Grasrotandelen – solid ekstrainntekt for enkelte klubber, ikke for alle

Norsk Tipping har i mange år administrert en ordning som heter Grasrotandelen, og hvor man som registrert bruker hos Norsk Tipping kan gi en andel av det man tipper for til en forening eller lag som er registrert som potensiell mottaker av slike midler. De fleste mottakerne er idrettslag, og også de fleste amerikansk fotball-lag er slike mottakere.

Noen klubber har helt åpenbart gjort en solid jobb for å skaffe seg brukere som sokner til dem. Andre har nok ikke lagt sjela i det. Noen finner vi heller ikke som del av løsningen; det er stort sett snakk om de nyeste klubbene. I tillegg er det enkelte lag som er del av fleridrettsklubber, og som er mottakere av midler gjennom disse.

Hvem er det så som leder an i løypa? Paradoksalt nok er det en av landets klart minst aktive klubber på banen: Bergen Storm. De nyter godt av tidligere års arbeid for å skaffe seg brukere, og pengene strømmer fortsatt inn!

Vi har undersøkt hvordan det ser ut for norske amerikansk fotball-klubber, og kommet frem til følgende topp 10 over inntekt fra Grasrotandelen i 2016:

Folk i denne byen kan mer enn å gå i tjommi-parader
  1. Bergen Storm; 108.475,- (fra 149 givere)
  2. Eidsvoll 1814s; 73.693,- (236)
  3. Åsane Seahawks; 66.515,- (135)
  4. Vålerenga Trolls; 51.824,- (201)
  5. Oslo Vikings; 31.657,- (126)
  6. Haugesund Hurricanes; 31.569,- (73)
  7. Kristiansand Gladiators; 23.602,- (96)
  8. Drammen Warriors; 16.848,- (44)
  9. Fredrikstad Kings; 13.963,- (65)
  10. Lillestrøm Starfighters; 13.260,- (41)

Ører er rundet opp til nærmeste krone. BVHIF Ironmen og Lura Bulls er del av fleridrettslag som drar inn godt over 200.000 hver, men er ikke med i oversikten ovenfor da vi ikke vet fordelingsnøkkelen internt i de klubbene og dermed hvor mye amerikansk fotball-seksjonene får av klubbenes pott.

En rekke andre klubber får også nyte godt av Grasrotandelen, men gjerne i form av noen tusenlapper. Vi noterer oss imidlertid at det er en rekke klubber vi ikke finner ennå, og som nok bør vurdere dette som en vei å gå for å skaffe klubben noen ekstra midler uten at det krever nevneverdig innsats foruten promoteringen for å få brukere hos Norsk Tipping til å velge dem som mottaker av Grasrotandelen.

Vi skal legge til at Åsane Seahawks i tillegg mottok en solid ekstrainntekt, som ikke er nevnt ovenfor, fra Grasrotandelen i fjor. Det kan du lese (og se) mer om her:

Ellers noterer vi oss også en annen trend: Folk som tipper på Vestlandet bruker tydeligvis mer penger på slikt enn man gjør på Østlandet. Både Bergensere og folk fra Haugalandet står for en større andel pr. hode enn folk i Oslo-regionen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x