Stor oppmerksomhet rundt Kåre Vedviks kjempespark!

Det har nå gått noen dager siden Kåre Vedvik blåste ballen nedover banen og skrev seg inn i historien med et kjempespark college-fotballen ikke har sett maken til på svært mange år. Det ble det oppmerksomhet rundt!

Ikke bare ble det oppmerksomhet, men Kåre Vedvik har også blitt kåret til Conference USA sin Special Teams player of the week for andre gang i år:

Sparket satte en ny rekord for lengste punt i Conference USA, så å bli tildelt den ukentlige prisen var ikke helt uventet. Et 92-yards punt er ikke akkurat dagligdags!

I USA gikk det på ingen måte upåaktet hen, og vi har tatt med et knippe av sakene om sparket her i denne artikkelen. I Norge har det hittil vært nærmest fullstendig stillhet, sett vekk fra vår sak som ble sluppet rundt en time etter kampslutt. Tradisjonelle medier her på berget har imidlertid latt saken være i fred, selv om en god del av dem ble gjort oppmerksomme på Vedviks rekord-spark kort tid etter kampslutt.

Kåre selv er godt fornøyd med å ha notert seg for et 92 yards punt, selv om det (som han selv sier) «bare» ble 72 yards net punt ettersom touchback ga motstanderlaget ballen på deres 20de yardlinje:

Ja det var søren meg fett! Alltid kjekt å kunne hjelpe laget med bane posisjon vet du, spesielt me et 72 yard net punt (unfortunately not 92 ?)

Rett i kjølvannet av kampen ble Kåre forøvrig sitert på følgende utsagn om 92-yards puntet:

It’s an unbelievable feeling to send it from one end zone to the other. It’s a punter’s dream. Every time, you just try to hit your best ball. This one went over his head and had a nice tailwind. The ball rolled down to the other goal line, so you can’t ask for anything better than that.

Om man ser sparket vil man også se at det er særdeles lite som hindrer at ballen blir stoppet rett før goalline, men dessverre lyktes ikke det for Marshall.

Det tok ikke mange timene før diverse medier slengte seg på Marshall sine egne mediafolk, som var raskt ute med å lete i historiebøkene for å finne ut hvor historisk prestasjonen faktisk var. Chuck McGill var mannen som ledet an i det arbeidet, og hans tvitring går igjen i mange av sakene om sparket, inkludert vår opprinnelige sak natt til søndag.

Det McGill fant var bl.a. at Kåre sitt spark var det lengste på høyeste college-nivå siden 1972. Mannen som sparket lengre (med 1 yard) den gang var ingen ringere enn Ray Guy. Han er i Pro Football Hall of Fame nå, og er også mannen som prisen som beste punter i college-fotballen er oppkalt etter!

Det hører med til historien at det har vært et spark på 92 yards -altså like langt som Kåre sitt- også seinere; i 1984 sparket Ole Miss sin punter Bill Smith et så langt punt mot Southern Miss. Det forandrer ikke så mye på historien om sparket lørdag, men rett skal være rett.

Uansett: Blant de som var kjapt på banen om Kåre Vedvik sitt spark var Yahoo! Sports, og deres sak er sitert i en rekke andre saker som er publisert seinere:

Også SB Nation oppdaget sparket og skreiv en sak med litt friskere tekst enn mange andre, og som har fått god spredning:

I SB Nation sin sak slenger de i tillegg inn følgende som siste setning:

Fun fact: He was born in Norway!

Så vet vi det 😉

En som også la merke til sparket tidlig, var Barstool Sports sin Pat McAfee. McAfee er selv tidligere punter i NFL, og vet hva dette dreier seg om. Hans tweet om saken fikk massiv oppmerksomhet:

For å ta med et knippe andre artikler om saken som viser litt av spredningen oppmerksomheten rundt dette sparket fikk:

Som man kan se; ingen norske linker der, gitt… I motsetning til at det ihvertfall er noen som følger med i land som…ja…Ungarn kan være et greit eksempel?

 

PS! Jeg vil benytte anledningen til å takke Geir Svendsrud som fulgte kampen live og gjorde oss oppmerksom på sparket sekunder etter at spillet var over! Vi følger normalt med på Kåre Vedvik sine kamper uansett, men Geir sitt tips satte oss på sporet ekstra tidlig denne gang! 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x