Jonah Lomu (1975-2015) – legenden vi aldri så i NFL

Jonah Lomu

I dag tar vi en tur over til rugby og minnes en legende som bare nesten endte opp med å spille amerikansk fotball, da han hadde et tilbud fra Dallas Cowboys på bordet, men i siste liten valgte å ikke dra til USA. Jonah Lomu ble bare 40 år gammel, og døde i dag, 18.november 2015.

Lomu, et beist av en mann på banen med sine 196 centimetere og 120 kilo kombinert med rundt 10.8 sekunder på 100 meter i sine velmaktsdager, var en ettertraktet mann som fikk et tilbud fra Jerry Jones og Dallas Cowboys om å signere for dem. Kombinasjonen av et økonomisk tilbud som ikke var i nærheten av å matche det Lomu tjente innen rugby på det tidspunktet, og at det dukket opp rugby-arrangement som Jonah Lomu til syvende og sist valgte å prioritere, gjorde at han aldri endte opp med å få vist hva han kunne gjort i NFL. Få var tvilende til at han kunne spille, og tanken var at han kunne være runningback. Med størrelsen, svært god bevegelighet og en aggressiv bruk av fysiske egenskaper, så kunne han nok også bitt fra seg på andre posisjoner som eksempelvis defensive end.

Han var aldri vår, men han er likefullt en idretts-legende vi synes fortjener å minnes, og vi benytter denne triste anledningen til å gjøre nettopp det. Hva Jonah Lomu stod for på rugby-banen kan du se noen eksempler på nedenfor:

Jonah Lomu - The Legend | Tribute

 

New Zealand Herald har en omfattende artikkel som vi anbefaler å ta en kikk på, og den finner du her.

 

RIP, Jonah Lomu (1975-2015).

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x