Landslagsaktuelle spillere fra Kristiansand til Drammen, Tønsberg

Sven Von Der Lippe - foto Lukasz Kadzioka
Sven Von Der Lippe. Foto: Lukasz Kadziolka

2.divisjon blir noen attraksjoner rikere når Kristiansand Gladiators sitt forfall betyr at noen av de landslagsaktuelle sørlendingene blir å finne hos lag i 2.divisjon i 2015. 4 av de bedre spillerne hos Sørlandets stolthet har funnet veien til seriespill, og da hos henholdsvis Drammen Warriors og Tønsberg Raiders.

Ettersom Kristiansand trakk laget fra Eliteserien, stod en rekke spillere uten et lag å spille for. De landslagsaktuelle spillerne er avhengige av å spille i serien for å fortsatt være aktuelle for Norge, og det er disse som nå har endt opp i 2.divisjon.

Drammen Warriors får nok det som umiddelbart virker å være den tydeligste forsterkningen, når defensiv linje-gutta Gøran Knutsen og Sven Von Der Lippe tar turen dit. Begge er på landslaget, og begge hadde sannsynligvis startet på defensiv linje for ethvert norsk lag. Det er ingen tvil om at de to vil forsterke Warriors betraktelig, og vi ser det ikke som usannsynlig at de får noe å si for Drammens muligheter i årets serie. Her er noen inntrykk av hva Gøran Knutsen står for på banen:

Gøran Knutsen Highlight 2014

Hovedtrener for Drammen Warriors, Roger Dennis Westbye, hadde følgende å si om hvordan disse forsterkningene kom på plass og hva slags betydning de kan få for laget:

Disse 2 [Knutsen og Von Der Lippe, red.anm.] er DL-spillere og det passer bra for oss. De er jo også trenere for jr spillere i Kristiansand og vil sikkert bidra med erfaringer og gode råd til våre spillere. Så spennende blir det!

Tønsberg Raiders får forsterkning av litt mindre -og yngre- karer, i form av runningbacken Lasse Aaberg og den defensive backen Vetle Pedersen Fosser. Aaberg var en dominerende U19-spiller for et par år siden, og har også vist lovende takter i 1.divisjon (som nå altså heter Eliteserien) i 2013 og 2014. Pedersen Fosser fikk mye spilletid som cornerback for Kristiansand, men er en habil atlet som nok fort kan finne veien til andre steder på banen også. Det samme gjelder forsåvidt Aaberg, som gjerne kan bli å se på linebacker.

Lasse Aaberg - foto av Lukasz Kadziolka
Lasse Aaberg. Foto: Lukasz Kadziolka

På spørsmål om de to forsterkningene svarte hovedtrener Max Emanuelson hos Tønsberg Raiders følgende:

Det er jo to unge men veldige erfarne spillere, hvordan vi bruker de er ikke helt bestemt ennå.
Det er ikke alle kamper de har mulighet til å komme på, og det er for langt å dra for å komme på treninger, så vi får se om vi har noen minicamper i byeweeks.

Det skal bli spennende å se hvilken betydning de aktuelle spillerne får for sine respektive lag. En ting er sikkert: 2.divisjon er ikke svekket av dette, og det er samtidig en god løsning for at noen av våre (Norges…) beste spillere får kamptrening før de skal i aksjon for landslaget utover året!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x