på en bekymring om at man ikke greier å rekruttere godt nok/ha god nok ettervekst til å stille et habilt lag som kan spille 11-mannsfotball. Forhåpentligvis begynner man da jobben med det straks man er kvalifisert, og gjør opp status i slutten av oktober, ikke nå (eller etter oktober; vi stemmer mot at lag trekker seg fra seriespill etter at serieoppsettet er satt!).

I tillegg til plasseringsspillet/kvalifiseringen for 2.divisjon som nevnt ovenfor, så går Norgesmesterskapet for senior søndag. Dette er utvilsomt det høyeste nivået av amerikansk fotball i Norge, og NM-gullet er det gjeveste man kan vinne nasjonalt. NM-finalen er typisk en festdag hvor store deler av amerikansk fotball-miljøet i Norge samles for å se landets beste lag avgjøre hvem som er det aller beste for året.

 

HVOR

Jordal kunstgress - foto C.Hill 2007
Jordal kunstgress. Foto: C.Hill, 2007

Kampene går på to forskjellige arenaer; Jordal kunstgress er vert for alt som foregår lørdag 4.juli, mens Frogner Stadion er vert for alt som foregår søndag 5.juli.

 

NÅR

Oppsettet er som følger (og hentet fra forbundets oversikt, som du finner i originalform her):

  • Lørdag 04.07.15 kl. 11:00: Kolbotn Hunters vs. Drammen Warriors
  • Lørdag 04.07.15 kl. 13:30: Olavs Menn vs. Tønsberg Raiders
  • Lørdag 04.07.15 kl. 16:00: Bergen Storm vs. Vålerenga Trolls 2
  • Søndag 05.07.15 kl. 11:30: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
  • Søndag 05.07.15 kl. 15:00: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls

I korte trekk; kampene lørdag er kvalifiseringsspill til 1.divisjon 2016. Kampene søndag er henholdsvis 2.divisjonsfinalen (Seahawks vs. Hurricanes) og NM-finalen (mellom Eliteserie-lagene 1814s og Bulls). Seahawks og Hurricanes er allerede kvalifisert for 1.divisjon 2016. Det samme gjelder i prinsippet «bronsefinalistene» fra lørdagen; Storm og Trolls 2; så gjenstår det å se om det blir slik i praksis også.

Som tidligere nevnt går alle kamper lørdag på Jordal kunstgress; kampene søndag går på Frogner Stadion.

Billetter koster 50,- for lørdag og 100,- for søndag; dette er i praksis to separate arrangementer. Mer detaljer om arrangementene finner du via vår samle-event for helgen.

 

DEKNING

Vi vet ikke om det er livestreaming av en eller flere av disse kampene, og kommer tilbake med informasjon om det seinere i uka hvis det er indikasjoner på noe slikt. Vi kommer imidlertid til å dekke kampene via tekst-oppdateringer her på websiden eller Twitter – formatet avgjøres i løpet av de nærmeste dagene. Vi kommer også til å benytte Instagram-kontoen vår underveis, samt legge ut intervjuer og andre video-reportasjer før, underveis og etter kampene. Det som legges ut før og underveis vil i stor grad bli lagt ut direkte på facebook-siden vår, så følg med der også hvis du ikke selv er på stadion!

Husk også at du kan bruke hashtag #amerikanskfotball på Twitter og Instagram hvis du selv er tilstede og vil bidra med dine synspunkter og inntrykk av det du ser!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x