Disse klubbene finner du i Eliteserien og 1. divisjon i 2018

Foto: Max Emanuelson

Høsten betyr ikke bare Dameserien, U19 og U15, for det er også tiden vi kan begynne å se fremover mot neste års seniorserier. I dag presenterer vi hvilke lag som blir å finne i Eliteserien og i 1. divisjon i 2018.

Eliteserien

Tidligere i dag presenterte vi nyheten om at Lura Bulls har valgt å forlate Eliteserien. Dette markerer femte året på rad at en klubb forlater Norges øverste divisjon, selv om det bare er én klubb som har tatt steget opp i samme periode. Vi har kontaktet forbundet for å bekreftet at ingen nye klubber tar steget opp til neste år, men de har ikke gitt oss noe svar. Vi kan likevel med rimelig sikkerhet si at det ikke kommer noen nye klubber i Eliteserien i 2018, ettersom ingen av klubbene i 1. divisjon har ytret noe ønske om å ta steget opp. Eliteserien i 2018 vil derfor høyst sannsynlig bestå av følgende fire klubber:

 • Oslo Vikings
 • Eidsvoll 1814’s
 • Åsane Seahawks
 • Vålerenga Trolls

Dette får også påvirkning på NM-sluttspillet ettersom NAIFs regler for Norgesmesterskap krever at minimum seks lag må konkurrere for at det skal kunne kalles Norgesmesterskap. Dette betyr at de to beste lagene fra 1. divisjon igjen får muligheten til å delta i NM sluttspillet, slik som var tilfellet i 2016.

1. Divisjon

Foto: Lena Foyn

I motsetning til i Eliteserien skjer det spennende endringer i 1. divisjon. Forbundet har heller ikke ville bekrefte disse endringene, men vi kan likevel med stor sikkerhet si at av de fire lagene som spilte i divisjonen i år vil tre av dem returnere i 2018, ett vil rykke ned, og hele to nye lag kommer til.

Laget som ikke blir å finne i 1. divisjon i 2018 er Haugesund Hurricanes. På et møte mellom Eliteserie og 1. divisjonsklubbene tidligere i år sa de tydelig ifra at de ikke kom til å klare i stille lag i 1. divisjon neste år om ikke 1. divisjon ble endret til 9-manns fotball. At 1. divisjon ble redusert til 9-manns skjedde heldigvis ikke, med det betyr dessverre at Haugesund ser seg nødt til å rykke frivillig ned til 2. divisjon.

Med Haugesunds bortfall sto det bare tre lag igjen i 1. divisjon, noe som ikke er nok til å kalles en ordentlig serie. Heldigvis meldte to lag sin interesse for å ta over plassen til Hurricanes og vi kan ikke se noen grunn til at forbundet kommer til å hindre de å delta. Disse lagene er:

 • Gjøvik Swans
 • NTNUI Nidaros Domers

Gjøvik Swans gjorde det sterkt i 2. divisjon i år og tok til slutt 2. plassen bak 2. laget til Vålerenga Trolls. Det er ikke tillatt for 2. lag å spille i 1. divisjon og derfor var Gjøvik den klare førstekandidaten til opprykk. De følte at de hadde både kunnskapen og spillermassen til å delta i 1. divisjon, og har derfor informert forbundet om at de ønsker opprykk.

NTNUI Nidaros Domers skulle egentlig delta i Eliteserien i år, etter at de flyttet opp fra 1. divisjon til Eliteserien av forbundet i forkant av vårens sesong. Spillermangel gjorde derimot at de ikke klarte å stille til start, men nå føler de seg klare til å returnere til 1. divisjon og har informert forbundet om dette.

Dette betyr at 1. divisjon med all sannsynlig øker fra 4 til i 2017 til 5 lag i 2018. Disse 5 lagene er:

 • Kristiansand Gladiators
 • Olavs Menn
 • Kolbotn Hunters
 • Gjøvik Swans
 • NTNUI Nidaros Domers

2. divisjon

Påmeldingsfristen til 2. divisjon går ikke ut før 31. oktober, og vi kommer tilbake med en sak rundt hvilke lag som er påmeldt etter at fristen er gått ut. Det vi derimot vet allerede nå er at det ihvertfall vil være to nye lag i 2. divisjon i 2018 som kommer fra høyere opp i divisjonssystemet. Disse er:

 • Lura Bulls
 • Haugesund Hurricanes

I tillegg er det mulig at lag som Ålesund Phoenix, Tromsø Trailblazers og Drammen Warriors blir å finne i 2. divisjon, men dette kommer vi tilbake til når påmeldingsfristen går ut.

Vi har som nevnt vært i kontakt med forbundet i forkant av denne artikkelen for å få bekreftet deltagende lag i Eliteserien og 1. divisjon, men de har ikke gitt oss noe svar.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x