Helgens resultater 6-7.juni 2015

Har du vært på fjelltur, konsentrert deg om å klippe plenen, eller på annet vis unngått å følge med på amerikansk fotball-resultatene fra Norge OG ca. 30 andre land? Denne artikkelen er for deg, slik at du kan bli oppdatert og imponere dine kollegaer, lagkamerater, skolevenninner og med-innsatte med kunnskap som de knapt visste at man kunne bruke tid på å inneha!

 

BATTLE4TIROL

Swarco Raiders vs London Warriors 2015 - foto Markus Stieg
Swarco Raiders Tirol sine kamper for dagen – inkludert en danske. Foto: Markus Stieg

Dette er en serie kamper som Swarco Raiders Tirol arrangerer på sin hjemmebane i Innsbrück for å gi spillerne sine noen ekstra oppgjør, samt publikum noe mer å bite tennene i. I helgen var det London Warriors de hadde besøk av, og det endte 35-12 i favør hjemmelaget. Vi må si, etter å ha sett deler av oppgjøret, at Warriors hadde noe å fare med. For et lag fullstendig bestående av amatører (i Storbritannia er importer forbudt) var det skummelt mye talent, og ikke minst: Hjemmegrodd talent.

 

CEFL

Tronskifte på Balkan! Hold your horses, stopp pressen, osv.!

 • Ljubljana Silverhawks vs. Novi Sad Dukes: 20-13
 • Hohenhems Blue Devils vs. Vukovi Beograd: 13-56

Vukovi lot ikke overraskende sitt innestengte raseri gå ut over det middels dårlige Østerrikske laget Blue Devils, som av en eller annen grunn foretrekker å spille mot Balkan-folka snarere enn sine egne. Det var imidlertid ikke rundens mest sjokkerende resultat i en internasjonal turnering. Det kom i oppgjøret med de nye herskerne av Serbia, Novi Sad Dukes, og Slovenias klart beste lag – Ljubljana Silverhawks! Sistnevnte sjokkerte de triste hertugene gjennom å vinne med en touchdown! Dermed er CEFL vid åpen; både Vukovi, Dukes og Silverhawks er nå 2-1. Vi holder en knapp på at Novi Sad våkner etter denne blemmen, og kommer tilbake sterker. Det betyr et mesterskap…

 

BELGIA

Belgierne har begynt på playoffs, og de er så avanserte at de til og med har wildcard-runde. Det var denne helgen:

 • Ghent Gators vs. Waterloo Warriors: 22-24
 • Ostend Pirates vs. Liege Monarchs: 22-12

Vel, vel, vel. Hva i huleste er det vi ser på her?!? Fjorårsmester Gators taper for et Waterloo som har vunnet 1 -EN- kamp hittil i år! De ryker på tidenes blemme og undervurderer tydeligvis motstanderen. Vi kunne jo trodd at divisjonen til Waterloo er såpass mye bedre, men Ostend motbeviser det når de slår Liege, som gikk 4-1-1 i divisjonen til Waterloo, for Ostend var 5-2 i pulja Ghent var 6-1 i. Nei, nå står ikke verden til påske! Heldigvis er det lenge til påske.

 

DANMARK

To kamper i Nationalligaen i helgen:

 • Copenhagen Towers vs. Horsens Stallions: 47-0
 • Aalborg 89ers vs. Amager Demons: 2-13

Aalborg har en av sine verste sesonger noensinne. Denne gangen var det Amager som ble for sterke. Towers kjører over alle, med ett unntak: Triangle Razorbacks. De aller fleste vil nok tippe Razorbacks mot Towers i finalen, og der er trolig Triangle favoritten når vi kommer så langt.

 

FRANKRIKE

argos-vs-black-panthers 2015

Det var tid for semi-finaler i Frankrike! Det skulle bli to tette og spennende oppgjør, og de endte som følger:

 • St.Ouen Cougars vs. La Courneuve Flash: 37-26
 • Aix-en-Provence Argonautes vs. Thonon Black Panthers: 28-31

Nyopprykkede Argonautes har hatt en fantastisk sesong, men nå røk de når det gjaldt som mest. Black Panthers, med tonnevis av sluttspills-erfaring fra de senere årene, greide til slutt å overliste Aix, og fikk revansjert 3-poengs tapet de hadde mot Argonautes sist de to lagene møttes.

Cougars, som fortsatt er ubeseiret for året, fikk en tøffere økt mot Flash enn forventet. Seier ble det allikevel, og Tanner Price & co. er klare for finalen! Det skal bli spennende å se hvem som er franske mestere når finalen er ferdigspilt om noen uker (vi har ikke datoen foran oss…enten neste uke eller uka deretter)!

 

IRLAND

1 kamp, 1 resultat:

 • Limerick Vikings vs. Dublin Rebels: 14-21

Hvordan Limerick sitt lag ikke heter Poets vil for oss alltid forbli en gåte. Vi burde ha skrevet hele dette avsnittet som en limerick, i grunn.

 

ITALIA

Det skulle gått tre toppserie-kamper i støvellandet, det endte med to:

 • Milano Rhinos vs. Bergamo Lions: 18-37
 • Ancona Dolphins vs. Bologna Warriors: 14-15
 • Napoli Briganti vs. Roma Grizzlies: Utsatt

Rhinos har vunnet kamper uventet i år, og tapt uventet. De er uforutsigbare, og denne gangen gikk de på et klart tap mot det gamle dynastiet fra Bergamo. Highlights har du her:

RHINOS-LIONS: 18-37 (HL)

Lenger sør i landet gikk Ancona på et uventet tap mot Bologna, uken etter at Dolphins slo sør-puljens ledende lag Lazio Marines. De benyttet altså ikke anledningen til å passere Marines på tabellen. Warriors er nummer 3 i sør, og har et stykke opp til Ancona, så seieren betydde ikke all verdens tabellmessig for deres del.

Vi har tidligere i år uttrykt bekymring rundt Napoli, da de har sugd lut på banen, for å si det på en ufin måte. Vi har skrevet «utsatt» ovenfor, men det kan se ut som om det blir et automatisk tap. Det er usikkert hvorvidt vi får se Briganti seinere i sesongen eller ei; ryktene fra Italia er at kampen ble avlyst fordi hjemmelaget ikke har betalt kontingenter og gjort administrativt arbeid som alle de andre lagene i toppserien har prestert å gjøre korrekt. Vi er noe usikre på vår egen oversettelse av italienske kilder på dette punktet, så det kan være at det kun taper dem denne ene kampen, men slike ting er gjerne en indikator på at det er en del organisasjonelle mangler som gjerne kan få større konsekvenser.

 

NEDERLAND

Bare en kamp denne helgen. Det endte som følger:

 • Nijmegen Pirates vs. Rotterdam Trojans: 6-27

Pirates har ikke det beste året. Trojans virker å være litt på vei opp av den mørke dalen de har vært i endel år nå.

 

NORGE

Først – rundens spill:

Posted by Thor Pate on Sunday, June 7, 2015

107 yards interception retur til touchdown. Har du noengang sett en lengre interception-retur i Norge? Si fra i kommentarfeltet! Vi går inntil det motsatte er bevist ut fra at dette ER den lengste. Det er Brian Moro som gjør spillet her, forøvrig.

Som de andre gangene tar vi med oss alle kamper i Norge, og ikke bare Eliteserien:

 • Lura Bulls vs. Oslo Vikings: 7-20
 • Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s: 11-35
 • Haugesund Hurricanes vs. Vålerenga Trolls 2: 33-14
 • Åsane Seahawks vs. Lillestrøm Starfighters: 63-0
 • Tromsø Trailblazers vs. Tønsberg Raiders: 9-36
 • Fredrikstad Kings vs. Drammen Warriors: 0-41
 • U17 Nidaros Domers vs. Olavs Menn: 30-0 Walk-over
 • U17 Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls: 0-36

Som vanlig kommer vi grundigere tilbake til de norske oppgjørene i ‘Etter runden’, som publiseres i morgen kveld. Vi noterer oss imidlertid at det ikke lenger er noen ubeseirede lag i Eliteserien, etter at Bulls tapte hjemme for Vikings. En ting vi også legger merke til: Årets import-linebackerne er alle allsidige herremenn i tillegg til fantastiske linebackere. Det er ingen tvil om at Bergey (Vikings), Williams (Bulls) og Bowen (1814s) er særdeles viktige spillere for sine lag, noe denne runden viste til gangs!

Ellers var det hele 3 kamper som ble livestreamet denne runden, fordelt på Eliteserien, 2.divisjon og U17! Veldig bra Norge!

 

POLEN

Posted by LowLanders Białystok – American Football Team on Sunday, June 7, 2015

Full runde og mye morro hos polakkene i helgen som gikk altså:

 • Szczecin Husaria vs. Warsaw Eagles: 27-36
 • Wroclaw Panthers vs. Gdynia Seahawks: 35-7
 • Zaglebie Steelers vs. Warsaw Sharks: 27-12
 • Poznan Kozly vs. Bialystok Lowlanders: 26-46

Wroclaw er såpass mye bedre enn de andre at det egentlig ikke er så spennende å følge med på den polske serien i år. Utfallet ser ut til å være gitt på forhånd. Når vi i tillegg vet at nivået generelt sett er ganske lavt (men ser bedre ut pga. svært gode rammer rundt en del av kampene), så prioritere vi å kikke på en del andre serier først. Serier med utfallet gitt på forhånd = ikke spennende. Serier hvor mye kan skje = spennende.

 

PORTUGAL

I helgen ble den portugisiske serien avsluttet, og da snakker vi naturligvis om at de arrangerte den nasjonale finalen!

Navigators champions Portugal 2015

Laget som ble portugisiske mestere var laget som ALLTID blir portugisiske mestere: Lisboa Navigators! Vi gratulerer, og noterer oss at forhåndstipset vårt fra januar/februar slo korrekt ut. Så var det da også det enkleste tipset å gi uansett land i Europa. Finalen ble imidlertid ganske jevn til å være en Navigators-kamp. De slo Lisbon Crusaders med 32-13.

 

RUSSLAND

Flere kamper i de russiske seriene (de har flere, bare for morro skyld. Mulig rivaliserende oligarkier styrer sine egne serier):

 • Ekaterinburg Ural Lightning vs. Samara Stormbringers: 21-6
 • Moscow Black Storm vs. Moscow Spartans: 6-33
 • Podolsk Knights vs. Nizhny Novgorod Raiders 52: 44-7
 • Simferopol Taurus vs. Sevastopol Titans: 13-22
 • Moscow Patriots vs. Moscow United: 31-8
 • St.Petersburg Griffins vs. St.Petersburg North Legion: 23-13

Da! Glasnost! Perestrojka! Njet! Der har du 4 russiske ord. Vi tipper Vladimir Putin liker maks 1 av dem, kanskje 2. Gjett hvilke(t)!

Ellers: Når jeg blir voksen, så skal mitt lag også hete Ural Lightning.

 

SLOVAKIA

En kamp i denne litt forglemte halvdelen av gamle Tsjekkoslovakia:

 • Zvolen Patriots vs. Nitra Knights: 21-13

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har tanker rundt dette oppgjøret! Vi har ikke så mye å si om det, det er bare å innrømme.

 

SPANIA

Dracs vs Rivas 2015 - foto Joan Sancho
Osos Rivas var på etterskudd mot Badalona Dracs. Foto: Joan Sancho

Hos spanjolene var det denne helgen tid for semi-finaler! De endte som følger:

 • Valencia Firebats vs. Valencia Giants: 21-6
 • Badalona Dracs vs. Osos Rivas: 42-6

Her var det ingen overraskelser. De ventede lagene gikk til finalen, og de er identiske med fjorårets finalister. Da var det Badalona Dracs som vant i en dramatisk kamp; i år er Valencia Firebats ganske klare favoritter. Kan Dracs overraske?

 

STORBRITANNIA

Her skjer det revolusjonerende ting, så vi må bare hoppe rett på sak:

 • Tamworth Phoenix vs. East Kilbride Pirates: 32-27
 • Coventry Jets vs. Lancashire Wolverines: 13-39
 • South Wales Warriors vs. London Olympians: 12-14
Tamworth vs EKP 2015
Vi tipper at Tamworth vant på tross av tavla #78 holder!

Altså; før denne sesongen hadde ikke East Kilbride tapt en kamp i grunnspillet siden 1843 eller deromkring. Så tapte de for Lancashire tidlig i sesongen, og nå røk de jaggu meg mot Tamworth også! Nå er det ikke lenger Pirates som er favoritter til å ende opp som #1 i Premiership North, men Tamworth Phoenix! Bortetapene har kostet EKP dyrt, for dette kan bety bortebane i semi-finale mot #1 fra Premiership South, og da skal det godt gjøres om de sniker seg til finalen.

 

SVEITS

Tre kamper i sveitsisk toppliga lørdag og søndag:

 • Winterthur Warriors vs. Zürich Renegades: 21-10
 • Bern Grizzlies vs. Calanda Broncos: 7-35
 • Luzern Lions vs. Basel Gladiators: 22-42

Broncos har nå med all tydelighet vist hvor skapet skal stå. Det er kun ett lag som har tuktet Geoff Buffums gutter i 2015, og det var arbeidsuhellet de hadde mot nykommerne Luzern. Sistnevnte har ikke lyktes like godt siden, og i helgen var det regjerende mestere Basel Gladiators som sa takk og farvel til Lions.

 

SVERIGE

Superserien hadde 3 oppgjør i helgen:

 • Carlstad Crusaders vs. Kristianstad Predators: 56-28
 • Tyresö Royal Crowns vs. Uppsala 86ers: 26-19
 • Örebro Black Knights vs. Västerås Roedeers: 27-20

To ting her: TRC tar en knapp seier mot 86ers – omtrent som forventet. Uppsala er helt klart av sluttspills-kaliber, men hittil har de tapt hele 3 oppgjør. Riktignok da mot Crusaders (x2) og TRC, og riktignok i tette oppgjør. Den andre tingen: ÖBK tar en seier som ventet, men den ble knapp. Roedeers har entet blitt vanvittig mye bedre på kortere tid, eller så er faktum at Black Knights ikke er så sterke i år. De fleste vil nok blinke med varsellampene rundt ÖBK snarere enn å gi kred til Västerås. Vi tror det er en blanding. QBen til Roedeers, James Boyd, er verdt å følge med på…

Positivt for Carlstad (i tillegg til seieren, naturligvis), var at Olof Flemström var tilbake på defense etter et lengre skadeavbrekk. Her har du hva han hadde å si etter kampen:

 

TSJEKKIA Helgens tsjekkiske resultater:

 • Prague Lions vs. Trnava Bulldogs: 49-14
 • Brno Alligators vs. Prague Black Panthers: 7-42

Jevnt og…nei, ikke jevnt. Velkjente resultater fra en liga hvor litt for mange nivåer er stappet inn i samme divisjon som en følge av manglende bredde. Vi her i Norge vet historisk sett godt hvordan det er!

 

TYSKLAND Det skjedde mye rart i GFL denne gang. Noe uventet også:

 • Dresden Monarchs vs. NewYorker Lions: 17-47
 • Kiel Baltic Hurricanes vs. Berlin Adler: 44-9
 • Berlin Rebels vs. Düsseldorf Panther: 55-13
 • Munich Cowboys vs. Marburg Mercenaries: 39-14
 • Rhein-Neckar Bandits vs. Schwäbisch Hall Unicorns: 7-49
 • Stuttgart Scorpions vs. Allgäu Comets: 17-14
 • Saarland Hurricanes vs. Franken Knights: 60-14

For det første; GFL er mer ujevn enn på lenge – det er ihvertfall vårt inntrykk. De fleste oppgjørene er ikke i nærheten av å være spennende. Det som derimot er overraskende, er at Dresden tapte som det sang mot NewYorker. Som du kanskje husker, så slo Monarchs motstanderen Lions såvidt det var forrige gang de møttes for noen uker siden. Denne gang var det fullstendig utklassing av et tydelig tent Lions, som viste hvem som bør være GFL Nord-favorittene. Nå er riktignok også Kiel Baltic Hurricanes interessert i å henge med i den diskusjonen, så vi får se etterhvert… Her er highlights fra Kiel sin kamp i helgen:

Posted by Kiel Baltic Hurricanes on Sunday, June 7, 2015

Vi noterer oss ellers at Unicorns fortsetter å dominere i sør, og at Stuttgart greide å sikre seg stempelet som nr. 2 såvidt det var foran kometene fra Allgäu. Bra det er noen jevne kamper!

 

UKRAINA

Nokre få kampar i det krigsherja landet som var ein del av det gamle Sovjetunionen:

 • Dnipropetrovsk Rockets vs. Kiev Slavs: 8-26
 • Kiev Bulldogs vs. Odessa Pirates: 20-10

Det vart ein fin helg for Kiev, den helgen.

 

UNGARN

Tre oppgjør hos ungarerne i helgen:

 • Budapest Wolves vs. Miskolc Steelers: 80-40
 • Nyiregyhaza Tigers vs. Budapest Cowbells: 6-65
 • Bratislava Monarchs vs. Györ Sharks: 64-21

Tre ting å si: 1) Det kan se ut som om Wolves og Steelers valgte å møte hverandre i basketball istedenfor amerikansk fotball. 2) Synd at ikke Cowbells scorte 1 poeng til. 3) Alltid kjekt å ta med et lag fra et annet land i din nasjonale serie, når dette laget svarer med å rundjule alle dine lag slik at nasjonen ser ganske inkompetent ut når det gjelder sporten.

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x