Helgens resultater 27-28.juni 2015

Ikke bare begynte sluttspillet på seniornivå i Norge i helgen, det ble også kåret årets første Norgesmestere, samt gjennomført finaler i flere andre land! I ukens ‘Helgens resultater’ skal vi kikke nærmere på det, samt mye mer!

 

ALPE ADRIA FOOTBALL LEAGUE

AAFL Bowl champs 2015 - Maribor Generals
Foto: Mario Ivić

Finaletid! Denne lille internasjonale ligaen har selvsagt også en finale, nemlig AAFL Bowl. I år endte det som følger:

 • Zagreb Patriots vs. Maribor Generals: 16-36

Generalene tok en overbevisende seier, og kan glede seg over å ha slått lag fra flere land på veien til en tittel! Vi gratulerer!

Forøvrig ikke lett å se forskjell på draktfargene i denne kampen. Norske dommere (og publikum) er heldige:

Zagreb Patriots vs. Maribor Generals - Foto Mario Ivić
Foto: Mario Ivić

 

CEFL

Semi-finale tid i Central European Football League, og det gikk bare sånn halvveis:

 • Ljubljana Silverhawks vs. Vukovi Beograd: 14-21
 • Novi Sad Dukes vs. Hohenems Blue Devils: Se nedenfor

Vi er ikke helt sikre på om Dukes mot Blue Devils er utsatt eller avlyst, men svaret ligger trolig i denne informasjonen publisert av Novi Sad Dukes:

Zelimo da obavestimo sve navijace da je utakmica polufinala CEFL lige, koja je trebala da se odigra ovog vikenda, otkazana jer Austrijska ekipa nije u mogucnosti da dodje u Novi Sad.

Naredna utakmica je FINALE SAAF lige, vise informacija uskoro!

Ja…kan du oversette for oss? Vi tipper at Blue Devils har blitt hjemme og fokusert på kvalik til høyere nivå i Østerrike, og at Dukes dermed er klare for finalen. Da blir nok den serbiske finalen og CEFL-finalen en og samme kamp, ettersom Vukovi slo Silverhawks på bortebane og sikret seg den andre finale-billetten i CEFL!

 

EFL BOWL

En gang i tiden var EFL sin forløper den gjeveste konkurransen. Nå er den litt i bakevja, med BIG6 og IFAF Champions League i førerseten(e). Det er imidlertid gode lag som spiller i EFL nå også, spesielt de tyske. I helgen var det finalekampen, og selvsagt to tyske lag som møttes:

 • Kiel Baltic Hurricanes vs. Allgäu Comets: 49-28

De færreste ble sjokkerte over det resultatet. Comets har vært en av årets kometer (pun intended) i tysk amerikansk fotball, men når alt kommer til alt har de massakrert lag som er klart dårligere enn dem, og tapt når de har måttet bryne seg mot de motstanderne som er virkelig verdt å slå. Det ble tilfellet mot Kiel også. Kiel på sin side viser at de er med blant de bedre i Tyskland, så spørs det om det er godt nok til finale i eget hjemland. Det er ikke så sikkert.

 

BELGIA

Belgian Bowl 2015

Det var tid for Belgian Bowl! Bøtter og lass av tilskuere samlet seg for å se to lag fra hovedstaden:

 • Brussels Black Angels vs. Brussels Tigers: 13-8

Som i Sarpsborg ble det altså 13-8 som sluttresultat, but we digress: Black Angels har gjort en kjempesesong, og vinner fortjent det belgiske mesterskapet i 2015. Vi gratulerer!

 

DANMARK

To kamper hos danskenes Nationalliga denne helgen:

 • Aalborg 89ers vs. Horsens Stallions: 30-6
 • Triangle Razorbacks vs. Amager Demons: 40-2

What? 89ers har hatt en forferdelig sesong så langt, men nå slo de til med en svært tydelig seier! Vi gratulerer; det var noe overraskende, spesielt at det skulle bli så ujevnt. At Razorbacks vinner klart får knapt noen til å heve et øyebryn.

 

FINLAND

Finnene har vært kreative denne helgen, og en av kampene ble spilt torsdag, den andre spilles mandag (altså i dag):

 • Vantaa TAFT vs. Porvoon Butchers: 21-40
 • Helsinki Roosters vs. Helsinki 69ers: Spilles mandag

Vi kjenner ikke bakgrunnen til at Finland unngikk å spille kamper i helgen, men heldigvis er mange av lagene såpass nært hverandre geografisk at de kan greie noen andre varianter når det gjelder kampdager.

 

IRLAND

Irene gjennomførte kun en kamp denne helgen:

 • West Dublin Rhinos vs. Dublin Trinity Thunderbolts: 7-42

Som resultatet tilsier er ikke disse lagene de jevneste noensinne, og ingen overraskelse at det skulle bli sånn heller.

 

NEDERLAND

Forrige uke ble semi-finalen mellom Amsterdam Crusaders (som vant) og Arnhem Falcons spilt. Denne helgen var det duket for den andre semi-finalen:

 • Alphen Eagles vs. Hilversum Hurricanes: 41-7

Mens Cru sleit seg til finalen med 14-7 som sluttresultat, så slo Eagles på stortromma og moste ned Hilversum. Dermed er tonen satt for finalen vi og de fleste andre så for seg før sesongstart, selv om det har vært noen skjær i sjøen. Finalen i Nederland heter Tulip Bowl, og den går førstkommende søndag!

 

NORGE

Norgesmestere U17 2015 - foto Amerikansk Fotball Norge
Foto: Amerikansk Fotball Norge sin FB-side

Semi-finaler og U17 var øverst på menyen, men 2.divisjonsoppgjøret ble en klassiker det også:

 • Eidsvoll 1814s vs. NTNUI Nidaros Domers: 59-6
 • Lura Bulls vs. Oslo Vikings: 28-13
 • Olavs Menn vs. Bergen Storm: 13-8
 • U17 Bronsefinale, Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls: 36-25
 • U17 NM-finale, Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s: 12-30

Det siste først: Her er det bare å gratulere Eidsvoll 1814s med en superb sesong på U17-nivå! Dette lover godt for klubbens fremtid. Det samme gjelder Nidaros Domers sitt U17-lag, selv om de kom til kort når NM-gullet stod på spill.

Helgens aller største sjokk på norsk jord var det nok Olavs Menn som stod for. Nå åpnet vi riktignok i ‘Før runden’ for at de kunne overraske, men måten de gjorde det på må ha vært fantastisk å se som tilskuer der og da. Heldigvis finnes det film av det hele, og det skal vi komme tilbake til i ‘Etter runden’!

Bulls vs Vikings 2015 semifinals-099
Foto: Kristoffer Andreassen

I semi-finalene på senior-nivå ble det ikke så ulikt det forventede, selv om det knyttet seg mye spenning til oppgjøret mellom Bulls og Vikings. En ting er sikkert; Bulls og 1814s har fått en kamp de ønsker seg. Bulls når finalen ved å slå laget som slo dem for noen uker siden, og dermed kan ingen trekke i tvil at de fortjener å være i finalen – ei heller å være Norgesmestere hvis det ender slik. 1814s får sjansen på revansjen som de utvilsomt ønsker seg etter overtids-tapet på Eidsvoll i seriespillet. Drømmefinale i så måte, og det er duket for en interessant kamp på Frogner Stadion søndag!

Vi kommer tilbake til dette og mer både i ‘Etter runden’ i morgen kveld, og utover uka. Vi gleder oss til kommende helgs kvalifiseringsspill/plasseringsspill for 2.divisjon, samt NM-finale, og kommer til å være tilstede med flere reportere på samtlige kamper!

 

POLEN

Som i Norge var det også i Polen tid for semi-finaler:

 • Wroclaw Panthers vs. Warsaw Eagles: 49-9
 • Gdynia Seahawks vs. Bialystok Lowlanders: 35-13

Ja…det ble jo ikke jevnt! Wroclaw-kampen har vi allerede en sak på hvor du kan se hele kampen. Gdynia Seahawks gjør en solid kamp og oppladning til finalen, hvor de møter et Panthers som har et svært tydelig favoritt-stempel i år. Det kan skje, men det blir et skikkelig sjokk hvis Gdynia Seahawks sniker til seg seieren i den polske finalen i år!

 

RUSSLAND

En rekke oppgjør hos russerne i helgen:

 • Ekaterinburg Ural Lightning vs. Chelyabinsk Tanks: 28-20
 • Nizhny Novgorod Raiders 52 vs. Moscow Black Storm: 29-6
 • Moscow Patriots vs. St.Petersburg North Legion: 53-10
 • Jaroslavl Rebels vs. Moscow United: 3-34

Ja…ikke mye å si om dette bortsett fra at vi ikke hadde trodd at Tanks var svakere enn Ural Lightning. Men mulig vi lar oss lure av navnene… Ellers ser vi at Black Storm ikke er samme sterke lag som når de hentet inn 8-10 importer for én semi-finale mot Moscow Patriots for noen år siden. Det var samme år som de forsøkte å hente Tim Tebow, uten at Tebow gikk i den velsmurte honningfella. Go figure.

 

SLOVAKIA

2 kamper hos slovakene i helga:

 • Trnava Bulldogs vs. Cassovia Steelers: 36-0
 • Bratislava Monarchs vs. Zvolen Patriots: 46-3

Ingen sjokk her. Så mye mer er det egentlig ikke å si. Moving on:

 

STORBRITANNIA

Fire kamper i britenes toppdivisjon i helgen:

 • Coventry Jets vs. East Kilbride Pirates: 20-35
 • Tamworth Phoenix vs. Sheffield Predators: 7-12
 • South Wales Warriors vs. London Blitz: 6-59
 • London Olympians vs. London Warriors: 6-50

At Blitz og Warriors gruser de resterende overrasker ingen. I Nord ser det ut til at alle lagene har tatt et stort steg opp i år, eller East Kilbride har tatt et steg ned. Det siste er trolig mest realistisk. De vant allikevel denne helgen. Den største overraskelsen for oss var at Sheffield slo Tamworth på bortebane. Nå har vi riktignok sett mye film av Phoenix for noen få år siden, og setter kanskje dem litt høyere enn de faktisk er, så muligens var ikke dette en like stor overraskelse for de som følger britisk liga bedre enn oss?

 

SVEITS

Kun en kamp hos sveitserne denne runden:

 • Basel Gladiators vs. Zürich Renegades: 31-22

Tja, hva skal man si til dette da? Omtrent som forventet. Vi har egentlig bare sett Basel en gang i år, og det var mot Østerrikske Swarco Raiders Tirol. Da fikk de naturligvis juling, men de så egentlig ikke så dårlige ut. Vi har sett for oss at de er fremste utfordreren til Calanda Broncos i Sveits i år, og slik ser det egentlig fortsatt ut. Lørdag får vi se; da er det semi-finaler i Sveits. Basel møter Bern Grizzlies, mens Calanda møter Winterthur Warriors. Grizzlies kan utvilsomt slå Gladiators på en god dag – noe de faktisk gjorde for senest et par uker siden. Warriors må derimot overprestere noe enormt skal de kunne slå Broncos. Det sistnevnte tror vi ikke skjer. Basel må derimot være skjerpet for å slå Bern. Vi tror det skjer.

 

SVERIGE

To kamper før Superserien nå har sommerferie, og neste runde er 1.august:

 • Tyresö Royal Crowns vs. Limhamn Griffins: 49-7
 • Örebro Black Knights vs. Kristianstad Predators: 9-6

TRC sin seier var ventet, selv om scoren ikke ble så høy som den har vært i en del andre av deres kamper hittil i år. ÖBK greide såvidt å karre til seg en hjemmeseier foran rett over 1.000 tilskuere på Behrn Arena i Örebro. Det tipper vi de var svært glade for; det gir dem en viktig fordel med tanke på å nå sluttspillet som fjerde beste lag i serien, og ikke minst tar det seg bedre ut i Sports Illustrated-saken som kommer i juli. The Monday Morning Quarterback sin reporter Jenny Vrentas har nemlig vært i Europa en periode nå for å gjøre research til en sak om amerikansk fotball på vårt kontinent, og blant annet har hun tilbrakt en del tid hos Black Knights i uka som var. Kjempebonus for dem, og for oss alle. Vi gleder oss til saken dukker opp kommende måned!

 

TYSKLAND

Det var kun ett oppgjør i den tyske toppligaen denne helgen; det var til gjengjeld en overraskende «upset», for å bruke et godt norsk ord:

 • Stuttgart Scorpions vs. Saarland Hurricanes: 19-20

Stuttgart har vært meget bra i år, og virket som en potensiell utfordrer til å komme inn i sluttspill og kunne gjøre det bra også der. Men det kan se ut som om vi har oversett Saarland. Etter en svak åpning hvor de tapte for Munich Cowboys, så har de faktisk bare vunnet. Saken er at det var først denne helgen de møtte et lag i tabelltoppen, og dermed har vi tenkt at de vinner fordi motstanden er dårligere, men nå slo de altså et lag som i våre øyne har vært en klar #2 i GFL Süd bak Schwäbisch Hall Unicorns. Nå spørs det om vi ikke må revurdere det litt!

 

UKRAINA

Kiev Bandits på hjemmebane 2015

2 kamper i Ukraina denne helgen:

 • Lviv Lions vs. Vinnytsia Wolves: 41-6
 • Kiev Bandits vs. Uzhgorod Loggers: 18-26

Rapportene fra Ukraina forteller at Bandits vs. Loggers var en klassiker av rang, og en kamp man burde sett live. Akk ja, alt man skulle sett live…vi får se om vi finner film av kampen etterhvert 🙂

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x