Eidsvoll 1814s kastes ut fra Bøn

Eidsvoll Greg Kleidon punting - foto Line Helen Østgaard
Foto: Line Helen Østgaard

Etter at ryktene begynte å florere på mandag ble disse bekreftet senere på kvelden i en artikkel i lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad : Eidsvoll 1814s har spilt sin siste hjemmekamp på Bøn Stadion og må se seg om etter et nytt tilholdssted for klubben etter 21 sammenhengende år på samme sted. Styret i Bøn FK, som igjen leier baneområdene av en lokal gårdbruker, besluttet enstemmig å si opp leiekontrakten med Eidsvoll 1814s, da de etter sigende har vokst så kraftig de siste årene at de er i behov av samtlige baneområder for sine egne lag.

Eidsvoll 1814s mottok oppsigelsen den 27.mai, og i en kommentar til EUB forteller leder for Eidsvoll 1814s, Vibekke Hansen, at klubben nå fokuserer på det sportslige ut året og «håper det løser seg med at en eller annen tar oss inn i varmen».

I en kommentar til amfotball.com sier Vibekke Hansen følgende:
«Dette kom overraskende på oss ettersom klubben skrev under på en 5-års avtale med Bøn FK like før jul (journ.anm – vi har rettet opp tidligere tekst der det sto at det ble inngått en 10-årsavtale i 2013). Som klubb har vi alltid ønsket oss et eget sted å være, der vi kan vokse som klubb og fortsette med å gi barn og unge i Eidsvoll et miljø der de gis muligheten til et aktivt liv. Dette arbeidet intensiveres nå, frem til da fokuserer vi på å gjennomføre årets sesonger for alle lag i klubben.»

Hansen opplyser i tillegg at avtalen med Bøn FK utløper den 1.desember 2016.

Dessverre er ikke dette en ny problemstilling for amerikansk fotball her på bjerget. Norske klubber med forutsigbare og stabile bane- og treningsforhold har historisk vært i mindretall opp gjennom årene, og selv om Eidsvoll nå har fått være på samme sted i 21 år så antar vi at dette bidrar til usikkerhet som både klubben og dens 150 medlemmer gjerne ville vært foruten.

Selv om årets sesong for 1814s også tidligere har vært preget av utenomsportslige forstyrrelser fremstår det som de har klart å holde fokus på det sportslige i årets vårsesong. Klubbens seniorlag befinner seg på toppen av Eliteserien før siste serierunde, og U17 laget leder sin avdeling med en kamp igjen å spille av årets grunnserie.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x