Forsesongen godt underveis – mye aktivitet!

Faksimile preseason Helsinki v Eidsvoll 2016
Faksimile fra Helsinki Wolverines sin webside

Forsesongen, eller preseason om du vil, er for lengst i gang. Det samme er scrimmager og forsesongs-kamper; noen også mer eksotiske enn andre. Vi tar en kikk på det vi kjenner til!

«Det vi kjenner til» er litt nøkkelen her. Det er ikke alle klubber som er like proaktive i informasjonsarbeidet til hverken oss eller sine egne fans; ofte dukker informasjon opp i etterkant av at det hele har foregått. Heldigvis finnes det flere hederlige unntak! La oss ta en kikk på noe av det som er på gang, eller har foregått, i forsesongen:

 

Eliteserien

 

 • Eidsvoll 1814s skal avgårde til Finland kommende helg for å møte Helsinki Wolverines! Dette er andre gang et norsk lag tar turen til Helsinki for å møte Wolverines; AFC Show gjorde det samme i 2013. Finnene har vært flinke og fått gode bidrag fra Greg Kleidon hos 1814s, og har laget denne forhåndsartikkelen (som er både på finsk og -nedenfor det- på engelsk)!
  onepixel
 • Lura Bulls hadde opprinnelig planer om å ta turen til utlandet de også, men det strandet på en kombinasjon av det økonomiske og helger som passet for Bulls og motstanderne man var i dialog med. Istedenfor gjennomfører Bulls flere interne treningsleire, samt en treningsleir med scrimmage mot 1.divisjonslaget Haugesund Hurricanes helgen før seriestart.
  onepixel
 • Oslo Vikings er en av de klubbene som har vært best på å informere fansen om hva som foregår! De har for kort tid siden gjennomført en felles treningsleir med de svenske mesterne, Carlstad Crusaders. Kommende helg har de treningskamp mot danske Copenhagen Towers i Oslo, og senere i forsesongen rekker de også en tur til Tyskland for å møte kvalifisert motstand der – uten at vi p.t. kjenner til hvilket lag.
  onepixel
 • Vålerenga Trolls har hatt danske Kronborg Knights, med gamletrener Thomas Frausing i spissen, på besøk. Trolls har seriestart for Eliteserie-laget en helg etter at selve serien starter, og kommer til å bruke 2.lagets kamp mot Tønsberg Raiders den første helgen som en gjennomkjøring for alle som ikke er del av listen på de 20 som kun kan spille på 1.laget.

 

 

1.divisjon

 

 • Drammen Warriors har på tross av vår påskekrim ingen importspillere i år, og når det gjelder scrimmager og treningskamper e.l. så kjenner vi ikke til at de har noe på den fronten heller.
  onepixel
 • Haugesund Hurricanes hadde felles treningsleir med Åsane Seahawks i slutten av februar, og om et par uker har de leir og scrimmage med Eliteserielaget Lura Bulls. De bør med andre ord være godt forberedt på grei motstand når sesongen endelig er i gang!
  onepixel
 • NTNUI Nidaros Domers er såvidt vi vet i godt driv på trening, men vi er ukjent med at de har noen scrimmager eller treningskamper i forsesongen.
  onepixel
 • Olavs Menn nevnte for oss at de var invitert til treningskamp i Sverige mot Norrköping Panthers, men i skrivende stund vet vi ikke om fasiten er at det ble/blir noe av. Utover det kjenner vi ikke til noen spesielle forsesongs-aktiviteter hos Sarpsborg-laget, utover at noen enkeltspillere har deltatt i felles-arrangementer mellom Fredrikstad Kings og Grenland Mercenaries.
  onepixel
 • Åsane Seahawks har rukket felles treningsleir med Haugesund Hurricanes etterfulgt av scrimmage på Island av alle steder! Det sistnevnte endte ikke så pent for deres del, men var helt sikkert en nyttig vekker å få. Vi kjenner ikke til om de har andre spesielle aktiviteter nå på oppløpssiden før seriestart.

 

 

2.divisjon

 

 • Fredrikstad Kings har treningskamp mot Oslo Vikings sitt 2.lag lørdag 2.april. I tillegg har de allerede gjennomført flere felles treningsleire med Grenland Mercenaries (som er et lag utenfor seriespill) og noen spillere fra Olavs Menn. Kings har farmeravtale med Olavs Menn, så vi vil tippe det har vært noen fellesøkter underveis med laget fra nabobyen, uten at vi har full oversikt på det.
  onepixel
 • Gjøvik Swans serieåpner mot nettopp nevnte Kings om 20 dager. Swans har farmeravtale med Eliteserielaget Eidsvoll 1814s i år, og drar nytte av det. De gjennomførte en treningsleir med 1814s og det nystartede laget Kongsvinger Fortress (som ikke er i seriespill ennå) i slutten av februar, inkludert scrimmage mot sistnevnte. Lørdag 2.april har de en full treningskamp mot nettopp Fortress.
  onepixel
 • Kolbotn Hunters drar til Danmark helgen 8-10.april for felles treningsleir og scrimmage med Midwest Musketeers. Kolbotn har i lengre tid hatt en relasjon til danskene gjennom juniorvirksomhet i form av det som kalles ‘Bullets Bootcamp’, og nå drar man altså også nytte av disse relasjonene i seniorvirksomheten!
  onepixel
 • Kristiansand Gladiators har det vært stille fra den siste tiden. De ligger nok i hardtrening for å begynne klatringen gjennom divisjonssystemet, men om de forbereder det hele gjennom scrimmager eller treningskamper før sesongstart er vi ikke kjent med. Det er ikke lange veien over Kattegat, så…who knows?
  onepixel
 • Lillestrøm Starfighters har fått ny hovedtrener og ny giv – vil vi tro. Om de har scrimmager eller treningskamper i forsesongen vet vi derimot ikke, og finner ikke noe umiddelbart annonsert til lagets tilhengere på Facebook eller web ellers heller.
  onepixel
 • Oslo Vikings 2 har som vi nevnte tidligere en treningskamp mot Fredrikstad Kings lørdag 2.april. Ellers er de jo del av Vikings, og med en del flyt av spillere mellom lagene vil vi tro de får med seg en god del av 1.lagets særdeles innholdsrike forsesong!
  onepixel
 • Tromsø Trailblazers har et av de mer spennende programmene i forsesongen, og klart mest spennende i 2.divisjon. De møter både svensk og finsk motstand i Arctic Bowl kommende helg! Det er henholdsvis Luleå Eskimos, Umeå AFC og Oulu Northern Lights som er de andre deltakerne under Arctic Bowl, noe vi kommer tilbake til i en annen sak!
  onepixel
 • Tønsberg Raiders er enda et av lagene som drar utenlands. De tar turen til Danmark og Holstebro Dragons for en mini-camp om kort tid.
  onepixel
 • Vålerenga Trolls 2 sitt opplegg er sammen med 1.laget, og dermed adressert under informasjon om sistnevnte.

 

U17

Vi har ikke tatt med lagene på U17 i oversikten her; primært fordi vi ikke har blitt informert om noen scrimmager, treningskamper eller tilsvarende arrangement for lagene i denne aldersgruppen. Det er heller sjelden at lag på dette nivået gjennomfører mange slike aktiviteter, selv om det har skjedd til tider – f.eks. med lag som tar turen til Sverige for å teste seg der. Vi har ikke hørt om noen slike arrangementer hittil i år.

 

Kjenner du til noe vi ikke har fått med oss? Bidra til å belyse norsk amerikansk fotball slik at folk som faktisk har interesse for det kan få sjansen til å følge med: Kontakt oss her!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x