Forbundstinget i NAIF unnagjort i helgen

NAIF logo

I helgen gikk forbundstinget i Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) av stabelen. Tinget har stor betydning for hvem som sitter i de mer formelle rollene og styrer amerikansk fotball i Norge, i tillegg til cheerleading, lacrosse og disksport. De tre sistnevnte skal vi ikke uttale oss så mye om på Amerikansk Fotball, men den første er naturligvis av stor interesse. Forbundets samlede arbeid og ikke minst økonomi er selvsagt også av interesse.

I forkant brygget det opp til storm, da et åpent brev som bl.a. ble publisert på Frisbeegolf.no inneholdt en skikkelig kruttsalve avfyrt mot både den politiske og administrative ledelsen av NAIF. Brevet, som ikke akkurat er kortfattet, finner du fortsatt liggende her om det skulle være av interesse.

Lite storm, en del endringer

På tross av dette gikk tinget i ordnede og rolige former har vi blitt fortalt. Vi skal ikke gå igjennom alle detaljene her, men noterer oss at det har kommet inn en ny forbundspresident etter at Christian Bergan har hatt den rollen i en årrekke. Ny mann inn er Richard Vogt. Han kommer i utgangspunktet fra cheerleading-delen av forbundet.

Den avtroppende presidenten er allikevel ikke helt ute av kabalen; han ble gjenvalgt som 2.visepresident i NAIF. Vi vil tro det kan bidra til å sikre en viss kontinuitet i det videre arbeidet, og ikke minst en erfaringsoverføring til den nyvalgte presidenten.

Av andre verv i forbundsstyret noterer vi oss at Tore Karlsgård fra Oslo Vikings ble valgt inn som styremedlem, mens Helene Marie Grov med bakgrunn fra 1814s og Trolls ble valgt som vara til styret.

I tillegg til forbundsstyret finnes det flere utvalg som man kan velges inn i. Her ble stort sett valgkomitéens innstillinger fulgt. Hvis vi ser på de som ble valgt inn fra amerikansk fotball, så noterer vi oss Harald Kruhaug og Caroline Nguyen (vara) i ungdomsutvalget, Tony Solli Fossum og Simen N. Kristensen (vara) i kontrollkomitéen, samt Bård Beylich og Anders Wallacher Haukås (vara) i appellutvalget.

Vi kan også nevne at forbundsstyret innstiller til fremtidig valgkomité, og her tar en av våre skribenter, Edvin Jenssen, over som leder.

Seksjonsledelsen

NAIF består av fire idretter, som hver er benevnt som en egen seksjon. Amerikansk fotball er med andre ord en slik seksjon. Disse har sin egen ledelse, og er på en del felt som «et forbund i forbundet». Man drar nytte av fellesskapet med de andre idrettene på en del felt (økonomi til administrative ressurser fremstår som en åpenbar en i så måte), og har samtidig en viss autonomitet via seksjons-oppdelingen.

I seksjonsledelsen blir det kontinuitet i form av at sittende leder blir…fortsatt sittende. Det er Øyvind Rein fra Nidaros Domers vi snakker om. Han får imidlertid med seg et nytt navn i form av Eyvin Nygaard Sommerseth som nestleder for seksjonen. Sommerseth er tidligere leder hos Tromsø Trailblazers, og er nok samtidig kjent for mange som skribent her hos oss i Amerikansk Fotball.

Det finnes også et par utvalg i seksjonen, altså utvalg som jobber spesifikt opp mot amerikansk fotball, og ikke på tvers av seksjonene. Disse blir ikke satt opp på forbundstinget, og er derfor ikke videre omtalt her.

Møte dagen før dagen

Selve forbundstinget gikk av stabelen søndag. Dagen før avholdt de forskjellige seksjonene sine egne møter – så også amerikansk fotball.

På seksjonsmøtet ble en del temaer diskutert, men stort sett gjennomgått som informasjon. Temaer som NM-finale eller ei var oppe, landslaget og utviklingsarbeid koordinert av sportslig leder for amerikansk fotball, Jørgen Benestad-Johansen, var et tema, og såvidt vi forstår en del andre temaer også.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x